skip to content
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσει διαδικτυακή ενημέρωση στους δημοσιογράφους, σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 15.30 (ώρα Ελλάδας), ενόψει της συνόδου ολομέλειας της τρέχουσας εβδομάδας.
Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών θα υιοθετήσει τη θέση της σχετικά με βασικούς φακέλους για το άσυλο και τη μετανάστευση την Τρίτη. Στις 16.30 (ώρα Ελλάδας), οι εισηγητές θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετέχει στα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης για τη Simone Veil, που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 18:00.  Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό με δωρεάν είσοδο.
ΕΚ και Συμβούλιο συμφώνησαν για πιο καθαρά καύσιμα για την ναυτιλία και μείωση εκπομπών κατά 2% από το 2025 και κατά 80% από το 2050, συμβάλλοντας στην κλιματική ουδετερότητα της ΕΕ.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρέχει για δεύτερη χρονιά τη στήριξή του στο συνέδριο "The Upfront Initiative" για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών με πλήθος ομιλητών που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς.
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου και την Πέμπτη 23 Μαρτίου συνεδριάζει η επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του ΕΚ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους έκθεσης στον αμίαντο κατά την εργασία, καθώς και την  επισήμανση των βιολογικών τροφών για τα ζώα συντροφιάς.
Στο πλαίσιο του  11ου  Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Regional Growth Conference (RGC), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 09:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας
Σε τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Στρασβούργο, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Shirin Ebadi και η αστροναύτης Samantha Cristoforetti απηύθυναν ομιλίες στους ευρωβουλευτές.
Σε δύο εκθέσεις αποτυπώνονται οι προτεραιότητες του ΕΚ για την οικονομία, την εργασία και την κοινωνία, εστιάζοντας στην οικονομική διακυβέρνηση και την προστασία των εργαζομένων.
Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία αλλά ανησυχούν για τα δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος «δυνάμει εγκατεστημένου προσώπου».
Σε έκθεσή του, το Κοινοβούλιο καλεί την Αρμενία να επιδιώξει μια ολοκληρωμένη και αμοιβαία αποδεκτή συνθήκη ειρήνης, επαινώντας παράλληλα το Γερεβάν για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
Το Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την περσινή στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον ρόλο της χώρας ως δυνητικού ενεργειακού εταίρου.
Το Κοινοβούλιο θέλει να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση του αυξημένου κόστους ζωής μέσω νέας νομοθεσίας για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος.