skip to content
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρέχει για δεύτερη χρονιά τη στήριξή του στο συνέδριο "The Upfront Initiative" για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο, που πραγματοποιείται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών με πλήθος ομιλητών που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς.
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου και την Πέμπτη 23 Μαρτίου συνεδριάζει η επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του ΕΚ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν ψηφοφορίες σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από τους κινδύνους έκθεσης στον αμίαντο κατά την εργασία, καθώς και την  επισήμανση των βιολογικών τροφών για τα ζώα συντροφιάς.
Στο πλαίσιο του  11ου  Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Regional Growth Conference (RGC), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 09:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας
Σε τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Στρασβούργο, η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Shirin Ebadi και η αστροναύτης Samantha Cristoforetti απηύθυναν ομιλίες στους ευρωβουλευτές.
Σε δύο εκθέσεις αποτυπώνονται οι προτεραιότητες του ΕΚ για την οικονομία, την εργασία και την κοινωνία, εστιάζοντας στην οικονομική διακυβέρνηση και την προστασία των εργαζομένων.
Οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν τη συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία αλλά ανησυχούν για τα δικαιώματα των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος «δυνάμει εγκατεστημένου προσώπου».
Σε έκθεσή του, το Κοινοβούλιο καλεί την Αρμενία να επιδιώξει μια ολοκληρωμένη και αμοιβαία αποδεκτή συνθήκη ειρήνης, επαινώντας παράλληλα το Γερεβάν για δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
Το Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα την περσινή στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον ρόλο της χώρας ως δυνητικού ενεργειακού εταίρου.
Το Κοινοβούλιο θέλει να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση του αυξημένου κόστους ζωής μέσω νέας νομοθεσίας για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων ελάχιστου εισοδήματος.
Δεσμευτικοί στόχοι για το 2030 για τις απορροφήσεις και τις εκπομπές άνθρακα από τη χρήση γης και τη δασοκομία
Όλες οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν περαιτέρω τις εκπομπές από τις μεταφορές, τα κτίρια και τη γεωργία
Η πρόεδρος Metsola κάλεσε τους ευρωβουλευτές να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πρόσφατων θυμάτων που χάθηκαν στη θάλασσα και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, κατά την έναρξη της συνόδου στο Στρασβούργο.
Στη Θεσσαλία και την Κρήτη συνεχίστηκαν τον Φεβρουάριο οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τα κατά τόπους Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. 
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών βρέθηκε στην Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Μαρτίου 2023, με σκοπό να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.
Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «Γεώργιος Παυλίδης» το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.