skip to content
 
 
·       Τι ζήτησαν οι ευρωβουλευτές από τις φαρμακοβιομηχανίες για την παραγωγή των εμβολίων; ·       Μεταναστευτικό, δικαιώματα παιδιών, παραπληροφόρηση, κατώτατος μισθός, οικονομία και βιώσιμες στρατηγικές ανάπτυξης, EU4Health, InvestEU: τι θα απασχολήσει τις επιτροπές του ΕΚ; ·       Για ποιο λόγο θα βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;   ·       Τι λένε όταν συζητούν οι Έλληνες ευρωβουλευτές με τους εθελοντές στη νέα σειρά podcasts του Γραφείου μας; ·       Τι έχει κάνει η ΕΕ για την πανδημία έως τώρα;  #40ΕλλάδαΕΕ
Σε ακρόαση των αρμόδιων επιτροπών την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν σαφήνεια σχετικά με την προμήθεια εμβολίων και επέμειναν ότι τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται.
Πράσινη συμφωνία, πολυετής ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, πανδημία και δημόσια υγεία... στη σειρά των podcast του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εθελοντές του δικτύου https://www.mazi.eu/ ρωτούν Έλληνες ευρωβουλευτές για το έργο του ΕΚ στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας.
Κριτήρια για ασφαλή και καθαρά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένου ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού ζητούν οι ευρωβουλευτές, στο πλαίσιο νέας στρατηγικής της ΕΕ για τον βιώσιμο τουρισμό.
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιτρόπους Breton και Κυριακίδου τρόπους βελτίωσης της ικανότητας παραγωγής και παράδοσης εμβολίων COVID-19.
Την Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 10.30 (ώρα Ελλάδος), η Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους με τίτλο «Women’s leadership in the fight against COVID-19. FOCUS: Scientists and Carers» ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.
Η νέα ομάδα εργασίας του ΕΚ για τον έλεγχο του Frontex (FSWG) ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες της στις 23 Φεβρουαρίου με τον διορισμό της προέδρου της και της εισηγήτριας.
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιτρόπους Breton και Κυριακίδου τρόπους βελτίωσης της ικανότητας παραγωγής και παράδοσης εμβολίων COVID-19.
Σε κοινή συνεδρίαση της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και της επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου από τις 16.15 έως τις 16.45 (ώρες Ελλάδος), θα συζητηθεί μεταξύ άλλων σχέδιο έκθεσης για τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας και των δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά.
Ξεκίνησαν σήμερα οι κοινές δράσεις του εορτασμού των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ, με ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, του Υπουργείου Εξωτερικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Ενδιαφέρεστε για μόνιμη απασχόληση στα θεσμικά όργανα της ΕΕ; Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) δημοσίευσε τις παρακάτω θέσεις.
Μάθετε τι είναι τα μαζικά δεδομένα και ποια είναι τα οφέλη και οι προκλήσεις που παρουσιάζουν για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και το περιβάλλον.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν την ανάληψη κοινής δράσης για τη διασφάλιση επαρκών κατώτατων μισθών στην ΕΕ και μεγαλύτερη προστασία όσων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας.
Το ΕΚ καλεί την ΕΕ να εντείνει τον αγώνα της κατά της εμπορίας ανθρώπων, να ενισχύσει την προστασία των θυμάτων και να δώσει τέλος στην ατιμωρησία των διακινητών. Μάθετε περισσότερα.
Με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2020 τιμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ΜΚΟ «Συμβίωση» για τις δράσεις της Σχολής Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα που έχει ιδρύσει σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών, η ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών και η προώθηση δημοκρατικών πρωτοβουλιών.
Οι ευρωβουλευτές αξιολόγησαν την πρόοδο που σημειώθηκε στα δικαιώματα των γυναικών τα τελευταία 25 έτη και τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη.