skip to content
 
 
 

2015

.
Το ΄Στέκι της Ευρώπης΄, ένας νέος χώρος διαλόγου και προβληματισμού για θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης και τους πολίτες της, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη, παρουσία πλήθος κόσμου, κυρίως εκπροσώπων φορέων, καθώς και από τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.
Ένα νέο χώρο συνάντησης και διαλόγου για ευρωπαϊκά θέματα θα εγκαινιάσουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το πιλοτικό πρόγραμμα "Σχολικοί Πρέσβεις" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EP School Ambassadors Program).
Για πρώτη φορά, και με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το 1ο Συμπόσιο Πολιτισμού, με θέμα «Ατζέντα 2021: Ο Πολιτισμός στην Περιφέρεια», την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο club «Μύλος 1927», στη Λάρισα. Περισσότεροι από 150 καλεσμένοι, επικεφαλής παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων της περιφέρειας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας, ΜΜΕ, επιχειρηματίες κ.α. παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το συμπόσιο.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το κοινό του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να δει, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, τις τρεις διαγωνιζόμενες ταινίες για το βραβείο LUX , το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και οι τρείς φετινές ταινίες : Mediterranea του Τζόνας Καρπινιάνο/Jonas Carpignano (Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Κατάρ), Ατίθασες/Mustang της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν / Deniz Gamze Ergüven (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία) και Μάθημα/The Lesson των Κριστίνα Γκρόζεβα/Kristina Grozeva και Πέταρ Βαλτσάνοφ / Petar Valchanov (Βουλγαρία-Ελλάδα) συγκέντρωσαν το εξαιρετικά θερμό ενδιαφέρον του κοινού, μέχρι εξαντλήσεως από νωρίς όλων των εισιτηρίων. ( sold out)
Σε αίθουσα «Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» μετατράπηκε για μια μέρα το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη αφού οι μαθητές της Α’ και Β΄ Λυκείου ως «Ευρωβουλευτές», συμμετείχαν σε Επιτροπές, έφεραν νομοσχέδια προς ψήφιση, δέχτηκαν τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα, καταψήφισαν και ψήφισαν άρθρα και νομοσχέδια.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο πλαίσιο της δράσης του για την ενημέρωση μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε στις 11/11/2015, επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το κοινό του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να δει στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τα φιλμ Mediterranea του Τζόνας Καρπινιάνο/Jonas Carpignano (Ιταλία, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Κατάρ), Ατίθασες/Mustang της Ντενίζ Γιαμζέ Εργουβέν / Deniz Gamze Ergüven (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία) και Μάθημα/The Lesson των Κριστίνα Γκρόζεβα/Kristina Grozeva και Πέταρ Βαλτσάνοφ / Petar Valchanov (Βουλγαρία-Ελλάδα).
 (14/09/2011)
Συνέδριο υψηλού επιπέδου αναφορικά με το φάσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο τους διοργανώνουν από κοινού τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κύπρου και Ελλάδας, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Διπλωματική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Συνέδριο που φέρει τον τίτλο ''Η Εξωτερική Πολιτική και η Ανθρωπιστική Βοήθεια της ΕΕ: Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή'' θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2015, 9:00 - 12.30, στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2015, με θέμα "Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ".
 (14/09/2011)
Συνέντευξη Τύπου Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:30 Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αμαλίας 8, Σύνταγμα Οι Ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε έργα προτεραιότητας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια διερευνητικής αποστολής στις 24-25 Σεπτεμβρίου, η οποία διοργανώνεται από την επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού. Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί διάφορα έργα στη Θεσσαλονίκη, την Λαμία και την Αθήνα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) ως "προβληματικά".
Το CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) με την υποστήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει το μεγάλο επετειακό συνέδριο “Growing on Ethics / Last Call to Action for Europe 2020”, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας του.
Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.
Οι τρεις διαγωνιζόμενες ταινίες για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX Σήμερα, στη συνέντευξη τύπου των Ημερών Βενετίας (Giornate degli Autori), ο Πρώτος Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio TAJANI και η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Silvia COSTA, ανακοίνωσαν τις τρεις ταινίες που θα διαγωνιστούν για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2015. Οι σκηνοθέτες θα παραστούν στο επικείμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την παρουσίαση των 3 ταινιών:
Από την Ομάδα των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: Αντιπροσωπεία της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στην Αθήνα Ημέρα: Πέμπτη, 16 Ιουλίου-Παρασκευή 17 Ιουλίου Τόπος: Αθήνα, Ελλάδα* * Θα διεξαχθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 10.00 στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, 105 57 Αθήνα)
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσαν διεθνή ημερίδα με θέμα: "Η Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές". Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γραφείου του ΕΚ στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 09:30.
 (14/09/2011)
Στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί Πανευρωπαϊκή Εκδήλωση με τίτλο: ''EUROPE on the IONOSPHERE'' και κεντρικό μήνυμα''Let's Get Closer'', με σκοπό την φιλική επικοινωνία όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση και εκπομπή ασυρμάτων βραχέων κυμάτων, από κεντρικά σημεία όλων των πρωτευουσών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του στρώματος της Ιονόσφαιρας και ειδικών κεραιών, όλοι οι παρευρισκόμενοι-συμμετέχοντες στην εκδήλωση (μαθητές, φοιτητές, πολίτες), από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, επικοινωνώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις με άγνωστα σε αυτούς άτομα από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
 (14/09/2011)
Τη Βεργίνα και την Αμφίπολη θα επισκεφτούν ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα (17-19 Ιουνίου 2015). Επικεφαλής της εξαμελούς αντιπροσωπείας θα είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ιταλίδα ευρωβουλευτής, κα. Silvia Costa.
 (14/09/2011)
To Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στη Γιορτή Εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, 10.00 - 19.00 στο Θησείο, Πεζόδρομος Απ. Παύλου (κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ)
Από την Γραμματεία της Ομάδας των Πρασίνων στο ΕΚ εκδόθηκε η ακόλουθη Aνακοίνωση Τύπου: Οι συμπρόεδροι της Ομάδας των Πρασίνων στο ΕΚ, Rebecca Harms και Phlippe Lamberts, επισκέπτονται την Ελλάδα για συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Πρόκειται να συναντηθούν επίσης με τους:
 (14/09/2011)
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, διοργανώνουν Ημερίδα για τον Περιφερειακό Τύπο και τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 6 Ιουνίου 2015 στην Ερμούπολη Σύρου (9:30-14:00 στο Επιμελητήριο Κυκλάδων).
Από την Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ΕΚ, λάβαμε την παρακάτω πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου: Συνέντευξη Τύπου Gianni Pittella Παρασκευή 22 Μαΐου 14:00 (Γραφεία ΕΚ Αθήνα - (Λεωφόρος Αμαλίας, 8)
Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει στα πλαίσια της «Γιορτής της Ευρώπης» 2015 ημερίδα «Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι Αρμοδιότητες και ο Ρόλος των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το Σάββατο 16 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 9:30 – 15:00. Παράλληλα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις πληροφόρησης και δρώμενα με τη συμμετοχή φορέων και σχολείων το Σάββατο 16 Μαΐου στο Aίθριο της Λότζια στις 10:00 – 14:00.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας - Η ευρωπαϊκή εμπειρία. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα (Αμαλίας 8 Σύνταγμα).
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Πάτρας και Μεσολογγίου, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στις 8 και 9 Μαΐου 2015 στην Πάτρα και στις 9 Μαΐου 2015 στο Μεσολόγγι.
(Μεσολόγγι 9 Μαΐου 2015)Η Ημέρα της Ευρώπης, 9 Μαΐου, μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε τη συνεργασία, την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής 'Διακήρυξης Σουμάν'. Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών. Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση της ΕΚΑΧ υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 (14/09/2011)
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο πλαίσιο της δράσης του για την ενημέρωση μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιεί, στις 27/03/2015, επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέωνβ σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει την 31η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου και ώρα 11:00 στο Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, 105 57 Αθήνα), με την παρουσία εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, του κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλου από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, της κας Χριστίνας Καραϊτίδη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εκπρόσωπο του οργανισμού Repower Greece. Κύριοι άξονες της συζήτησης θα είναι η παρουσίαση του Ε.Κ.Ν.Ε. και της Συνδιάσκεψης αλλά και περαιτέρω συζήτηση γύρω από τα θέματα επιτροπών της Συνδιάσκεψης. Στο παρακάτω αρχείο μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου:
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: "Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ενίσχυση της θέσης της γυναίκας" διοργανώνει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 στις 11:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου (Αμαλίας 8, Σύνταγμα).
Συζήτηση - συνέντευξη Τύπου για τα δικαιώματα των γυναικών θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Αριστοτέλους 7) την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 13.00, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που εορτάστηκε στις 8 Μαρτίου.
Το Erasmus+ είναι το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες να πραγματοποιήσουν με υποτροφία μέρος των σπουδών τους σε ένα Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ευρώπης χωρίς να πληρώσουν δίδακτρα, με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές να ζήσουν στο εξωτερικό, να κάνουν νέες φιλίες, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς, να μάθουν μια ξένη γλώσσα, αλλά και να δημιουργήσουν νέες προοπτικές για τη συνέχεια των σπουδών τους και την επαγγελματική τους εξέλιξη.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους Ιωαννίνων και Άρτας, διοργανώνουν Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στα Ιωάννινα και στις 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Άρτα.
Το Heritage & Museums ( Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία), στο πλαίσιο των πολιτισμικών δραστηριοτήτων του και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει διάλεξη με κεντρικό ομιλητή τον Μουσειολόγο κ. Χαράλαμπο Χάιτα, Διευθυντή, Operational Management Consultancy στο Grand Egyptian Museum με την Hill International, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1 μ.μ., με θέμα :
Το 2014, χρονιά ευρωπαϊκών εκλογών, αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση για τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατ΄επέκταση για τα Γραφεία Ενημέρωσης στις 28 χώρες μέλη.
Η Πρεσβεία της Λετονίας στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργάνωσαν Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Αμαλίας 8, Αθήνα)