skip to content
 

Ιανουάριος

 (17/01/2012)
Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει σήμερα, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς,προκειμένου να συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις για τον Τύπο.
 (14/09/2011)
Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, Jyrki Katainen, ζήτησε την Τετάρτη από το ΕΚ να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου Γιούνκερ για τις στρατηγικές επενδύσεις μέχρι τον Ιούνιο. Τόνισε ακόμη τη σημασία των τριών πυλώνων του σχεδίου: το ίδιο το ταμείο επενδύσεων, τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν και την ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς.
 (14/09/2011)
Συζήτηση σχετικά με τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας Τα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας για την κατάσταση με τα ονόματα των επιβατών, η πρόληψη ακραίων φαινομένων και η βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και η επερχόμενη ευρωπαϊκή ατζέντα για την ασφάλεια θα συζητηθούν με τον επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο την Τετάρτη στις 3μμ ώρα Βελγίου. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα σχέδια που έχουν προταθεί από τους ηγέτες της ΕΕ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και θα τοποθετηθούν προ της άτυπης συνόδου των υπουργών Δικαιοσύνης που θα λάβει χώρα στη Ρίγα (Λετονία) στις 29 Ιανουαρίου.
Στον απόηχο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΕΚ και εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων να μας μιλήσουν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τι αναμένουν.
 (14/09/2011)
Τη νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια φυτών που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) στην επικράτειά τους, ακόμα και αν αυτό επιτρέπεται σε επίπεδο ΕΕ, υπερψήφισε η ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη.
 (14/09/2011)
Τιμώντας την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς, ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς επεσήμανε τα εξής: "Οι Εβραίοι στην Ευρώπη εξακολουθούν να φοβούνται για την ασφάλειά τους σήμερα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει και πρέπει να αντισταθούμε σε αυτό το φόβο". Αναφερόμενος στις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, σημείωσε ότι "θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μίσος δεν θα γίνει μεταδοτικό".
 (14/09/2011)
"Η βία με τα καλάσνικοφ δεν θα μας κάνει να υποβαθμίσουμε τις ευρωπαϊκές μας αξίες", υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, αναφέροντας τα ονόματα των 17 θυμάτων των επιθέσεων στο Charlie Hebdo και στο εβραϊκό παντοπωλείο. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής, οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων υπογράμμισαν ότι η μαζική έκφραση αλληλεγγύης από τα εκατομμύρια πολιτών σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο αποδεικνύει την αναγέννηση και την επιβεβαίωση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών.
 (14/09/2011)
Η ολομέλεια Ιανουαρίου στο Στρασβούργο ξεκίνησε με τις δηλώσεις του Προέδρου Μάρτιν Σουλτς και την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, ενώ το Σώμα απέτισε στη συνέχεια φόρο τιμής στον Βρετανό ευρωβουλευτή Philip Bradbourn, ο οποίος πέθανε στις 19 Δεκεμβρίου, και στον Βέλγο πολιτικό Leo Tindemans, ο οποίος πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου.
 (14/09/2011)
Ο Ντόναλντ Τασκ συζητά την έκβαση της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου με τους ευρωβουλευτές Το ΕΚ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συζήτηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τασκ στην ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη. Ο κ Τασκ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2014, το οποίο υποστήριξε σχέδια για την κινητοποίηση € 315 δισ για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να παραστεί στη συζήτηση.