skip to content
 
 
 

2015

Σε συνέχεια της κοινής πρόταση ψηφίσματος, σχετικά με την κατάσταση στο Μπουρούντι που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της τελευταίας Συνόδου της Ολομέλειάς του στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέστειλε επιστολή στην Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής & Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη στο Μπουρούντι, Σπύρο-Ρίτσαρντ Hagabimana.
Σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με την εμβάθυνση της λογοδοσίας και της δημοκρατίας στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων στην Ευρώπη, απάντησε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, B. Ντομπρόβσκις.
Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Β. Λυριτζή), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Λεόντειο συμφωνία» χαρακτήρισε τη σύμβαση της παραχώρησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας στη Γερμανική Fraport o Aνεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel της Κέρκυρας στις 24 Δεκεμβρίου και εξήγγειλε εκστρατεία ανατροπής της σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προκλητικά αμνήμων και εκνευριστικά ανθέλληνας εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας με δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα Bild την Ελλάδα ότι δήθεν δεν τηρεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες. Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έχει ήδη καταγγείλει την προκλητική στάση του Γερμανού Υπουργού και την υποκριτικά επιλεκτική μνήμη όσων ασκούν κριτική στην Ελλάδα, θυμίζοντάς τους ότι η χώρα μας παρά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που βιώνει, στέκεται αλληλέγγυα στο δράμα των χιλιάδων προσφύγων που φτάνουν στα σύνορά της.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέτει το θέμα ενδεχόμενων κυρώσεων προς την Ουγγαρία αναφορικά με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές πολιτικές που ακολουθεί.
Και στο ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδείχτηκε τραγικά κατώτερη των προσδοκιών, μετά τη μνημονιακή της στροφή. Αθέτησε πρόσφατα με τον πλέον κυνικό και ένοχο τρόπο την υπόσχεσή της να εγγράψει στον Κρατικό προϋπολογισμό τις απαιτήσεις της Ελλάδας για το γερμανικό χρέος.
Για το προσφυγικό ζήτημα και την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα μίλησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στην εκπομπή «Europe» της ΕΡΤ1, που ταξίδεψε στο Στρασβούργο για την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου.
Το ζήτημα προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας έθιξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στις επιπτώσεις της άτεγκτης αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρώπη και τις αδυναμίες αντιμετώπισης βασικών αναγκών που αυτή η πολιτική έχει ήδη προκαλέσει σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα σε συνταξιούχους. Στην απάντησή του, ο Επίτροπος Moscovici επιχείρησε να ωραιοποιήσει την εφαρμογή σκληρών επιλογών λιτότητας υποσχόμενος παροχή οικονομικής βοήθειας στα επόμενα χρόνια.
Το ζήτημα προσβολής της ιδιωτικής ζωής των Ευρωπαίων πολιτών απο δραστηριότητες αμερικανικών εταιριών, ανέδειξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στις αποκαλύψεις που υπήρξαν σχετικά με πρόγραμμα παρακολούθησης υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και στην απόφαση του ΔΕΕ βάσει της οποίας ακυρώθηκε η απόφαση 2000/520 -κοινώς γνωστής ως «Ασφαλής Λιμένας»- που επιτρέπει τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε αμερικανικές επιχειρήσεις. Στην απάντησή της, η επίτροπος Jourova αρκέστηκε να παραδεχθεί το μέγεθος του κινδύνου, αναφέροντας τις διαδικασίες που έχουν κινηθεί για την εξασφάλιση της προστασίας προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Για την κατακρεούργηση των αγροτικών επιδοτήσεων από τις διατάξεις της νέας ΚΑΠ και τα προβλήματα που δημιουργούν στον αγροτικό κόσμο της χώρας μίλησε στην εκπομπή «Φωνή του Αγρότη» στο Center Tv της Καβάλας στις 17 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Με ένα μπαράζ από μεσοβέζικες διαπιστώσεις και γενικολογίες απάντησε στο φλέγον ερώτημα του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για το σκανδαλώδες ξεπούλημα των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ελλάδας στη γερμανική Fraport ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί, αφήνοντας όμως ανοιχτό ένα παράθυρο ανατροπής της απόφασης σε επίπεδο Ε.Ε..
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των δήμων που απασχολούνται στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχουν δίκιο. Η κινητοποίησή τους αποκαλύπτει τον παραλογισμό και την υποκρισία των πολιτικών απασχόλησης της Ε.Ε. και των κοινοτικών προγραμμάτων που επιμένουν να θεωρούν την ανεργία «ελάττωμα» των ίδιων των ανέργων.
Ερώτηση κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην εκμετάλλευση των κεφαλαίων της ΕΕ για την στήριξη των Νέων.
Γραπτή Ερώτηση για την αιθαλομίχλη ως απότοκο των μνημονιακών πρακτικών που οδήγησαν τους Έλληνες σε ενεργειακή φτώχεια, κατέθεσε στην Ευρωβουλή χθες 22 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ζητώντας ταυτόχρονα τη μείωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.
Την σθεναρή του αντίθεση στο ξεπούλημα που μεθοδεύεται για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας εξέφρασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Start Media της Κέρκυρας χθες 22 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Το θέμα της πρόσφατης διακριτικής μεταχείρισης των προσφύγων στο Βέλγιο έθεσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος με παρέμβαση του στο Συμβούλιο.
Την στρατηγική σημασία που έχουν για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας αλλά και για την τουριστική βιομηχανία μας τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που ξεπούλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επισήμανε σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στις 19 Δεκεμβρίου.
Σε εκδήλωση με θέμα το ξεπούλημα των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας στη γερμανική κρατική Fraport , που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κέρκυρας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα μετάσχει και θα μιλήσει ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (Π. Τσίμα), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τις «καραβιές» των προσφύγων περιέγραψε μιλώντας στο Ρ/Σ Real FM ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που επισκέφθηκε στις 19 Δεκεμβρίου το νησί για επιτόπια ενημέρωση. Ο Νότης Μαριάς, μιλώντας στο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα περιέγραψε τον τρόπο που «εκσυγχρονίζουν» το δουλεμπόριο προσφύγων οι Τούρκοι, λέγοντας ότι χρησιμοποιούν πλέον ολοκαίνουριες βάρκες χωρητικότητας 100 ατόμων και δεν νοιάζονται καθόλου αν το λιμάνι της Μυτιλήνης έχει γεμίσει από τα σκάφη, που ήδη τους κατάσχεσαν οι Ελληνικές Αρχές.
Καιρό τώρα οι δανειστές απεργάζονται συστηματικά σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία χρέους, υφαρπάζοντας τον πλούτο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Νέος «δούρειος ίππος» η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, δηλαδή της νέας Frontex που θα έχει δυνατότητα επιχειρησιακής επέμβασης και δράσης, πέρα και πάνω από τη θέληση κρατών και κυβερνήσεων.
«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και άλλους παράνομους μετανάστες» δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, που επισκέφθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το νησί για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει με τις προσφυγικές ροές.
• Aπάντηση Μοσκοβισί στον Δημήτρη Παπαδημούλη, αφήνει “ανοιχτό παράθυρο” στην διαβούλευση για την προστασία της ιδιοκατανάλωσης και των μικρών παραγωγών • Δ. Παπαδημούλης: "Να προασπίσουμε με τις κατάλληλες ενέργειες και συμμαχίες τα συμφέροντα της ιδιοκατανάλωσης και των μικρών παραγωγών"
Σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σχετικά με το Ελληνικό Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων, απάντησε ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Μοσκοβισί τονίζοντας την διαθέσιμη τεχνική βοήθεια που μπορεί να δoθεί προς την Ελλάδα καθώς και τα ειδικά μέτρα της ΕΕ αναφορικά με την Ελλάδα και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των Ευρωπαικών κονδυλίων.
Την ανάγκη να μπει φραγμός στην ασύδοτη δράση της Coca Cola και άλλων πολυεθνικών που καταργούν μαζικά θέσεις εργασίας και συρρικνώνουν τις μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, στην Ισπανία και σε όλη την Ευρώπη επισημαίνει με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στην ερώτηση, η Κ. Κούνεβα αναφέρεται ιδιαίτερα στη δράση της Coca Cola Hellenic (3Ε) η οποία έκλεισε πρόσφατα και το εργοστάσιο του Βόλου, ενώ μαζί με το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του οποίου συνεχίζουν για πάνω από 2 χρόνια το αγώνα επαναλειτουργίας του, έχει κλείσει 7 μονάδες καταργώντας πάνω από 2000 θέσεις εργασίας.
Το ζήτημα των κάκιστων συνθηκών μεταχείρισης των ψυχικά ασθενών ανέδειξε με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε τις επιπτώσεις των ακραίων πολιτικών λιτότητας οι οποίες έχουν οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικής υποδομής στις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υπόκεινται σε ξεπερασμένες και συχνά αναχρονιστικές θεραπείες.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φ. Μογκερίνι καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής :
Να αυξηθούν τα κονδύλια για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Μικροχρηματοδοτήσεων (PROGRESS) και για την φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας και η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μμ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με θέμα: «Η Αριστερά μετά το τρίτο μνημόνιο». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη.
Nα κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» μεταξύ τρομοκρατίας και χρήματος ζήτησε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Τον αναβρασμό που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της χώρας μετέφερε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Δεκεμβρίου, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι η τρόικα καταστρέφει τον Πρωτογενή τομέα της Ελλάδας με το δυσβάσταχτο τρίτο μνημόνιο, που επέβαλλε.
Την πολιτική που επιχειρεί να κάνει πράξη στην Ελλάδα η τρόικα, με το ζημιογόνο για τη ΔΕΗ ξεπούλημα του 49% του ΑΔΜΗΕ και την αποδυνάμωση της Ενεργειακής στρατηγικής της χώρας, κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Επίσκεψη στη Λέσβο προγραμματίζει το ερχόμενο Σάββατο 19/12 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με αντικείμενο το προσφυγικό και τη νέα FRONTEX.
Την επιτακτική ανάγκη άμεσης εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εκχωρήσει Εθνική Κυριαρχία και εν προκειμένω τον έλεγχο των Συνόρων στην υπό σύσταση Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή, υποστήριξε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη στις 15 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ψήφισμα που καταδικάζει την κατάσταση στο Μπουρούντι και ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ελληνικής καταγωγής αστυνομικού Σπύρου Χαγκαμπιμάνα εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωβουλή, μετά από σχετική πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και με τη στήριξη της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και άλλων Ευρωβουλευτών.
Η "ειρήνη" των ιμπεριαλιστών φέρνει στους λαούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για τη "συμφωνία του Ντέιτον" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τους μεγάλους κινδύνους που δημιουργεί σήμερα η φύλαξη συνόρων από την προωθούμενη Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω :
Με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Κώστας Χρυσόγονος επεσήμανε ότι οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη εύρεσης μιας δίκαιης ισορροπίας μεταξύ της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και την προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εύρεση ειρηνικής λύσης στη Μέση Ανατολή.
Στα πλαίσια της νέας μορφής επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος σας ενημερώνει μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος για τα τεκταινόμενα στο Στρασβούργο στην Ολομέλεια Δεκεμβρίου 2015. Τα βασικά θέματα του μηνύματος αφορούν το προσφυγικό, τη συνοριοφυλακή, τη συμφωνία COP21 για το κλίμα, αλλά και τις επερχόμενες διατάξεις για τα προσωπικά δεδομένα.
Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, συναντήθηκαν χθες στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, Έλληνες Ευρωβουλευτές για να συζητήσουν την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συζητήθηκε στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου σχετικά με την εφαρμογή έκτακτων αυτόνομων εμπορικών μέτρων για την εξαγωγή ελαιόλαδου από την Τυνησία προκειμένου να ενισχυθεί η χώρα μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιουνίου 2015.
Ντροπή και δυσωδία ναζισμού για την Ευρώπη η δήμευση κοσμημάτων των προσφύγων από τη Δανία Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στην Επιτροπή με την οποία καταγγέλλει την πρόθεση της Δανίας να ψηφίσει πακέτο 34 περιοριστικών μέτρων στην πολιτική ασύλου, μεταξύ των οποίων προβλέπεται και η δήμευση των κοσμημάτων των προσφύγων.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία στον κόσμο. Ο Στρατηγός τόνισε επίσης ότι ενώ η ΕΕ κόπτετε για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη αδιαφορεί επιδεικτικά για την κατάσταση που βρίσκονται οι Ευρωπαίοι του Νότου.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις εξαγωγές όπλων από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Στρατηγός τόνισε ότι για κάποια κράτη - μέλη, την Ελλάδα και την Κύπρο συγκεκριμένα, υπάρχει αυξημένη ανάγκη για εξοπλισμούς λόγω της απειλής από την Τουρκία.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο.
Ως θετικό βήμα για την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού, χαρακτήρισε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ, με σκοπό την ενίσχυση των κρατών μελών που αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων.
«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στην παρέμβασή του για την περιβόητη νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, που οι δανειστές φιλοδοξούν κι απεργάζονται σχέδια για να της αναθέσουν τη φύλαξη των Ελληνικών συνόρων, με το πρόσχημα των αυξημένων προσφυγικών ροών.
Την πρόταση που έκανε από το περιστύλιο της Ελληνικής Βουλής την Παρασκευή 11/12/2015 για άμεση έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ανέλυσε μιλώντας στο Ρ/Σ Lamia FM και τον δημοσιογράφο Απόστολο Έλληνα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, προκειμένου να διατηρήσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μην χρειαστεί να εκχωρήσει τη φύλαξη των συνόρων στη νέα FRONTEX, υποστήριξε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
«Σημαντική εξέλιξη, που ανοίγει νέους ορίζοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Αγορά, η υπερψήφιση της έκθεσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά (Digital Single market) στην Επιτροπή Βιομηχανίας, Ερευνάς και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αίρονται εμπόδια και περιορισμοί στο ηλεκτρονικό εμπόριο εντός ΕΕ!»
"Λαμβάνονται σκληρές οικονομικές αποφάσεις χωρίς κανένα πολιτικό έλεγχο με τη διαδικασία του "ήπιου δικαίου" (soft law). Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική σταθεροποίηση και ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν το Eurogroup δεν σταματήσει να παίρνει αποφάσεις με αδιαφανή τρόπο και χωρίς τη πολιτική συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ειδικά για τις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο".
Η νέα στρατιωτική φρουρά συνόρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εντείνει την καταστολή στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, ενώ θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών, όπως της Ελλάδας όπου προωθεί τη συνδιαχείριση του Αιγίου με την Τουρκία, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση για "την απόφαση σχετικά με τη δέσμη μέτρων περί Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία τόνισε τα εξής:
Σε νέες απολύσεις στην Coca Cola Βόλου προχώρησε η πολυεθνική, την ίδια ώρα που αξιοποιεί όλο το "νομικό οπλοστάσιο" της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να συνεχισθεί απρόσκοπτη η κερδοφορία της, τόνισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ειδικότερα, η ερώτηση αναφέρει τα εξής :
Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση κατά την διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή. Αρχικά, παρατήρησε πως, παρά τις θριαμβολογίες, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε. Επιπλέον, οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν κατανοήσει πως λειτουργεί ο μηχανισμός της αλλαγής του κλίματος. Στην συνέχεια, τόνισε πως όλες οι δράσεις μέχρι τώρα δεν είναι αποτελεσματικές, όσο χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία μολύνουν ασύστολα και οι μεγάλες πολυεθνικές καταστρέφουν τα δάση ανεξέλεγκτα. Επίσης, όσο τα ορυκτά καύσιμα αποτελούν το φθηνότερο τρόπο παραγωγής ενέργειας δεν θα υπάρξει λύση. Τέλος, απαίτησε να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζήτησης για την ίδρυση της νέας FRONTEX δηλαδή της, Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την εικοστή επέτειο της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον και επισήμανε ότι, η Βοσνία - Ερζεγοβίνη είναι μια χώρα με οικονομική διάβρωση, εθνολογικό μίσος και διαχωρισμούς, ένα κράτος μη λειτουργικό, όπου ευδοκιμούν η διαφθορά και η παρανομία, τονίζοντας ότι, πρέπει να καταργηθεί ως ενιαίο κράτος και οι Κροάτες Σέρβοι να ενωθούν με τις μητέρες πατρίδες τους.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης και 18ης Δεκεμβρίου και επισήμανε ότι, οι συνεχείς λανθασμένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οδηγούν στην ανάγκη εύρεσης αποδιοπομπαίων τράγων και κατηγορούμενων και όχι εξεύρεσης σωστής λύσης, τονίζοντας ότι, οι χώρες της Ευρώπης, μόνο με εθνικιστικές κυβερνήσεις μπορούν να απαλλαγούν από την λαίλαπα αυτή.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρεμβαίνει ώστε οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν χάλυβα με πρώτη την αυτοκινητοβιομηχανία να μην έχουν πλέον το προνόμιο να πληρώνουν χαμηλότερη τιμή όταν χρησιμοποιούν εισαγόμενα μέταλλα σε σχέση με όταν επιλέγουν την ευρωπαϊκή μεταλλουργεία.
• Το ζήτημα της Ονομασίας δεν αποτελεί την τροχοπέδη στην ενταξιακή πορεία της FYROM. • Το ζήτημα της Oνομασίας συνιστά Διεθνές πρόβλημα και όχι Διμερές ζήτημα. Το οποίο χρησιμοποιείται από τα Σκόπια για την προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων.
Παρέμβαση στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τις δηλώσεις του Συμβουλίου και της Κομισιόν για την Κράτηση και χρήση βίας εις βάρος των αιτούντων άσυλο, έκανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Να αποσυρθεί κρίσιμη κοινοβουλευτική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, σε σχέση με τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ζητάνε υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (!), οι οποίες υπάγονται απευθείας στον Πρόεδρο Σουλτς!
Με γραπτή του δήλωση, ο Κώστας Χρυσόγονος κατέδειξε τις βασικές αιτίες των δυσλειτουργιών και ανισοτήτων που υπάρχουν στην Ευρωζώνη. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενιαίας φορολογικής πολιτικής και εγγύησης των καταθέσεων, τονίζοντας πως με την υπάρχουσα δομή της, η Ένωση προκαλεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών και ευνοεί τα ισχυρά κεφάλαια εις βάρος των υπερχρεωμένων μεσογειακών κρατών.
Με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Κώστας Χρυσόγονος τόνισε την προσοχή που πρέπει να επιδείξει η Ευρώπη απέναντι στην προοπτική δημιουργίας σώματος ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στην ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου στο πλαίσιο της συνεργασίας με τρίτα κράτη. Παράλληλα, υπενθύμισε πως ορθός τρόπος διαχείρισης των προσφυγικών ροών είναι η δημιουργία ειρηνικών συνθηκών στα κράτη προέλευσης των προσφύγων και όχι η ανάσχεση στα ευρωπαϊκά σύνορα.
Το δόλιο σχέδιο των δανειστών να περιορίσουν την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ζητώντας τη φύλαξη των συνόρων της από Ευρωπαϊκά στρατεύματα με πρόσχημα τις αυξημένες προσφυγικές ροές, κατήγγειλε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 2 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έδωσε την πρέπουσα απάντηση στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά την διάρκεια συζήτησης με αντικείμενο με το μέλλον του Ευρώ. Σε αυτήν, αφού υπενθύμισε τα δεινά τα οποία έχει προκαλέσει στην Πατρίδα μας η πολιτική που υπηρετεί αυτός ο κύριος, στην συνέχεια ανέδειξε τις δεδομένες αδυναμίες του ενιαίου νομίσματος. Tέλος, ζήτησε την προετοιμασία των κρατών για επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα, την μόνη λύση δηλαδή που αποκαθιστά την χαμένη εθνική ανεξαρτησία.
Για το προσχέδιο που ετοίμασε και συζητά η Κομισιόν αναφορικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Σώματος Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλάκων μίλησε στον Real FM στις 11 Δεκεμβρίου και στους δημοσιογράφους Νίκο Μπογιόπουλο και Μανόλη Κοττάκη ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Η εμβάθυνση της ΟΝΕ με τη διεύρυνση και σύσταση αντιλαϊκών δομών, όπως τα δημοσιονομικά συμβούλια, στοχεύει στην ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση με γενικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω :
Την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο Ντάισελμπλουμ και η παρέα του στην Ελλάδα κατήγγειλε σε παρέμβασή του σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Ολομέλεια του ΕΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον της ΟΝΕ, με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αντιπροέδρο και Επιτρόπο αρμόδιο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Στο πλαίσιο της Συζήτησης για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:
Μιλώντας σήμερα στο "Πρακτορείο 104,9 FM" (Κ. Μπλιάτκα), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 με θέμα τη χρηματοδότηση της Τουρκίας με 3 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη και υπέβαλε ερωτήσεις στην εκπρόσωπο της Κομισιόν που αφορούσαν:
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την πορεία προς μια Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ένωση, τονίζοντας ότι, η Ευρώπη αυτοκτονεί επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία, βασικό ενεργειακό προμηθευτή, ενώ δε συμβάλλει στην ανακήρυξη ή προστασία της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου, έναντι της επιθετικότητας των Τούρκων, επισημαίνοντας ότι, μόνο οι εθνικοί μηχανισμοί ικανότητας παραγωγής και η εκμετάλλευση εθνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών συμβάλλουν στην ενεργειακή ανεξαρτησία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε μία Ευρώπη που συνεχώς συρρικνώνεται, εθνολογικά, ανθρωπολογικά, χριστιανικά και κοινωνικά.
Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, την ρώτησε για το “αν συμφωνεί με τις φωνές εκείνες που συνδέουν την τρομοκρατία με τις προσφυγικές ροές”. Επιπλέον ζήτησε πληροφορίες για τα μέτρα που θα λάβει η ΕΕ “προκειμένου να θωρακίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από ενέργειες και δηλώσεις που τροφοδοτούν την ρητορική του φυλετικού μίσους και φόβου”.
Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, στην συζήτηση σχετικά με την προστασία των θυμάτων της τρομοκρατίας. Αφού επανέλαβε την θέση μας πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πέρα από καταδικαστέες και μια πράξη δειλίας εκ μέρους των δραστών, στην συνέχεια απαίτησε να υπάρξει προστασία και φροντίδα για τα θύματα και τις οικογένειες τους. Για όλα τα θύματα και όχι όπως στην Ελλάδα, που το κράτος ξεχνά και αδιαφορεί όταν τα θύματα της τρομοκρατίας είναι Εθνικιστές. Η υποκρισία τους δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή και διαβεβαιώνουμε τους κυβερνώντες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, πως εμείς δεν ξεχνάμε και δεν θα τους αφήσουμε ούτε αυτούς να ξεχάσουν ή να αδιαφορήσουν άλλο.
Την αναγκαιότητα υιοθέτησης Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία ειδικά των θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, τόνισε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον απόηχο των πρόσφατων αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
«Πρέπει να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες επιλογές ώστε οι καταναλωτές να πληρώνουν τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για την ενέργεια» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη μιλώντας για την Ενεργειακή Ένωση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Εγκρίθηκε εχθές, με μεγάλη πλειοψηφία, σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) που διεξήχθη στο Στρασβούργο, η έκθεση σχετικά με την ενιαία ψηφιακή αγορά.
Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με αφορμή τη συζήτηση για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ, παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ και του Προέδρου του Εurogroup, Γερούν Ντάιζεμπλουμ.
Τα στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από τον φάκελο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή την προηγούμενη Κυριακή, και ψηφίζεται σήμερα, σχετικά με το υπερχρηματοδοτημένο έργο του οδικού άξονα του Μορέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα & Λεύκτρο-Σπάρτη), ζητάει με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Ερώτηση για τη Σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το προηγούμενο Σάββατο κατέθεσε προς την Ευρ. Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Νέους κανόνες και διευρυμένες εξουσίες ζήτησαν -σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια τηλεόραση (ZDF) αλλά και πλήθος ΜΜΕ- οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτώντας να διευρυνθεί η Συνθήκη Σένγκεν, ώστε η Frontex κάνοντας η ίδια «αξιολόγηση κινδύνου» να μπορεί να παρεμβαίνει αυτοβούλως, αυτενεργώντας στην φύλαξη των Ελληνικών συνόρων, σε εξαιρετικές δε περιπτώσεις να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την κινητοποίηση ομάδων άμεσης δράσης με δική της ευθύνη.
Σε ερώτηση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη απάντησε ο Μάριο Ντράγκι, αναφορικά με την πρόταση νόμου της Γερμανικής Κυβέρνησης που της δίνει το δικαίωμα να υποβαθμίσει την εξουσία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, μεταφέροντας αρμοδιότητες στο Υπουργείο Οικονομικών της.
Στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια βρέθηκε χθες Κυριακή 13/12/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς όπου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα Ξανθή Σουπλή και κατοίκους της περιοχής, με τους εν υπηρεσία Έλληνες αστυνομικούς και συνοριοφύλακες, με εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων καθώς και με εργαζομένους του ΟΣΕ.
Τους άγνωστους κινδύνους που κρύβει η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων για τους καταναλωτές ανέδειξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες που -σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ- έχει η χρήση συγκεκριμένων αρωματικών συστατικών στην υγεία των καπνιστών, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αυστηρότερης επιτήρησης των προϊόντων αυτού του τύπου προς όφελος των καταναλωτών.
Το ζήτημα της υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από εφαρμογές προγραμμάτων των κινητών τηλεφώνων τύπου smartphone έθιξε με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στο πλήθος των ύποπτων εφαρμογών η χρήση των οποίων οδηγεί ακόμη και σε δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων με στόχο το κέρδος, καθώς και στους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν για τους χρήστες και ιδιαίτερα για τα ανήλικα παιδιά.
Κάθετα αντίθετος με το σχέδιο της Κομισιόν για έλεγχο των Ελληνικών Συνόρων από Ευρωπαϊκό Σώμα Συνοριοφυλάκων, που παρουσιάζει αύριο ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς από την Ειδομένη, όπου βρέθηκε χθες, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.
Ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών (Σ.Ε.Υ.Δ.Ο) διοργάνωσαν εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου με θέμα "Εναλλακτικός Τουρισμός στην Νησιωτική Ελλάδα - Το παράδειγμα των Κυθήρων".
Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μ. Κύρκος στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τη δέσμη μέτρων περί Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής
Με αφορμή τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες των Καλαβρύτων που δολοφονήθηκαν το Δεκέμβριο του 1943 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Tα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, που παρουσιάζονται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, έπρεπε να οδηγήσουν τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης στην κήρυξη μιας κατάστασης ανώτατου συναγερμού, ανάλογης με αυτήν που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές απειλές. Διότι και η ανεργία των νέων αποτελεί επίσης μια μακροπροθεσμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης" δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.
Σε κλίμα έντονης φόρτισης πραγματοποιήθηκε στις 9/12/2015 στην «καρδιά» της Ευρώπης, στο Βέλγιο, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με θέμα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα για τη θηριωδία των ναζί.
Ψήφισμα που καταδικάζει την κατάσταση στο Μπουρούντι και ζητά την άμεση απελευθέρωση του Ελληνικής καταγωγής αστυνομικού Σπύρου Χαγκαμπιμάνα κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τη στήριξη Ευρωβουλευτών της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση με θέμα «Ο δρόμος ανατροπής των μνημονίων» που διοργανώνει η Πυρίκαυστος Ελλάδα στην αίθουσα ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 58, 4ος όροφος) στις 18.00. Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατά την παραμονή του στην συμπρωτεύουσα θα συναντηθεί με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.
Η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης του ΙΓΜΕ που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα στην ολοκλήρωση των ερευνητικών έργων του, ιδίως λόγω της μη πρόσληψης νέου προσωπικού, ενώ στο τέλος του χρόνο απολύονται 62 συμβασιούχοι, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει τα παρακάτω :
Την καθιέρωση απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας για τους σπουδαστές των ΙΕΚ στο πλαίσιο της λεγόμενης "μαθητείας" κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτηση τονίζονται τα παρακάτω :
Τις δυσμενείς επιπτώσεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στις λαϊκές οικογένειες και ιδίως στους πλειστηριασμούς των ακινήτων προς όφελος των τραπεζών, υπογράμμισε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη έχει ως εξής :
Το ξεκλήρισμα των αγροτών που συνεπάγεται η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που πλήττουν τη φτωχομεσαία αγροτιά κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ερώτηση έχει ως εξής :
«Οι τοκογλύφοι δανειστές με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Σένγκεν αφαιρούν από την πατρίδα μας τον έλεγχο των Ελληνικών συνόρων.
Χθες διέψευδαν δημοσιεύματα μη έχοντας καν υπ όψιν τους την έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα αφού διάβασαν με αρκετή καθυστέρηση την έκθεση , επανέρχονται χωρίς να απαντήσουν επί της ουσίας.
Ενιαίο κώδικα κανόνων για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, μείωση της γραφειοκρατίας, με τελική έκθεση εφαρμογής των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων, κοινή βάση δεδομένων για τους εμπλεκόμενους φορείς στα ευρωπαϊκά προγράμματα και εσωτερική ευελιξία στον προϋπολογισμό, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα κρίσεις, όπως το προσφυγικό, είναι οι βασικές κατευθύνσεις που δίνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής σχολίασε την αναφορά του κ. Τσίπρα για τη διαγραφή των δανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2013 (υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χουντής προσπαθεί να ανακινήσει το σχετικό θέμα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
Να συζητηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το θέμα, αν και σε τι βαθμό, θα πρέπει να έχουν τα κράτη-μέλη δυνατότητα επικύρωσης Κεφαλαίων της Εμπορικής Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ (ΤΤΙΡ), αλλά και με άλλες χώρες (Καναδάς, Σιγκαπούρη), ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τον Yassine Brahim, Υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας.
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τον Yassine Brahim, Υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Κύρτσος παρενέβη στη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ που οργάνωσε το Προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στην Πράγα για να υποστηρίξει ότι το ΕΛΚ πρέπει να εμπλουτίσει και να ανανεώσει τη στρατηγική του για να ανταποκριθεί στις νέες πολιτικές προκλήσεις.
Την άμεση σχέση των ασκούμενων οικονομικών πολιτικών της λιτότητας και της μειούμενης ποιότητας των εκπαιδευτικών συστημάτων, επισήμανε σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Παιδείας & Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο συνέδριο της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Το συνέδριο με θέμα " Ο ρόλος του αθλητισμού στην κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων" διοργανώθηκε από το προεδρείο της αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία ο κ. Ζαγοράκης συμμετέχει ως γενικός γραμματέας.
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να κληθεί να επιστρέψει κονδύλια ύψους 6,5 δισ. ευρώ από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο βρίσκεται η Ελλάδα, λόγω καθυστερήσεων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα, σύμφωνα με έκθεση επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε κατεπείγουσα ερώτηση που κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, ζητά να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξασφάλισης της συγχρηματοδότησης των έργων από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014-2020), σε περίπτωση μη έγκαιρης ολοκλήρωσής τους καθώς και εάν η Κομισιόν έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να συμβάλει στην αποτελεσματική επίσπευση των έργων
Ευθύνες προς την Κομισιόν αλλά και την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δέχθηκε να υπογράψει να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ (εκτός αν βρεθούν ισοδύναμα), χωρίς η ιδιωτικοποίηση να επιβάλλεται από τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ, επιρρίπτει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, με ερώτησή του προς την Κομισιόν, σχετική με τις τρέχουσες συζητήσεις για την «ανεξαρτητοποίηση» του ΑΔΜΗΕ.
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την ανάγκη της για νομιμοποίηση της θήρας αμπελοπουλίου.
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο left.gr και στον Άγγελο Καλοδούκα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή το γεγονός ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη για την υπόθεση Siemens, αναφέρεται εκτενώς στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αναλυτικότερα:
Μιλώντας σήμερα στον ρ/φ "Στο Κόκκινο" (Κ. Αρβανίτη), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Η πολιτική θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αναγκαιότητα οι προϋπολογισμοί της Ε.Ε. και των κρατών μελών να καταρτίζονται βάσει στόχων και επιδόσεων, θα ψηφιστεί στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στην Πράγα από σήμερα μέχρι την Παρασκευή και στο οποίο συμμετέχει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ Μαρία Σπυράκη, με την ιδιότητά της ως ειδική εισηγήτρια του προϋπολογισμού της Ε.Ε. στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης για το 2016.
Στο ζήτημα των διακρίσεων που υφίστανται ανήλικοι λόγω προβλημάτων αναπηρίας που αντιμετωπίζουν στάθηκε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, τονίζοντας την ανάγκη καταγραφής του ακριβούς αριθμού ανηλίκων με αναπηρία. Στην απάντησή της, η Επίτροπος Thyssen παραδέχθηκε την απουσία στατιστικής καταγραφής παιδιών με αναπηρία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοχευμένες δράσεις για την υπεράσπιση των αναγκών τους.
«Όσο υπάρχουν ελλείψεις του ελληνικού συστήματος χορήγησης ασύλου» έχουν ανασταλεί οι μεταφορές μεταναστών ή προσφύγων (που εισήλθαν από τη χώρα μας και ζητούν άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ) προς την Ελλάδα, διότι «οι μεταφορές αυτές συνιστούν παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ατόμου». Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Ν. Χουντή. Επίσης ότι είναι αναγκαίο να αναθεωρηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου χωρίς όμως να επισημαίνει προς ποία κατεύθυνση. Σημειώνει συγκεκριμένα «η πίεση που ασκείται φέτος στο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου καταδεικνύει ότι είναι αναγκαίο να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου». Και ανακοινώνει «ως εκ τούτου, η Επιτροπή θα υποβάλει προτάσεις για περαιτέρω μεταρρύθμιση του κανονισμού του Δουβλίνου έως τον Μάρτιο του 2016.»
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου για Ευρωπαίους δημοσιογράφους, που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα "Μετανάστευση και Άσυλο: μία πρόκληση για την Ευρώπη", συμμετείχε η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και υπεύθυνη για θέματα μετανάστευσης της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το 2ο Διεθνές Συνέδριο “Θέτοντας τον Σχολικό Εκφοβισμό ως Προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα” φιλοξένησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Το Συνέδριο διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (EAN), συντονιστής του οποίου είναι το Χαμόγελο του Παιδιού.
Ομάδα επισκεπτών από διάφορες Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος αλλά και από την Κύπρο φιλοξένησε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM (Ν. Χατζηνικολάου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Στρατηγικές ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» ήταν το θέμα της διεθνούς διάσκεψης που συνδιοργάνωσαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και η Ισπανίδα Ευρωβουλευτής της Izquierda Plural, Μαρίνα Αλμπιόλ.
Παρέμβαση στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η μετανάστευση και οι επιπτώσεις της στην Ευρώπη. Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος μας, αφού υπενθύμισε τις δηλώσεις Γιούνκερ και Σουλτς, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρώπη χρειάζεται ακόμα πενήντα εκατομμύρια μετανάστες, τους επεσήμανε πως ούτε όλοι όσοι έρχονται είναι πρόσφυγες, ούτε έχουν όλοι αγαθές προθέσεις. Επίσης κατήγγειλε την ανυπαρξία πολιτικής από την πλευρά της Ένωσης, που αρκείται στο να χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια την Τουρκία, μήπως και σταματήσει να προωθεί τους μετανάστες στην ήπειρο μας. https://www.youtube.com/watch?v=LoK01iEs6IQ&feature=youtu.be
Γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την σχεδιαζόμενη αύξηση των ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα στους Έλληνες αγρότες, καθώς και στην, ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη, ελληνική οικονομία. Ζήτησε από την Επιτροπή να αποσύρει ένα τέτοιο μέτρο, που μόνο προς των συμφέρον των Ελλήνων δεν είναι.
Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και ιδίως για την φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα. Η πρόσφατη ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, δίνει μία χρυσή ευκαιρία στον Ελληνικό Τουρισμό, που διέρχεται διά πυρός και σιδήρου μετά το ξεπούλημα των 14 Περιφερειακών μας αεροδρομίων και την σαρωτική εξάπλωση των πακέτων all inclusive, τα οποία διαλύουν την τοπική τουριστική οικονομία.
Την αποκάλυψη ότι οι Ευρωπαίοι, και κυρίως οι Γερμανοί, προσπαθούν και μεθοδεύουν την εγκατάσταση δυνάμεων καταστολής στα Ελληνικά σύνορα, με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών κι απώτερο στόχο να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους ως δανειστές, έκανε μιλώντας στις 5 Δεκεμβρίου στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη στην τηλεόραση του Σκάι ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Τις αρνητικές επιπτώσεις των ρυθμίσεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ανέδειξε με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις που κατά την εκτίμηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναμένεται να προκύψουν στο ρυθμό δημοσίευσης των αποφάσεων, μετά τις νομοθετικές αλλαγές που επιβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα από την Επιτροπή μέσω της "τρόικα".
Στην αναγκαιότητα της Ευρώπης να στραφεί σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 2/12/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Λίγες ώρες πριν το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Μάριο Ντράγκι, με απάντησή του σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης και την Ελλάδα, προαναγγέλλει και νέες πρωτοβουλίες της ΕΚΤ πέραν την επέκτασης του προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την Ειδική έκθεση της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας κατόπιν έρευνας ιδίας πρωτοβουλίας σχετικά με τον Frontex, τονίζοντας ότι, η FRONTEX είναι μια υπηρεσία, που βάσει της σύνθεσης και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της, αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, επισημαίνοντας ότι, τα προβλήματα θα λυθούν μόνο αν θωρακίσουμε τις δομές μας με προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, καλύτερη εκπαίδευση και επαρκή υλικά.
Λίγες ώρες πριν το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο Μάριο Ντράγκι, με απάντησή του σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης και την Ελλάδα, προαναγγέλλει και νέες πρωτοβουλίες της ΕΚΤ πέραν την επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας στον Έλληνα Ευρωβουλευτή, τονίζει η ΕΚΤ παραμένει ανοιχτεί σε ανάληψη δράσης ''χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της εντολής της'', ενώ ταυτόχρονα κάνει λόγο και για το "πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων αποτελεί ένα ισχυρό και ευέλικτο μέσο, δεδομένου ότι μπορεί να προσαρμόζεται ως προς το μέγεθος, τη σύνθεση ή τη διάρκειά του ώστε να επιτυγχάνεται μια περισσότερο διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής".
Παρέμβαση στην Υποεπιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζήτησης "Η χρήση των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας", όπου τόνισε ότι οι μόνοι εγγυητές την ασφάλεια της Ευρώπης είναι οι Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ακολουθεί το βίντεο: https://youtu.be/geTEyJXzwDM
Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργανώνει η πρωτοβουλία Νομικής Επιτροπής για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ με θέμα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα παραστεί και θα μιλήσει ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας εγκυμονεί η επίκληση της FRONTEX για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων και η ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού της, υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για "σχετικά με τον FRONTEX" στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην παρέμβασή του τα εξής:
Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής ανέλυσε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών μέσω θαλάσσης, τονίζοντας πως η κριτική εις βάρος της Ελλάδας αλλά και οι προτάσεις που γίνονται για στεγανοποίηση των συνόρων είναι εκτός πραγματικότητας και η μόνη απάντηση θα ήταν η εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα της Συρίας.
«Η ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ στην Ειδομένη πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το γεωστρατηγικό της ρόλο ως πύλη εισόδου εμπορευμάτων από όλο τον κόσμο στην Ε.Ε. λόγω της διακοπής της σιδηροδρομικής γραμμής στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη από την Ειδομένη. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ. έκανε στάση στην Ειδομένη μαζί με τον βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά, καθ’ οδόν για τα Σκόπια όπου θα συμμετάσχει ως μόνιμο μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-π.Γ.Δ.Μ. σε επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με εκπροσώπους της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Στον απόηχο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλητικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τούρκικα μαχητικά τις τελευταίες ημέρες, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕΚ για τις εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.
Στις 8-12-15 δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων δημοσιογράφοι και αλληλέγγυοι πολίτες (9 συνολικά), που στήριξαν τον αγώνα των απλήρωτων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, απέναντι στην αυθαιρεσία και ασυδοσία του ιδιώτη εργολάβου που είχε αναλάβει για το 2014 το έργο της καθαριότητας. Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων και η συμπαράσταση των αλληλέγγυων, τους οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση του εργολάβου για «συκοφαντική δυσφήμιση». Με αφορμή την επικείμενη δίκη, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και κατέδειξε την υποκρισία της ΕΕ που αδιαφορούσε για τις παραβιάσεις που έγιναν επί διακυβέρνησης Σαμαρά αλλά και για το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια οι δολοφόνοι του Μάνου και του Γιώργου κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την προώθηση της διαφάνειας στην λήψη των αποφάσεων.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζήτησης για την Σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της Τουρκίας αλλά και η ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων στην Ευρώπη.
Τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης για την υλοποίηση των μέτρων του 3ου μνημονίου που θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής :
Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε την ηγεσία της Ε.Ε. με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 2 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, λέγοντας ότι υποκύπτει στους εκβιασμούς της Τουρκίας.
Την τρομακτική ανεπάρκεια των κοινοτικών κονδυλίων που διατίθενται για την απασχόληση, αλλά και τις συνέπειες της «εμπροσθοβαρούς» εξάντλησης των πενιχρών διαθέσιμων πόρων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνει η Κωνσταντίνα Κούνεβα με ερώτησή της προς την Κομισιόν.
Στην πενταμελή αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επισκέφθηκε την Αθήνα τη Δευτέρα και την Τρίτη (30/11 και 1/12/2015), συμμετείχε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα.
Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος συμμετείχε στην καμπάνια Transport & Environment “The elephant in the room*” σχετικά με τη συμπερίληψη της μείωσης των εκπομπών από τις διεθνείς αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές στη Συμφωνία του Παρισιού.
Tη μείωση του ύψους της προμήθειας που λαμβάνουν οι τράπεζες τόσο στις διαδυκτυακές (οnline) συναλλαγές, όσο και στις συναλλαγές με κάρτα ζητούν ο βουλευτής Άρτας, Γιώργος Στύλιος, και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του Ε.Λ.Κ., Μαρία Σπυράκη, με ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Εθνικό Κοινοβούλιο και την Κομισιόν αντίστοιχα.
Τα Άτομα με Αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελούν ένα μεγάλο «κράτος». Ο πληθυσμός τους φτάνει τα 80.000.000 πολίτες, που καθημερινά προσκρούουν στην έλλειψη υποδομών, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν τη ζωή και την καθημερινότητά τους ευκολότερη.
Με παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατέκρινε την υποστήριξη που αποφάσισαν να δώσουν τα επίσημα όργανα της Ένωσης στο καθεστώς Ερντογάν. Τονίζοντας τις συστηματικές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που συντελούνται στη Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως στο βωμό εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, η Ευρώπη εξευτελίζει τις αξίες της.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών, διοργανώθηκε ημέρα Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2015 στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, εκδήλωση για την απονομή βραβείων στους νικητές που απάντησαν σωστά σε online ερωτηματολόγιο που σκοπό είχε να εστιάσει στα άτομα με προβλήματα ακοής. Την απονομή των βραβείων έκανε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/GUE-NGL και Πρόεδρος της Επιτροπής για Θέματα Ισότητας των Φύλων και Προστασίας της Διαφορετικότητας του Ε.K., Δημήτρης Παπαδημούλης.
Το ερώτημα "με ποιο τρόπο πιστεύει ότι πρέπει να επιτευχθεί η ειρήνη στη Συρία και κυρίως με ποιους εταίρους", απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, στη Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη χθεσινή ανταλλαγή απόψεων της Επιτροπής Ανάπτυξης του ΕΚ με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας με θέμα το "Ρόλο της αναπτυξιακής συνεργασίας στο πλαίσιο των εξωτερικών δράσεων της ΕΕ".
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην Συζήτηση για τις Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, που προστέθηκε εκτάκτως ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε τα εξής:
Απάντηση στις ανθελληνικές δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, έδωσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής (ECΟΝ) στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συζήτησης σχετικά με την Ετήσια Επισκόπηση της Ανάπτυξης και την έκθεση για τον μηχανισμό επαγρύπνησης με τους Βάλντις Ντομπρόβσκις, Αντιπροέδρο και Επιτρόπο αρμόδιο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπο αρμόδιο για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία και Μαριάν Τίσεν, Επίτροπο αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα της εργασίας.
Με αφορμή πληθώρα δημοσιευμάτων τόσο στον διεθνή, όσο και στον ελληνικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ενδεχόμενη αποβολή από το χώρο Σένγκεν, λόγω μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη έθεσε στην Ε. Επιτροπή μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το εν λόγω μείζον ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την κατάσταση στην Τουρκία, τονίζοντας ότι, η χρηματοδότηση της με στόχο τη διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν είναι σοβαρή πολιτική εκτός και αν θέλουμε εσκεμμένα να διαλύσουμε τα Κράτη-Μέλη της Ένωσης, να αλλοιώσουμε την κοινωνική συνοχή τους και να πυροδοτήσουμε ένα νέο καταστροφικό πόλεμο.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 25 Νοεμβρίου 2015, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Βαλέτα στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2015 και της συνόδου κορυφής των G20 στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2015 και επισήμανε ότι, κάθε σύνοδος κορυφής αποδεικνύει ότι έχουμε έλλειμμα ηγετών και περίσσευμα συμφεροντολόγων τονίζοντας ότι, απειλή δεν αποτελούν τα εθνικιστικά - πατριωτικά κόμματα αλλά ο στρουθοκαμηλισμός, η πατριδοκαπηλία και η ιδεοληψία.
Γραπτή ερώτηση προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Federica Mogherini, έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της Ρωσίας, που κορυφώθηκαν, προς το παρόν, με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Ζήτησε από την Ύπατη Εκπρόσωπο να απαντήσει στο αν εγκρίνει η Ένωση τις πράξεις αυτές και αν όχι απαίτησε να ληφθούν μέτρα και κυρώσεις εναντίον αυτού του κράτους-τρομοκράτη.
Ερώτηση για την αδράνεια των κρατών-μελών σε ότι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων από την Ελλάδα υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προς την Συμβούλιο. Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στον ισχνό αριθμό μετεγκαταστάσεων και ζήτησε από το Συμβούλιο να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ταχύτερη εφαρμογή των αποφάσεων.
Τα σχέδια της τρόικας για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατήγγειλε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.
Τον άμεσο κίνδυνο χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να βρεθούν χωρίς σπίτι μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών που αποφάσισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:
Στην οξυμένη κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν και στον τρόπο με τον οποίο το Daesh εξαπλώνεται και εκεί, με κίνδυνο άμεσα η περιοχή να μετατραπεί σε προσφυγική βόμβα αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 26/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Γραπτή ερώτηση στην Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει απέναντι σε χώρες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις αποφάσεις που έχουν παρθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προσφυγική κρίση, κατέθεσε στις 30 Νοεμβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται, συχνά με επιβολή κυρώσεων, σκληρά προγράμματα λιτότητας σε χώρες που υποδέχονται μετανάστες.
Η έκθεση για την "πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και τη στρατολόγηση ευρωπαίων πολιτών σε τρομοκρατικές οργανώσεις" που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, χρησιμοποιεί το πρόσχημα της "τρομοκρατίας" για να γιγαντώσει ακόμη περισσότερο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και μέσα της ΕΕ, που στοχοποιούν ουσιαστικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του. Τα παραπάνω υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ αιτιολογώντας την ψήφο της κατά της σχετικής έκθεσης και τονίζοντας τα εξής:
Τη μερκελική λιτότητα που έχει φτωχοποιήσει τον Ελληνικό λαό και έχει μετατρέψει την Ελλάδα στην πιο περιθωριοποιημένη χώρα της Ε.Ε. κατήγγειλε με παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Συνέντευξη παραχώρησε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, στην ιστοσελίδα zougla.gr και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη, όπου και διατύπωσε τις θέσεις του Κινήματος μας σχετικά με τα αλληλοσυνδεόμενα προβλήματα της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης. Σε αντίθεση τόσο με την υποκρισία του πολιτικού συστήματος στην Ευρώπη, όσο και με την ιδεοληπτική προσέγγιση πολλών η οποία και αποτυγχάνει να προσαρμοστεί την πραγματικότητα, η Χρυσή Αυγή προτείνει λύσεις απλές και εφαρμόσιμες. Λύσεις που αντιμετωπίζουν την ρίζα του προβλήματος και όχι απλά τις συνέπειες του. Ρίζα που μπορεί να συνοψιστεί στο τρίπτυχο Τουρκία, Ισλάμ και νέο-αποικιακές πολιτικές των Δυτικών κρατών. Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=BoqB90bGMHc
Γραπτή ερώτηση προς την ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ε.Ε. στην Ρωσία για την χώρα μας.
Γραπτή ερώτηση προς την ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με τα Ισλαμικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης που υποθάλπουν την τρομοκρατία.
Μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ξεκίνησε ένα κύμα καιροσκοπισμού από ορισμένα Ευρωπαϊκά Κράτη. Η 13η Νοεμβρίου 2015 έδωσε πλέον την αφορμή σε διάφορους ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα κλείνοντας τα εθνικά τους σύνορά στο τεράστιο κύμα προσφύγων που κατακλύζει την Γηραιά Ήπειρο.
"Το να μη τιμωρείται εκείνος που αδικεί, το μέγιστο από όλα τα κακά", Πλάτωνας Με αφορμή την ερήμην καταδίκη του Ερβέ Φαλτσιανί σε πέντε χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις παράνομες πρακτικές της HSBC στην Ελβετία, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE/NGL), Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσε σήμερα σχετική ερώτηση στην Επιτροπή.
Το ζήτημα της αυθαίρετης πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων οδηγών ανέδειξε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος. Σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στην έλλειψη κανόνων που επιτρέπει σε κατασκευαστές οχημάτων αλλά και εταιρίες επικοινωνίας στην Ευρώπη να συλλέγουν προσωπικά δεδομένα για λόγους ασφαλείας ή στατιστικών αναγκών, παρά τη θέληση των καταναλωτών.
Οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Συναδινός Ελευθέριος και Λάμπρος Φουντούλης παραχώρησαν συνέντευξη στην διαδικτυακή τηλεόραση και ενημερωτική ιστοσελίδα "Καλημέρα Αρκαδία" και συγκεκριμένα στην δημοσιογράφο Έλλη Αρτοπούλου και στην εκπομπή "Ελλη...νες". Θίγονται και αναλύονται όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας και οι Ευρωβουλευτές μας παρουσιάζουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής καθώς και τις λύσεις που προτείνει το Κίνημα μας σχετικά με την τρομοκρατία, την οικονομική κρίση και την φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Επίσης, αντικείμενα της συνέντευξης ήταν και οι πρόσφατες δηλώσεις Φίλη άρνησης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο μεγάλος επερχόμενος κίνδυνος με τις κατασχέσεις κατοικιών και φυσικά το Ευρώ και η οικονομική πολιτική. Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=CL21aK_mrJk
Ένα απλό νομοθετικό πλαίσιο για την ευζωία των ζώων ζήτησε με παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χαλυβουργία στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διοργάνωσε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, εκδήλωση με θέμα: "Ενωμένοι για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών". Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ γυναικών, ο τομέας ισότητας των φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και η Πανελλήνια Οργάνωση Γυναικών, "Παναθηναϊκή".
Συζήτηση για το μέλλον της Χαλυβουργίας στις χώρες της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κλάδος της Χαλυβουργίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την επιδιωκόμενη ανάκαμψη των ευρωενωσιακών μονοπωλίων από την καπιταλιστική κρίση. Γι' αυτό η σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου εκφράζει την ανησυχία των ομίλων για τα μερίδια κερδοφορίας τους στην παγκόσμια αγορά έναντι των ανταγωνιστών τους, κύρια των ΗΠΑ και της Κίνας. Η εν λόγω έκθεση ζητά ακόμα περισσότερα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο. Βασική επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων, που "φωνή" κι εργαλείο τους αποτελεί και το ευρωκοινοβούλιο, είναι να μειώσουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, να εξασφαλίσουν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, πάμφθηνη ενέργεια, επιβάλλοντας προδιαγραφές εντός ΕΕ που θα αποκλείουν τους ανταγωνιστές τους και εξαγωγές με τους δικούς τους όρους.
Στο μείζων ζήτημα της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Την εκμετάλλευση του λαού του Βιετνάμ από τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές κατήγγειλε σε παρέμβασή του στις 23/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, με αφορμή τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στο Μπαγκλαντές. Σε αυτήν, αφού τόνισε πως Ισλάμ και ελευθερία της έκφρασης δεν μπορούν να συνυπάρξουν, στην συνέχεια κατήγγειλε την υποκρισία των Ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι από τη μία παριστάνουν πως θέλουν να υπερασπιστούν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών και από την άλλη ψηφίζουν νόμους που προβλέπουν ως και ποινές φυλάκισης για όσους δεν συμμορφώνονται με την πολιτική ορθότητα και την επίσημη αριστερίστική και φιλελεύθερη διαστροφή της Ιστορίας. Επιπλέον, σαν ένα ακόμα δείγμα υποκρισίας ανέφερε την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, χώρες που συστηματικά παραβιάζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την αλβανική αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας και της οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Ελλάδα.
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την κατάσταση στην Γεωργία αλλά και για της σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας.
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την αυξανόμενη ισλαμοποίηση της πολιτικής της γείτονος χώρας.
Στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών στην Ευρώπη αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στις 24/11/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Μείωση του διοικητικού φόρτου κατά τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων, επιλογής και παρακολούθησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 προβλέπει ψήφισμα που υιοθέτησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε αυτή την Ολομέλεια ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναλύει τα σημαντικότερα θέματα που έλαβαν χώρα 23-26 Νοεμβρίου στη γαλλική πόλη - Τρομοκρατία, Ενεργειακή Ένωση, Φορολογία Εταιριών, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Εναντίον των Γυναικών αλλά και τα Kινηματογραφικά Βραβεία Lux. Εδώ το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=RLMe9YcZMVw
Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος με γραπτή δήλωση που κατέθεσε κατέδειξε τη σύγχυση που επικρατεί στην έκθεση για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης ευρωπαίων πολιτών από τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, η τακτική εκφοβισμού των κοινωνιών από τους φανατικούς δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με μεθόδους λογοκρισίας, αλλά με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στιγματισμό της παράνομης βίας.
Προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο θα πρέπει να ισχυροποιηθεί και να μην απαξιώνεται η ΔΕΗ επισήμανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Νότης Μαριάς στις 24/11/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην Συζήτηση για περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου (άρθρο 135 του Κανονισμού) σχετικά με τις δολοφονίες στην επαρχία Zabul του Αφγανιστάν, είπε τα εξής: