skip to content
 
Με επιλογή ανάμεσα σε ένα αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής που ξεπέρασε τις 240 ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διαδικασίας για την έναρξη του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για τη φετινή χρονιά.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, AnimaSyros.
Την Πέμπτη, το Κοινοβούλιο ενέκρινε σειρά συστάσεων μετά από ένα καλοκαίρι καταστροφικών ξηρασιών, δασικών πυρκαγιών και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την 8η έκθεσή του για τη συνοχή, τονίζοντας την ανάγκη για πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους.
Η αξιολόγηση του ΕΚ για με την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην ΕΕ το διάστημα 2020 - 2021 καταδεικνύει σειρά προβλημάτων και απαιτεί από τα κράτη μέλη δράση.
Το ΕΚ έδωσε το πράσινο φως την Πέμπτη για μακροοικονομική βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ ώστε να καλύψει η Ουκρανία οξείες χρηματοδοτικές ανάγκες, οι οποίες προκλήθηκαν από την ρωσική εισβολή.
Το ΕΚ καταδικάζει τις «σκόπιμες και συστηματικές προσπάθειες της ουγγρικής κυβέρνησης» να υπονομεύσει τις ευρωπαϊκές αξίες και απαιτεί αποτελέσματα στη διαδικασία του άρθρου 7.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να αυξηθεί κατά πολύ η χρήση των ΑΠΕ, αλλά και να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας, μέχρι το 2030.
Οι κατώτατοι μισθοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ θα πρέπει να εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, ενώ τα κράτη μέλη θα πρέπει να προωθήσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Στην ετήσια συζήτηση για την κατάσταση της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με την πρόεδρο von der Leyen το έργο της Επιτροπής κατά το προηγούμενο έτος και τα σχέδιά της για το μέλλον.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen πρόκειται να παρουσιάσει προτάσεις μέτρων έκτακτης ανάγκης για την ενέργεια κατά την αυριανή ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ολομέλεια.
Για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας, το ΕΚ ζητά να διασφαλίζεται ότι τα προϊόντα στην ΕΕ δεν προέρχονται από αποψιλωμένα ή υποβαθμισμένα εδάφη.
Τη Δευτέρα οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με εκπρόσωπο της Τσεχικής Προεδρίας και τον επίτροπο Reynders τις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων και χρήσης του λογισμικού «Predator» στην Ελλάδα.
Στρασβούργο, 12-15 Σεπτεμβρίου 2022
Η εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για τα κατασκοπευτικά λογισμικά άκουσε Έλληνες δημοσιογράφους να περιγράφουν τη στοχοποίηση και τις έρευνές τους, και συζήτησε με Έλληνες αξιωματούχους.  
Η εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού θα συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα, όπου δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν καταγγείλει την παρακολούθησή τους.
Δημοσιεύεται σήμερα το επικαιροποιημένο έγγραφο με την περιγραφή, τη δομή και τους κανόνες του Προγράμματος "Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".
•Σταδιακή εφαρμογή του μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (ΜΣΠΑ/«CBAM») από το 2027 και κατάργηση των δωρεάν δικαιωμάτων στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ (ΣΕΔΕ) έως το 2032•Το πεδίο εφαρμογής θα πρέπει να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει τις οργανικές χημικές ουσίες, τα πλαστικά, το υδρογόνο και την αμμωνία, καθώς και τις έμμεσες εκπομπές•Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες μέσω ποσών ισοδύναμων με τα ποσά που εισπράττονται μέσω του «CBAM»•Ανάγκη για μια κεντρική αρχή για την λειτουργία του ΜΣΠΑ της ΕΕ
Τα ΜΜΕ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων.
Σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν απόψεις με την Aija Kalnāja, εκτελεστική διευθύντρια (ad interim) και τον Jonas Grimheden, Υπεύθυνο Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Frontex σχετικά με την εφαρμογή των συστάσεων της ομάδα εργασίας του ΕΚ για τον έλεγχο του Frontex (FSWG).
την ατζέντα, μεταξύ άλλων, η συζήτηση της επιτροπής για την αναβάθμιση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-27, με παρουσίαση από τον εισηγητή Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία, η ψηφοφορία της επιτροπής για τις στατιστικές εισροών και εκροών στη γεωργία, με παρουσίαση από τον εισηγητή Πέτρο Κόκκαλη, Αριστερά (Τρίτη 12 Ιουλίου, 10:00, ώρα Ελλάδας).
Το Αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει προστατεύσει το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδοΟι χώρες της ΕΕ πρέπει να εγγυηθούν την πρόσβαση σε ασφαλείς, νόμιμες και δωρεάν υπηρεσίες άμβλωσηςΑπαραίτητη η πολιτική στήριξη για τους ακτιβιστές και τους παρόχους υπηρεσιών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας
•Οι προμηθευτές θα αρχίσουν να παράγουν βιώσιμα καύσιμα από το 2025, τα οποία θα πρέπει να αποτελούν το 85% του συνόλου των αεροπορικών καυσίμων στους αερολιμένες της ΕΕ έως το 2050•Η ηλεκτρική ενέργεια και το υδρογόνο θα πρέπει να αποτελούν μέρος του νέου μείγματος καυσίμων •Δημιουργία ενός Ταμείου Βιώσιμης Αεροπορίας για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε καθαρότερες τεχνολογίες
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
Το ΕΚ επικρότησε την απόφαση να ανοίξουν οι πόρτες της ΕΕ για Ουκρανία και Μολδαβία, αλλά ζήτησαν από τους ηγέτες να αντιμετωπίσουν την παρούσα κρίση, ενισχύοντας την ΕΕ.
Την Τετάρτη, το Κοινοβούλιο ολοκλήρωσε την αξιολόγησή του για την πολιτική κατάσταση σε τρία υπό διαδικασία ένταξης κράτη: στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσοβο και τη Σερβία. Βοσνία και Ερζεγοβίνη: τερματισμός του πολιτικού αδιεξόδου και πρόοδος των μεταρρυθμίσεων
Χρήση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και ΑλιείαςΑποζημίωση όσων αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους και απειλείται η οικονομική βιωσιμότητά τουςΗ ισχύουσα συγχρηματοδότηση ανέρχεται στο 75%
•Αβάσιμες οι απαιτήσεις της Ουγγαρίας, να μην ενδώσουν Επιτροπή και κράτη μέλη στον εκβιασμό•Οι παγκόσμιοι και ευρωπαϊκοί φορολογικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στην νέα οικονομική πραγματικότητα, ευνοώντας την φοροαποφυγής και βλάπτοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις •Οι αποφάσεις με ομοφωνία απαιτούν υπευθυνότητα και πρέπει να εξεταστεί η ελάττωσή τους
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala παρουσίασε την Τετάρτη το πρόγραμμα και τους κύριους στόχους του εξαμήνου της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.
•Η πρόταση για την απόρριψη της πρότασης της Επιτροπής δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία που χρειαζόταν•Αν δεν διατυπώσει αντιρρήσεις ούτε το Συμβούλιο, η κατ' εξουσιοδότηση πράξη για την ταξινομία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
Την Τρίτη, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές στο πλαίσιο της συζήτησης «Αυτή είναι η Ευρώπη», ο Έλληνας πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην ανάγκη διεύρυνσης και εμβάθυνσης της ΕΕ.
Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές γνωμοδότησαν υπέρ της πρότασης να γίνει η Κροατία το νεότερο μέλος της ευρωζώνης από την 1η Ιανουαρίου 2023.
Η Επιτροπή θα πρέπει να αναπτύξει μια ευρωπαϊκή στρατηγική για την καταπολέμηση της φτώχειας με έμφαση στις γυναίκες με ορίζοντα το 2030Μια ζωή απαλλαγμένη από τη βία είναι θεμελιώδους σημασίας για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίαςΑποφυγή των έμφυλων διακρίσεων στις φορολογικές πολιτικές και κατάργηση του ΦΠΑ στα γυναικεία είδη υγιεινής
Το νέο ψηφιακό εγχειρίδιο κανόνων της ΕΕ θέτει πολύ υψηλά πρότυπα λογοδοσίας για τις εταιρείες του διαδικτύου, στο πλαίσιο μιας ανοικτής και ανταγωνιστικής ψηφιακής αγοράς.
ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσει ενημέρωση για τους δημοσιογράφους, σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), ενόψει της συνόδου ολομέλειας της τρέχουσας εβδομάδας.
Οι Nacho Sánchez Amor και Sergey Lagodinsky καταδικάζουν την απόφαση της Τουρκίας να απαγορευθεί η πρόσβαση στις τουρκικές εκδόσεις των Deutsche Welle και Voice of America.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 4-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
Εκπρόσωποι Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου ολομέλειας (4-7 Ιουλίου) αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).   Πότε: Παρασκευή 1 Ιουλίου – 12:00 (ώρα Ελλάδας) Πού: Αίθουσα Τύπου του ΕΚ Anna Politkovskaya και μέσω Interactio  
Τη Δευτέρα, οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, σε ανταλλαγή απόψεων με τον Έλληνα υπουργό Νότη Μηταράκη.
• Θέσπιση νέου ρόλου: ειδικός απεσταλμένος για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης • Κάλεσμα για συνοχή σε σημαντικούς τομείς πολιτικής της ΕΕ • Ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποτελεί καίριο εργαλείο για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης
Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου και αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου την καθιερωμένη δράση «Πωλητής για μία ώρα», μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.
Με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2022 τιμήθηκε η ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας» (ΓτΚ – Ελλάδας) για την ανταπόκρισή τους στην ανθρωπιστική κρίση που ακολούθησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
•Τακτικός έλεγχος και παρακολούθηση των δαπανών για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ•Οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση της στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού και υποδομές ζωτικής σημασίας•Tα κονδύλια πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να φτάσουν στους πολίτες και την πραγματική οικονομία και να μετριάσουν τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της κρίσης•Ανάγκη για συνεχή και αποφασιστική παρακολούθηση της κατάστασης του κράτους δικαίου
Μετά την ομιλία της προς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), η πρόεδρος Metsola θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, γύρω στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).   Πότε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) Πού: Αίθουσα Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και διαδικτυακά στο EbS και στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ  
Αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου για να προστατευτούν πολίτες και επιχειρήσεις σε περίπτωση που διακοπεί ο εφοδιασμόςΈως την 1η Νοεμβρίου 2022, οι αποθήκες αερίου θα πρέπει να είναι γεμάτες κατά τουλάχιστον 80% Μέτρα για τη θωράκιση των αποθεμάτων από εξωτερικές παρεμβάσεις Υποδομές ζωτικής σημασίας θα θεωρούνται στο εξής οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου
•Θα επωφεληθούν 206 εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους σε επιχειρήσεις κατασκευής οικιακών συσκευών λόγω πρόσφατων προβλημάτων και κρίσεων•Ενισχύσεις και στη Γαλλία για 1580 απολύσεις στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών λόγω περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία •Πακέτο ενίσχυσης συνολικά σχεδόν 20 εκ. ευρώ  
Η Γεωργία θα πρέπει επίσης να καταστεί υποψήφια χώρα μόλις ολοκληρώσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσειςΔεν υπάρχει «ταχεία διαδικασία» όσον αφορά την προσχώρηση στην ΕΕ, ένταξη μόνο βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και εφόσον αυτά πληρούνται Η διεύρυνση της ΕΕ είναι προς συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22-23 ΙΟΥΝΟΥ 2022
·         Το 65% των Ευρωπαίων βλέπει θετικά τη συμμετοχή της χώρας τους στην ΕΕ, το υψηλότερο ποσοστό από το 2007 - -41% στην Ελλάδα, σταθερά τον τελευταίο χρόνο ·         Με τις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας συμφωνεί το 80% - πιο χαμηλά  στην Ελλάδα (70%) ·         59% δηλώνει ότι η προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ·         Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, 61% θεωρεί ότι θα επηρεαστεί η καθημερινότητά του - μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε Ελλάδα (86%) ·         Μόνο το 10% των ερωτηθέντων σε επίπεδο ΕΕ έχουν θετική άποψη για τη Ρωσία / αισθητά υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα (25%)
•Οι ευρωβουλευτές ζητούν κοινωνικά δίκαιη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα•Επενδύσεις στην ενεργειακή απόδοση, την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, τις βιώσιμες μεταφορές•Εθνικά «κοινωνικά σχέδια για το κλίμα» για την αντιμετώπιση της φτώχειας στους τομείς της ενέργειας και της κινητικότητας
•Nα καθυστερήσει η υπαγωγή των πολιτών στο ΣΕΔΕ ΙΙ και να σταματήσουν νωρίτερα τα δωρεάν δικαιώματα για τις βιομηχανίες•Πιο ταχεία εφαρμογή και πιο ευρύ πεδίο για το μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα της ΕΕ - ένα νέο μέσο κατά της διαρροής επιχειρήσεων στο εξωτερικό λόγω ΣΕΔΕ•Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα κατά της ενεργειακής φτώχειας και της φτώχειας κινητικότητας
Νέο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών («ΣΕΔΕ ΙΙ») για τα εμπορικά κτίρια και τις οδικές μεταφορές από το 2024 - οι πολίτες θα εξαιρούνται μέχρι το 2029Δωρεάν δικαιώματα στους τομείς που καλύπτονται από το μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα («ΜΣΠΑ») τα οποία πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά το διάστημα 2027 - 2032Αύξηση του στόχου μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030 από 61% σε 63%Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δράση για το κλίμα στην ΕΕ και στα κράτη μέλη
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22-23 ΙΟΥΝΟΥ 2022
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 22-23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
Την Δευτέρα 20 Ιουνίου και την Τρίτη 21 Ιουνίου συνεδριάζει η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ. Στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, ψηφοφορία για στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα: οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για οικονομική ενίσχυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για την στήριξη 206 εργαζόμενων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε έξι εταιρείες παραγωγής οικιακών συσκευών στην Αττική.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει και συμμετέχει στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος, συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και διεξάγεται από Πέμπτη 9 έως και το Σάββατο 11 Ιουνίου στην Πάτρα.
Την Δευτέρα 13 Ιουνίου και την Τρίτη 14 Ιουνίου συνεδριάζει η επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ΕΚ. Στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση της επιτροπής για τις στατιστικές εισροών και εκροών στη γεωργία, σε συνέχεια των σχετικών τριλόγων, από τον εισηγητή Πέτρο Κόκκαλη, Αριστερά (Δευτέρα 13 Ιουνίου +/- 18:30, ώρα Ελλάδας).
•Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να διασφαλίσει την πρόσβαση σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις•Να μην ανατραπεί η υπόθεση-ορόσημο «Roe v Wade» από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ•Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να αποποινικοποιήσουν την άμβλωση
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων να συγκαλέσουν Συνέλευση για την αναθεώρηση των ΣυνθηκώνΠρώτη δέσμη προτάσεων για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την ΕΕΚατάργηση των δικαιωμάτων αρνησικυρίας, περισσότερες εξουσίες στην Ένωση για την υγεία, την ενέργεια, την άμυνα και τις κοινωνικές και οικονομικές πολιτικέςΠλήρες και άμεσο δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας για το ΕΚ και καλύτερη προστασία των θεμελιωδών αξιών
•Το Κοινοβούλιο επικρίνει την Επιτροπή για το «πράσινο φως» στο σχέδιο της πολωνικής κυβέρνησης για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 35,4 δισ. ευρώ•Tο Συμβούλιο να μην δώσει τελική έγκριση στο σχέδιο έως ότου εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις•Ανάγκη για ισχυρούς μηχανισμούς παρακολούθησης και επαλήθευσης για κάθε βήμα της διαδικασίας  
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 06-09 ΙΟΥΝΟΥ 2022
•Νέος μηχανισμός για τα κράτη μέλη που δεν πέτυχαν τους ετήσιους στόχους τους λόγω φυσικών διαταραχών, όπως οι δασικές πυρκαγιές•Ξεχωριστή διαχείριση των εκπομπών από τον αγροτικό τομέα
•Κάλεσμα για μία μεθοδολογία που θα αξιολογεί τον πλήρη κύκλο ζωής των εκπομπών CO2•Μετριασμός των αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων της μετάβασης με στοχευμένη χρηματοδότηση
Ως απάντηση στον πόλεμο, οι ευρωβουλευτές ζητούν ταχύτερη εφαρμογή της Διακήρυξης των Βερσαλλιών μέσω σταδιακών αλλαγών στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της ΕΕ.
Η πρόεδρος Roberta Metsola απένειμε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού LUX στην ταινία «Quo vadis, Aida?» της Βόσνιας σκηνοθέτριας Jasmila Žbanić την Τετάρτη.
Στο υποεκπροσωπούμενο φύλο το 40% των θέσεων μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών Αποτρεπτικές κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσηςΕξαιρούνται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έως 249 εργαζομένους
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 06-09 ΙΟΥΝΟΥ 2022
•Ένας μόνο φορτιστής για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές μικρού και μεσαίου μεγέθους •Εναρμονισμένη ταχύτητα για συσκευές που υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση•Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα αγοράσουν νέα συσκευή με ή χωρίς φορτιστή
•Κάλεσμα για ένα «σύμφωνο για τα νησιά»•Οι κρατικές ενισχύσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νησιών •Να ανακηρυχθεί το 2024 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νήσων
•Ζωτικής σημασίας η στενή συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας •Καμία βελτίωση των θεμελιωδών ελευθεριών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου•Η Τουρκία θα πρέπει να διαχειριστεί με καλή πίστη τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
•Ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να είναι επαρκής για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου•Δικαίωμα προσφυγής για εργαζομένους, εκπροσώπους τους και μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων•Κανόνες της ΕΕ για τον σεβασμό των εξουσιών των εθνικών αρχών και των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά τον καθορισμό των μισθών •Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να ενισχυθούν σε χώρες όπου καλύπτουν λιγότερο από το 80% των εργαζομένων
ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 06-09 ΙΟΥΝΟΥ 2022
Ο Younous Omarjee (Αριστερά, Γαλλία) θα ενημερώσει τα ΜΜΕ για την ανάγκη στοχευμένης πολιτικής συνοχής και δράσεων για τις νησιωτικές περιοχές της ΕΕ, σήμερα Τρίτη στις 19.00 (ώρα Ελλάδας).
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 06-09 ΙΟΥΝΟΥ 2022
Ανακαλύψτε τις σημαντικότερες συζητήσεις και ψηφοφορίες της ολομέλειας του Ιουνίου, 2022.
- Απαιτείται νέος ειδικός απεσταλμένος για τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ) - Απαιτείται συνοχή στους κύριους τομείς πολιτικής της ΕΕ - Ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποτελεί βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑ)
Εκπρόσωποι Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου ολομέλειας (9-9 Ιουνίου) αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).   Πότε: Παρασκευή 3 Ιουνίου – 12:00 (ώρα Ελλάδας) Πού: Αίθουσα Τύπου του ΕΚ Anna Politkovskaya και μέσω Interactio  
Μετά την ομιλία της προς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα Δευτέρα, 30 Μαΐου, στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), η πρόεδρος Metsola θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).
Στις 23-25 Μαΐου, έξι ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων θα αξιολογήσουν την πρόοδο στις έρευνες, τις δίκες και τις μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία της Daphne Caruana Galizia.
•Ελάχιστος συντελεστής φορολογίας εταιρειών 15% για τις μεγάλες πολυεθνικές •Προθεσμία εφαρμογής: 31 Δεκεμβρίου 2022•Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν ρήτρα επανεξέτασης και εκτίμηση επιπτώσεων για τις αναπτυσσόμενες χώρες
Η παράταση της αδράνειας μπορεί να έχει ιστορικά σημαντικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή σταθερότητα και ασφάλειαΑμφότερες οι χώρες έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και έχουν επιτύχει σταθερά αποτελέσματαΤο ΕΚ ενθαρρύνει Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία να επιλύσουν τα διμερή τους ζητήματα
•Οι δράστες εγκλημάτων πολέμου πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη•Υποστήριξη των ουκρανικών αρχών και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων•Ζωτικής σημασίας η ταχεία δράση
•Τα υφιστάμενα κονδύλια της ΕΕ πρέπει να αυξηθούν με άλλα μέσα, όπως ένας φόρος επί των κερδών για τις εταιρείες ενέργειας και η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών•Να θεσπιστεί προσωρινή δέσμη μέτρων της ΕΕ για την κοινωνική ανθεκτικότητα•Το νέο ταμείο στρατηγικής αυτονομίας θα μπορούσε να ενισχύσει την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια
Υποχρέωση για ελάχιστο επίπεδο αποθήκευσης φυσικού αερίου 80% έως την 1η Νοεμβρίου 2022 Μέτρα προστασίας των αποθεμάτων από εξωτερικές παρεμβολέςΣτις 15.00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 18-19 ΜΑΙΟΥ 2022
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 18-19 ΜΑΙΟΥ 2022
Σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, η πρόεδρος της Μολδαβίας Maia Sandu κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας της.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συνδιοργανώνει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18:00 ανοικτή εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων για τη Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιβοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας (17/5) με την ομάδα υλοποίησης του έργου LGBTQI+ Voice Up: Project Greece.
Ζωτικής σημασίας η ισχυρή συνεργασία ΕΕ - Τουρκίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειαςΚαμία βελτίωση σχετικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ιδέες, μουσική, περιπάτους, ταινίες και συζητήσεις για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες στις "Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας" σε Ελευσίνα (7/5) και Ζάππειο (8/5).  
Την Ημέρα της Ευρώπης, οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Επιτροπής έλαβαν την τελική έκθεση με τις προτάσεις της Διάσκεψης για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ.
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σας προσκαλούν στις 7 και 8 Μαΐου στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, για να συμμετέχετε σε ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαΐου στις δωρεάν προβολές των υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX, "Quo vadis Aida?" και "Μεγάλη Απόδραση" στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Αθήνα.
Την Τρίτη 10 Μαΐου συνεδριάζει η επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του ΕΚ. Στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση της επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με τις στατιστικές για τις γεωργικές εισροές και εκροές, από τον εισηγητή Πέτρο Κόκκαλη, Η Αριστερά (περίπου στις 19:00, ώρα Ελλάδας).
Απερίφραστη καταδίκη της απόφασης του Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης για ισόβια κάθειρξη του Osman KavalaΟι τουρκικές αρχές να απελευθερώσουν αμέσως τον ίδιο και τους συγκατηγορούμενούς τουΟι ευρωβουλευτές επικρίνουν την άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει νομικά δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
•Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν απερίφραστα τη χρήση σεξουαλικής και έμφυλης βίας ως όπλο•Η πρόσβαση στη βασική σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα θα πρέπει να παρέχεται σε όλες τις χώρες υποδοχής και διέλευσης στην ΕΕ•Το 90% των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία είναι γυναίκες και παιδιά
•Οι ισχύοντες κανόνες λήγουν στις 30 Ιουνίου•Οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο για την παράταση τους θα αρχίσουν αμέσως•Επανεξέταση μετά από έξι μήνες και κατάργηση του συστήματος εάν δεν είναι πλέον αναγκαίο, επιθυμεί το ΕΚ
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΪΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 02-05 ΜΑΪΟΥ 2022
«Φιλόδοξα και εποικοδομητικά» τα αποτελέσματα της Ολομέλειας της Διάσκεψης, τα οποία χαιρετίζουν οι ευρωβουλευτέςΤο Κοινοβούλιο θα εκπονήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την έναρξη της αναθεώρησης των θεμελιωδών κειμένων της ΕΕΜεγαλύτερη ολοκλήρωση σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, η χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική ανάπτυξηΑιτήματα για δικαίωμα νομοθετικής πρωτοβουλίας για το Κοινοβούλιο και τερματισμό του κανόνα της ομοφωνίας στο ΣυμβούλιοΟι ευρωβουλευτές είναι έτοιμοι να πράξουν το έργο τους για να διασφαλίσουν ότι θα ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των πολιτών
Στη συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ, οι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι η ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη είναι κρίσιμης σημασίας τώρα αλλά και για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας στο μέλλον.
Αναστολή της απαλλαγής του οργανισμού συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής έως ότου καταστεί διαθέσιμη η πλήρης έκθεση έρευνας της OLAFΧορηγήθηκε απαλλαγή στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό ΣυνέδριοΑπαιτούνται πρόσθετα μέτρα για την ορθή χρήση των κονδυλίων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 02-05 ΜΑΪΟΥ 2022
•Λιγότερα καλώδια και φορτιστές, όφελος για το περιβάλλον και τους καταναλωτές•Η θύρα τύπου USB-C ως νέο πρότυπο για τις φορητές συσκευές•Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν εναρμόνιση για ασύρματη φόρτιση
Η τελική έκθεση της Διάσκεψης θα παραδοθεί στους Προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης στις 9 Μαΐου στο Στρασβούργο.
Ευρωπαϊκό χάρτη πορείας για το 2030 προτείνει το ΚοινοβούλιοΤεράστια οφέλη από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, των πανδημιών και της αγοράς εργασίαςΓια κινδύνους που απειλούν τα θεμελιώδη δικαιώματα, ιδίως την ιδιωτική ζωή, προειδοποιούν οι ευρωβουλευτές
•Αυστηρότερα όρια για τους έμμονους οργανικούς ρύπους •Οι έμμονοι οργανικοί ρύποι θα πρέπει να αφαιρεθούν από τις αλυσίδες ανακύκλωσης•Νέα χημικά προϊόντα θα προστεθούν στον κατάλογο επιβλαβών ουσιών
28 επιπλέον ευρωβουλευτές θα εκλέγονται από πανευρωπαϊκά ψηφοδέλτια με ισόρροπη γεωγραφική εκπροσώπηση Δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όλα τα κράτη μέλη, κοινό κατώτατο εκλογικό όριο και δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τα 18 έτηΣυστήματα εναλλαγής ανδρών και γυναικών υποψηφίων ή ποσοστώσεις στα ψηφοδέλτιαΔιεξαγωγή των εκλογών στις 9 Μαΐου σε όλες τις χώρες της ΕΕ
Στις 3 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το δεύτερο Βραβείο Δημοσιογραφίας «Daphne Caruana Galizia».
ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 02-05 ΜΑΪΟΥ 2022
•H Ολομέλεια της Διάσκεψης υιοθέτησε 49 προτάσεις (περισσότερα από 300 μέτρα) για ευρείες μεταρρυθμίσεις•Στήριξη για τις προτάσεις από ευρεία πλειοψηφία στην αντιπροσωπεία του ΕΚ •Οι ευρωβουλευτές θα επιδιώξουν επίσημα τροποποίηση των Συνθηκών, με βάση τα αιτήματα των πολιτών•Ιδιαιτέρως θετική η αντίδραση των πολιτών προς τις προτάσεις, καλούν να δοθεί άμεσα συνέχεια
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΪΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 02-05 ΜΑΪΟΥ 2022
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραχωρήσει ενημέρωση για τους δημοσιογράφους, σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου, στις 17:30 (ώρα Ελλάδας), ενόψει της συνόδου ολομέλειας της τρέχουσας εβδομάδας.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 02-05 ΜΑΙΟΥ 2022
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σας προσκαλεί τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαΐου στις δωρεάν προβολές των υποψήφιων ταινιών Βραβείου Κοινού LUX, "Quo vadis Aida?" και "Μεγάλη Απόδραση" στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Αθήνα.
Εκπρόσωποι Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου ολομέλειας (2-5 Μαΐου) αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας).
Στις 29 και 30 Απριλίου, η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα συνεδριάσει για τελευταία φορά στο Στρασβούργο, όπου θα οριστικοποιήσει τις προτάσεις της.
Σήμερα Τετάρτη 27 Απριλίου, 14:00-15:00, το enikos.gr διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: "Το Μέλλον της Ευρώπης: Τι προσδοκούν οι Έλληνες; ", με αφορμή την online έρευνα που διεξήγαγε στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, καταγράφοντας τις απόψεις, τις προτεραιότητες και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών. Στην εκδήλωση συμμετέχει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στον απόηχο της καταδίκης του ακτιβιστή Osman Kavala σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Τουρκίας, οι αρμόδιοι ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν δηλώσεις τo βράδυ της Δευτέρας.
•Δικαίωμα πρόσβασης στους αλγορίθμους των πλατφορμών •Οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να αφαιρούν γρήγορα παράνομα προϊόντα, υπηρεσίες ή περιεχόμενο μετά από σχετικές καταγγελίες•Ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων στο διαδίκτυο•Απαγόρευση της στοχευμένης διαφήμισης προς ανηλίκους και της χρήσης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων•Οι χρήστες θα ενημερώνονται καλύτερα για τον πώς επιλέγεται το περιεχόμενο που τους προτείνεται
Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συνδιοργανώνουν στις 7 και 8 Μαΐου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεολαίας, με ποικίλες δράσεις σε Ελευσίνα και Ζάππειο.
•Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει ενότητα και πλήρη πολιτική δέσμευση για τη διεύρυνση•Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία να επιλύσουν άμεσα τα εκκρεμή διμερή ζητήματα
Εκδήλωση στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για την ένταξη του Παρθένου Δάσους Φρακτού Παρανεστίου, στον κατάλογο των Μνηµείων Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO (World Heritage List) - Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Την Πέμπτη 14 Απριλίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε υβριδική εκδήλωση παρουσίασης της ειδικής επετειακής έκδοσης που επιμελήθηκε κατά τη διάρκεια του 2021, με αφορμή την 40ή επέτειο της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τον τίτλο "40 Ελλάδα-ΕΕ: πιο δυνατοί μαζί".  
Η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης συζήτησε στην σύνοδο της 8-9 Απριλίου συγκεκριμένες προτάσεις.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει, την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 12:00, υβριδική εκδήλωση παρουσίασης της ειδικής επετειακής έκδοσης που επιμελήθηκε για την επέτειο της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τίτλο "40 Ελλάδα-ΕΕ: πιο δυνατοί μαζί".
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετείχε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών όπου διοργάνωσε συζήτηση για την "Κατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σήμερα" με τους ευρωβουλευτές Markus Ferber και Πέτρο Κόκκαλη σε συντονισμό του επικεφαλής του Γραφείου Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη.
Το προεδρείο του ΕΚ συμφώνησε την προηγούμενη Δευτέρα να ενισχύσει τη στήριξή του στους δημοσιογράφους με ένα νέο σύστημα υποτροφιών και προγράμματα κατάρτισης για νέους δημοσιογράφους.
Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 14:00-16:00, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Τι έχει γίνει έως σήμερα". Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην πορεία των εργασιών ανά θεματική και τις σχετικές συστάσεις που έχουν κατατεθεί και συζητούνται στο πλαίσιο Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Συμμετέχει το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Η Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα συνεδριάσει στις 8-9 Απριλίου, θα συζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις από τις Ομάδες Εργασίας.
Ένα νέο «δικαίωμα επισκευής» πρέπει να καλύπτει τον σχεδιασμό μακροβιότερων προϊόντων που θα μπορούν να επιδιορθωθούν, πληρέστερη επισήμανση και διευρυμένα δικαιώματα εγγύησης.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ που υποδέχονται πρόσφυγες που διαφεύγουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα λάβουν άμεσα 3,4 δισ. ευρώ, αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη.
Το ΕΚ ενέκρινε ταχύτερο ανεφοδιασμό στρατηγικών αποθεμάτων αερίου στην ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί επάρκεια για νοικοκυριά/επιχειρήσεις κατά την επόμενη περίοδο θέρμανσης.
Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές για τις καταγγελλόμενες φρικαλεότητες των ρωσικών στρατευμάτων και απαίτησαν να λογοδοτήσουν οι δράστες εγκλημάτων πολέμου.
Το ΕΚ ζητά ασφαλή διέλευση στα παιδιά που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και βοήθεια στους εκτοπισμένους στο εσωτερικό της χώρας ή όσους δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές υπό πολιορκία.
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 04-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συμμετέχει στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, που διεξάγεται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου, και διοργανώνει συζήτηση για την "Κατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σήμερα".
ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 04-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
•Η πολιτική για ενεργειακές υποδομές να συμβάλλει στην επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας•Στήριξη υδρογόνου και δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα•Τα έργα να ενισχύουν την ασφάλεια εφοδιασμού  
•Αβέβαιες οι οικονομικές προοπτικές λόγω της εισβολής στην Ουκρανία•Σημαντικός ο ρόλος του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2023 για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας•Περισσότερα κονδύλια για την αντιμετώπιση των γεωπολιτικών συνεπειών της κρίσης  
Οι εργαζόμενες γυναίκες στην ΕΕ αμείβονται κατά μέσο όρο 13% λιγότερο σε σχέση με τους άνδρες για την ίδια εργασίαΟι εταιρείες θα υποχρεούνται να υποβάλουν αναφορές σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλωνΘα απαγορεύεται το μισθολογικό απόρρητο στις συμβάσεις εργασίας Θα καταρτίζεται σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων, όταν το μισθολογικό χάσμα υπερβαίνει το 2,5%
ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 04-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 04-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με τη σύνοδο ολομέλειας της 4-7 Απριλίου σήμερα στις 17.30 (ώρα Ελλάδας).
Υλικό για τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου οπτικοακουστικού υλικού. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola μετέβη την Παρασκευή στο Κίεβο για να μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης και ελπίδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον ουκρανικό λαό και να καταδικάσει την αδικαιολόγητη ρωσική επίθεση.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 04-07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Εκπρόσωποι Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των πολιτικών ομάδων θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου ολομέλειας (4-7 Απριλίου) αύριο Παρασκευή 1η  Απριλίου, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας). Πότε: Παρασκευή 1η Απριλίου– 12:00 (ώρα Ελλάδας) Πού: Αίθουσα Τύπου του ΕΚ και μέσω Interactio
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Νέοι στα νησιά: ευκαιρίες, προκλήσεις, προσδοκίες», στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου με αφορμή το φετινό Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.
Από τη Τρίτη 29 Μαρτίου έως τη Παρασκευή 1 Απριλίου οι τρεις ταινίες που διεκδικούν το Βραβείο Κοινού LUX 2022 προβάλλονται ταυτόχρονα και δωρεάν σε κινηματογράφους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την προβολή των ταινιών οι θεατές μπορούν να ψηφίσουν για την ταινία που στην οποία επιθυμούν να απονεμηθεί φέτος το βραβείο.
Με αφορμή το φετινό Ευρωπαϊκό Έτος το οποίο είναι αφιερωμένο στη Νεολαία, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου, 12:00 - 13:00, διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Νέοι στα Νησιά: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Προσδοκίες".
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: η επόμενη ημέρα».
Σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων το περασμένο Σαββατοκύριακο επί των προσχεδίων για όλες τις θεματικές, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης έχει εισέλθει πλέον στην τελική της φάση.
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 18.00-20.00 (ώρα Ελλάδας) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει υβριδική εκδήλωση με θέμα τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και το πώς επηρεάζεται με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις.
Συνεδριάζει σήμερα, 28 Μαρτίου, η Επιτροπή Ανάπτυξης. Στην ημερήσια διάταξη: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης  
Η ΕΕ θα ανανεώσει το πρόγραμμα «Roam Like At Home» για ακόμη δέκα χρόνια, σύμφωνα με τα σχέδια που ενέκρινε το Κοινοβούλιο την Πέμπτη.
Μετά την ομιλία της προς αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), η πρόεδρος Metsola θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, γύρω στις 18:30 (ώρα Ελλάδας).
Η επιρροή των ολιγαρχών στην ΕΕ είναι άνευ προηγουμένου Απαιτείται επείγουσα εναρμόνιση της υποβολής εκθέσεων και αυστηρότεροι κανόνες κατά της σύγκρουσης συμφερόντων Καθιέρωση ανώτατων ορίων για τις πληρωμές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ ανά φυσικό πρόσωποΑνησυχίες για τις δημόσιες συμβάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο
Η Ουκρανία χρειάζεται ουσιαστική επισιτιστική βοήθειαΔημιουργία διαδρόμων εφοδιασμού τροφίμων προς και από την ΟυκρανίαΗ ΕΕ πρέπει να διαφοροποιήσει τις εισαγωγές τροφίμων Ανάγκη ευρωπαϊκής τόνωσης της γεωργικής παραγωγής Απαραίτητη η βοήθεια προς τους πληγέντες γεωργούς της ΕΕ
Στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης 2022, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την «2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2022 με θέμα «Ειρήνια τόξα».
•Πάνω από 10 δισ. ευρώ για τις ανάγκες των προσφύγων από την Ουκρανία•Η ΕΕ θα καλύψει όλα τα έξοδα της συγχρηματοδότησης συνοχής για το 2021 και το 2022 •Θα διατεθούν τουλάχιστον 420 εκ. ευρώ μη δαπανηθέντων κονδυλίων της περιόδου 2014-2020 από τα εσωτερικά ταμεία της ΕΕ
Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές άκουσαν εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής σχετικά με τα σχέδια κοινής ευρωπαϊκής δράσης για πιο προσιτή, ασφαλή και βιώσιμη ενέργεια.
Στις 25-26 Μαρτίου, η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα εξετάσει προσχέδια για τις προτάσεις της, με τον κύριο όγκο των διαβουλεύσεων να αναμένεται στις Ομάδες Εργασίας.
Ο Younous Omarjee (Αριστερά, Γαλλία) και η Elisa Ferreira, Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τα έκτακτα κονδύλια για τους πρόσφυγες, σήμερα Πέμπτη στις 14:00-14:30 (ώρα Ελλάδας).
Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, ο πρωθυπουργός του Καναδά τόνισε ότι οι εταίροι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι από ποτέ και ότι η πίεση στον Putin πρέπει να αυξηθεί.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Ένα μήνα από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν ομόφωνα τη βάναυση εισβολή, ζητώντας η ΕΕ να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις και να προστατεύσει την οικονομία της.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Το πρωτότυπο Animation Challenge που διοργάνωσε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 20'', με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει νικητή. Το βραβείο απονεμήθηκε ομόφωνα στον Δημήτρη Προύσαλη για το σχέδιο United.
Την Τρίτη 22 Μαρτίου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε υβριδικό δημοσιογραφικό briefing υψηλού επιπέδου, με θέμα την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην ΕΕ από εξωτερικές παρεμβάσεις. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο στην σελίδα Facebook και στο κανάλι YouTube του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.
Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνος για την Νεολαία 2022 είναι το έργο "Greece: Towards a European Civic Service" της μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης Ecogenia. Το έργο αναπτύχθηκε από την εκπρόσωπο της ομάδας Melina Dunham, 26 ετών.
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Reworks Agora διοργάνωσε την Κυριακή 20 Μαρτίου εκδήλωση με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Ύψιλον, στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση συμπεριέλαβε δύο συζητήσεις και ένα workshop για νέους δημοσιογράφους και ολοκληρώθηκε με ένα line up Ελλήνων μουσικών και Djs.
Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 11.00-13.00 (ώρα Ελλάδας) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει υβριδικό δημοσιογραφικό briefing υψηλού επιπέδου, με δυνατότητα φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας, και θέμα την υπεράσπιση της δημοκρατίας στην ΕΕ από ξένες παρεμβάσεις.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα στηρίζει το πρώτο συνέδριο της πρωτοβουλίας Upfront που διεξάγεται σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με ένα πλήθος ομιλητών που εκπροσωπούν μειονότητες της κοινωνίας των πολιτών, διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα αλλά και κορυφαίους θεσμούς.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Reworks διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου, από τις 13:30, εκδήλωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης στο Ύψιλον, στη Θεσσαλονίκη.
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ανακοινώνουν το νικητή του πρωτότυπου Animation Challenge που διοργάνωσαν, για τη δημιουργία storyboard ή/και artwork μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας έως 20'', με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η νέα ιστοσελίδα, αποτέλεσμα συνεργασίας με την ουκρανική βουλή (Verkhovna Rada) στον τομέα στήριξης της δημοκρατίας, παρουσιάζει πώς η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία από το 2014. Η ιστοσελίδα «Stand with Ukraine», η οποία δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και τα ουκρανικά, παρέχει τις τελευταίες ειδήσεις, βίντεο και podcasts, καθώς και τη σχετική νομοθεσία και ψηφίσματα, με στόχο να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία. Το ουκρανικό κοινοβούλιο έχει επίσης τη δυνατότητα να δημοσιεύσει υλικό στην ιστοσελίδα. Η ενεργή στήριξη των προσπαθειών της ΕΕ για την προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο αποτελεί μία από τις βασικές αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  
Με τη συμμετοχή Ουκρανών πολιτών και βουλευτών, η Ολομέλεια αφιέρωσε μια δεύτερη πλήρη σύνοδο στις 11-12 Μαρτίου στην εξέταση συστάσεων των ομάδων πολιτών της Διάσκεψης.Η Ολομέλεια της Διάσκεψης εξέτασε 88 συστάσεις των ομάδων Ευρωπαίων πολιτών «Η ΕΕ στον κόσμο / Μετανάστευση» και «Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / Εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία, αθλητισμός / Ψηφιακός μετασχηματισμός», καθώς και συναφείς συστάσεις των εθνικών ομάδων πολιτών. Η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και η αντίδραση της ΕΕ σε αυτήν αποτέλεσαν κύρια ζητήματα διαλόγου στις συζητήσεις σχετικά με επίκαιρα θέματα που διεξήχθησαν αυτό το σαββατοκύριακο.  
Την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία του Γαλλικού Κοινοβουλίου διοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα 2022, η οποία θα επικεντρωθεί στον αντίκτυπο της κρίσης COVID-19 στις Ευρωπαϊκές οικονομίες και την ανάκαμψη στην ΕΕ.
Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου, 18:00-20:00, διαδικτυακή συζήτηση εφ' όλης της ύλης με θέμα "Γυναίκες μετά την πανδημία: οι κυριότερες εξελίξεις, προκλήσεις και νομοθεσία".
Παρουσία Ουκρανών πολιτών και βουλευτών στη συζήτηση «η ΕΕ στον κόσμο», στην Ολομέλεια της Διάσκεψης θα συζητηθούν θεματικές ενότητες βάσει ιδεών από τις Ευρωπαϊκές Ομάδες Πολιτών. Μια 30μελής αντιπροσωπία από την Ουκρανία θα παραβρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στρασβούργο για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, αποτελούμενη από μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου Verkhovna Rada, εκπροσώπους της ένωσης PromoUkraina και πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω του πολέμου. Κάποιοι θα πάρουν το λόγο για να μοιραστούν τις απόψεις τους με την Ολομέλεια της Διάσκεψης κατά τη συζήτηση «η ΕΕ στον κόσμο».    
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 15.30-16.30 (ώρα Ελλάδας) η Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο για δημοσιογράφους σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).
Η θέση της ΕΕ στον κόσμο, μετανάστευση, οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, εργασία, πολιτισμός, νεολαία, αθλητισμός και ψηφιακός μετασχηματισμός θα συζητηθούν στις 11-12 Μαρτίου.Κατά τη συνεδρίασή της μεταξύ 11 και 13 Φεβρουαρίου 2022 στο Μάαστριχτ (Ολλανδία) η Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών για τα θέματα «Η ΕΕ στον κόσμο/μετανάστευση» υιοθέτησε 40 συστάσεις. Η αντίστοιχη Ομάδα για τα θέματα «ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας / εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία και αθλητισμός / ψηφιακός μετασχηματισμός», η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 25-27 Φεβρουαρίου στο Δουβλίνο (Ιρλανδία), κατέληξε σε 48 συστάσεις. Οι εν λόγω συστάσεις, καθώς και εκείνες των εθνικών Ομάδων Πολιτών (που διοργανώνουν τα κράτη μέλη) για τα ίδια θέματα, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.  
•Σύσταση δύο ειδικών επιτροπών: μία σχετικά με τις εξωτερικές παρεμβάσεις (συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης) και μία σχετικά με τα διδάγματα από την πανδημία•Εξεταστική επιτροπή για την διερεύνηση της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus•Η σύνθεσή τους θα εγκριθεί κατά την επόμενη σύνοδο ολομέλειας στις 23-24 Μαρτίου
Η ΕΕ θα αναπτύξει ένα δεσμευτικό πλαίσιο για την παρακολούθηση της προόδου των κρατών μελών και την κατάρτιση εκθέσεων με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων για τα ορυκτά καύσιμα Προθεσμία για τον τερματισμό των επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα σύμφωνα με το στόχο η αύξηση της θερμοκρασίας να περιοριστεί στον 1,5 βαθμό ΚελσίουΝέα μεθοδολογία για τον προσδιορισμό άλλων επιζήμιων για το περιβάλλον επιδοτήσεων έως το 2023
•Ήδη έχει καθυστερήσει η Επιτροπή να προστατεύσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ από παραβιάσεις του κράτους δικαίου •Η νομοθεσία της ΕΕ θα πρέπει να εφαρμόζεται ανεξάρτητα από τα εκλογικά χρονοδιαγράμματα των κρατών μελών•Ο μηχανισμός αιρεσιμότητας για το κράτος δικαίου θα πρέπει επίσης να καλύπτει τα κονδύλια του NextGenerationEU
•Οι μπαταρίες πρέπει να είναι πιο βιώσιμες και να αντικαθίστανται ευκολότερα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των κινητών τηλεφώνων •Πρότυπα επιμέλειας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας•Πιο φιλόδοξοι στόχοι στη διαχείριση της απόρριψής τους
Οι ευρωβουλευτές ζητούν να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την άμυνα της ΕΕ και να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης από το Κρεμλίνο. Την Τετάρτη το πρωί, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν τον ρόλο της Ευρώπης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο και την κατάσταση της ασφάλειας της ηπείρου μετά την ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Kaja Kallas και τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
Καμία χρηματοδότηση (ενωσιακή ή κρατική) για τα ΜΜΕ που προωθούν ρητορική μίσους και ξενοφοβίαςΑναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που προωθούν διακρίσειςΚατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για την καταπολέμηση του ρατσισμού στον αθλητισμό και αποτελεσματικές κυρώσεις από τα κράτη μέλη
Κάλεσμα για μια ολοκληρωμένη στρατηγική και έναν ευρωπαϊκό δείκτη για τον χώρο της κοινωνίας των πολιτώνΔίκαιοι κανόνες και χρηματοδότηση σε όλη την ΕΕ για τις οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών Τα ευρωπαϊκά κράτη υποχρεούνται να διασφαλίζουν ένα περιβάλλον δίχως απειλές και επιθέσεις
Ενώ περισσότεροι από δύο εκ. πρόσφυγες έχουν διαφύγει από την Ουκρανία κυρίως προς την ΕΕ, τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αλληλεγγύη, δήλωσαν οι ευρωβουλευτές.
•Τα «χρυσά διαβατήρια» είναι «απαράδεκτα από δεοντολογική, νομική και οικονομική άποψη και ενέχουν διάφορους σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών»•Να θεσπιστούν κοινοί κανόνες της ΕΕ για τις «χρυσές βίζες», με στόχο να παταχθούν η διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος •Ειδική εισφορά για τις «χρυσές βίζες», η οποία θα εισπράττεται υπέρ της ΕΕ  
•Αυταρχικές και κακόβουλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, χειραγωγούν την πληροφόρηση για να πλήξουν τη δημοκρατία στην ΕΕ•Ευρεία πλειονότητα των πολιτών και των κυβερνήσεων της ΕΕ αγνοούν τις απειλές που προέρχονται από ξένους δρώντες•Κάλεσμα για κυρώσεις για την αντιμετώπιση των εξωτερικών παρεμβάσεων και των εκστρατειών παραπληροφόρησης•Να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας λειτουργίας οργανισμών που προωθούν ξένη κρατική προπαγάνδα  
Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ουκρανή συγγραφέας Oksana Zabuzhko απευθύνθηκε στο ΕΚ σχετικά με τη δεινή κατάσταση των συμπατριωτών της που δέχονται επίθεση από τη Ρωσία.