skip to content
 
 
Την Τρίτη, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών θα εξετάσει λεπτομερώς το προτεινόμενο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό για τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ εν μέσω πανδημίας.
Μέλη του Προεδρείου και συντονιστές της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων εκφράζουν τη στήριξή τους προς την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά τη συνεδρίασή της την Τετάρτη, η εκτελεστική επιτροπή της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης συνέχισε τις προετοιμασίες για την έναρξη της Διάσκεψης.
Η ενίσχυση της ανακύκλωσης στον τομέα της αλιείας και η ουσιαστική μείωση της χρήσης πλαστικών είναι καίριας σημασίας για τον καθαρισμό των θαλασσών μας, λένε οι ευρωβουλευτές.
H νέα στρατηγική για τον τουρισμό πρέπει να ενσωματώσει ευρωπαϊκά κριτήρια για ασφαλή και καθαρό τουρισμό, πιστοποιητικό εμβολιασμού και ευρωπαϊκή υγειονομική σφραγίδα για επιχειρήσεις.
Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν δικαστικά σε περίπτωση που η Επιτροπή καθυστερήσει περαιτέρω την εφαρμογή του μηχανισμού αιρεσιμότητας για το κράτος δικαίου.
Η Ευρώπη και η Αφρική πρέπει να εγκαταλείψουν τη σχέση δωρητή-αποδέκτη, σύμφωνα με το Κοινοβούλιο, το οποίο οραματίζεται μια βαθύτερη σχέση μεταξύ των δύο ηπείρων.
Η Αλβανία, το Κόσοβο, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία πρέπει να συνεχίσουν τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές σε ψηφίσματα που υιοθέτησαν την Πέμπτη.
Τρεις νέους νόμους ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ιδίων πόρων της ΕΕ και τη θέσπιση νέων πηγών εσόδων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. *Ως τις 18.03.2021, 13 από τα 27 κράτη μέλη έχουν κυρώσει τη νομοθεσία για το ταμείο ανάκαμψης © European Union 2021-EP  
Την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ, ενέκρινε τα μέλη και τους παρατηρητές που προτάθηκαν από τις πολιτικές ομάδες για να αποτελέσουν το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Διάσκεψη.
Πέραν των γενικών διαγωνισμών που απευθύνονται σε όλους, το ΕΚ έχει θεσπίσει Πρόγραμμα Θετικής Δράσης ειδικά για την πρόσληψη ΑΜΕΑ
Δήλωση των Nacho Sánchez Amor και Sergey Lagodinsky, μετά την απόφαση για την αποπομπή του Ömer Faruk Gergerlioğlu από το κοινοβούλιο της Τουρκίας.
Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελληνική Ένωση για την Ομοσπονδία της Ευρώπης (ΕΕνΟΕ) διοργανώνει επετειακή εκδήλωση σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 19.00, με θέμα: Οι προοπτικές της ΕΕ στην επόμενη δεκαετία.
Το ΕΚ υιοθέτησε σήμερα τη διαπραγματευτική του θέση για το νέο σύστημα αλιευτικών ελέγχων, με στόχο την αναθεώρηση των κανόνων που διέπουν τις αλιευτικές δραστηριότητες στην ΕΕ από το 2010.
Σε απάντηση της ανατροπής των δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΔΜΙ από ορισμένα κράτη της ΕΕ, ιδίως της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, το ΕΚ κήρυξε την ΕΕ την Πέμπτη «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ».