Tervetuloa

 
 

Bulgarian ja Romanian nimeämien komission jäsenehdokkaiden kuulemiset

Bulgarian ja Romanian kanssa tehdyn liittymissopimuksen odotetaan tulevan voimaan 1. tammikuuta 2007; kun maat liittyvät Euroopan unioniin, jäsenvaltioiden määrä nousee 27:ään.

Bulgarian ja Romanian kansalaisten nimittäminen komission jäseniksi on tärkeä osoitus maiden yhdentymisestä Euroopan unioniin ja merkitsee lähtölaukausta näiden kahden uuden jäsenvaltion täysimääräiselle osallistumiselle Euroopan tason päätöksentekoon.

Ehdokkuuksia koskevan avoimuuden lisäämiseksi ja kahden uuden komission jäsenen nimitysten legitiimiyden parantamiseksi Euroopan parlamentti järjestää jäsenehdokkaille kuulemisen, jota seuraa virallinen äänestys hyväksymisestä.

Kuulemiset on tarkoitus järjestää marraskuun 2006 loppupuolella. Euroopan parlamentin 732 nykyisellä jäsenellä ja ehdokasvaltioiden kansallisten parlamenttien Euroopan parlamenttiin lähettämillä 53 tarkkailijalla on mahdollisuus testata ehdokkaiden pätevyyttä. Kuulemisia varten ehdokkaita pyydetään vastaamaan kirjallisiin kysymyksiin.

Euroopan parlamentti äänestää kuulemisten tulosten perusteella virallisesti ehdokkaiden hyväksymisestä. Neuvosto nimittää uudet komission jäsenet virkaansa virallisesti vasta saatuaan parlamentin virallisen hyväksynnän.

Lisätietoja yksittäisistä komission jäsenehdokkaista, kuulemisista ja menettelystä yleensä saat napsauttamalla sivun vasemman reunan valikossa olevia linkkejä.


Tietoa tämän verkkosivuston kieliversioista:
Tämä sivusto on saatavilla kaikilla Euroopan unionin virallisilla kielillä sekä bulgariaksi ja romaniaksi. Sivun oikean yläreunan Europarl-valikossa on linkit eri kieliversioihin:


lv_header

Jos sivua ei ole saatavilla valitulla kielellä, sen sisältö esitetään englanniksi.