Üdvözöljük

 
 

A ciprusi biztosjelölt meghallgatása

Ciprus külügyminiszterévé történő kinevezését követően Markos Kyprianou az Európai Bizottság egészségügyért felelős tagjaként 2008. február 28-án beadta lemondását.

A ciprusi kormány közölte azon szándékát, hogy Androula Vassiliout jelölje új biztosnak. 2008. február 29-én az Európai Unió Tanácsa írásbeli eljárással úgy határozott, hogy 2008. március 3-tól a Bizottság jelenlegi hivatali idejének végéig, azaz 2009. október 31-ig Androula Vassiliout nevezi ki az Európai Bizottság tagjának.

Az Európai Bizottság elnöke egyetértését fejezte ki e kinevezéssel kapcsolatban, és közölte, hogy Androula Vassiliout az egészségügyi tárcával kívánja megbízni.

Az Európai Parlament és a Bizottság közötti kapcsolatokról szóló keretmegállapodásnak megfelelően az a megegyezés született, hogy Androula Vassiliou haladéktalanul megjelenik a Parlament előtt, teljes mértékben tiszteletben tartva az egyes intézmények előjogait.

Az Európai Parlament – összhangban azon szándékával, hogy növelje a jelölések átláthatóságát és erősítse a két új biztos kinevezésének legitimitását – 2008. április 1-jén meghallgatást tart Androula Vassiliouval. A meghallgatás előkészítéseként Androula Vassiliounak meg kell válaszolnia egy írásbeli kérdéssort. A meghallgatás eredménye alapján az Európai Parlament plenáris ülésén hivatalos szavazást tart.

Ha meg kívánja tekinteni az Androula Vassiliouval, a meghallgatással, vagy általában az eljárással kapcsolatos részleteket, kérjük, kattintson a bal oldalon a megfelelő menüpontra.


Tájékoztatás a weboldal nyelvi verzióiról:
Ez a weboldal az Európai Unió valamennyi hivatalos nyelvén megtekinthető. A megfelelő nyelvi változat linkje az oldal jobb felső sarkában, az Europarl menüben található:
 

lv_header

Ha valamely oldal az adott nyelven nem áll rendelkezésre, az angol változat jelenik meg.