Dobrodošli

 
 

Predstavitev kandidatke za komisarko s Cipra

Potem ko je bil Markos Kyprianou imenovan za ciprskega zunanjega ministra, je 28. februarja 2008 podal svoj odstop z mesta člana Evropske komisije, pristojnega za zdravje.

Ciprska vlada je izjavila, da namerava za novo komisarko predlagati Androulo Vassiliou. Svet Evropske unije je 29. februarja 2008 s pisnim postopkom sklenil imenovati Androulo Vassiliou za članico Evropske komisije od 3. marca 2008 do konca trenutnega mandata Komisije, ki bo 31. oktobra 2009.

Predsednik Evropske komisije je izrazil svoje strinjanje s tem predlogom in svojo željo, da Vassilioujevi dodeli zdravstveni resor.

V skladu z okvirnim dogovorom o odnosih med Evropskim parlamentom in Komisijo je bilo dogovorjeno, da se bo Vassilioujeva nemudoma predstavila pred Parlamentom v polni skladnosti s pristojnostmi institucij.

Skladno s svojim namenom, da poveča preglednost kandidatur ter imenovanju novih komisarjev doda več legitimnosti, bo Evropski parlament 1. aprila 2008 pripravil predstavitev Vassilioujeve. Za namene predstavitve so Vassilioujevo zaprosili, da izpolni pisni vprašalnik. Na podlagi te predstavitve bo Evropski parlament formalno glasoval na zasedanju.

Za natančnejše informacije o Androuli Vassiliou, predstavitvi in postopku na splošno kliknite na povezave v kazalu na levi strani.


Informacije o jezikovnih različicah na tej spletni strani:
Stran je na voljo v vseh uradnih jezikih Evropske unije. Povezavo do ustrezne jezikovne različice najdete v zgornjem desnem kotu strani v meniju Europarl:


lv_header

Če izbrane jezikovne različice ni na voljo, bo vsebina strani prikazana v angleškem jeziku.