skip to content
 

Főoldal

Sajtóközlemények

További forrásra van szükség a felzárkóztatáshoz, hangsúlyozza a Parlament a nyolcadik kohéziós jelentés elfogadásáról szóló állásfoglalásában.
Számos problémát beazonosított az alapjogok helyzetét az Unióban felmérő legújabb parlamenti értékelés, amelyben az EP az európai értékek védelmére szólítja fel a tagállamokat.
Még több sajtóközlemény

Programjaink

Az Európai Parlament budapesti, zágrábi, pozsonyi és bécsi kapcsolattartó irodái 2022. május 20-21-én közösen rendezték meg az Európai Parlament Nagykövet Iskola határokon átnyúló, angol nyelvű ifjúsági rendezvényét, amelyen 210 diák és pedagógus vett részt. A kétnapos zágrábi eseményen Európa jövőjével kapcsolatos beszélgetéseken vehettek részt a Horvátországból, Magyarországról, Ausztriából és Szlovákiából érkező diákok.
Fotó: Szkárossy Zsuzsanna
2022. május 11. és 13. között újra az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatta be az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája a LUX közönségdíjra jelölt filmeket.
Programok

Pályázatok

4forEurope
A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi a '4 for Europe' című európai uniós témájú vetélkedőjét középiskolás diákoknak.
Forrás: Tempus közalapítvány
A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában. Ezért szervezzük meg immár tizenegyedik alkalommal a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napot.
További információ