skip to content
 
 
  • Európa Pont
 

Főoldal

Sajtóközlemények

Tizenhárom évvel a megalapítása után komoly átalakításon ment keresztül az Európai Parlament filmdíja. Ezentúl közvetlenül a közönség bevonásával választják ki a nyertes alkotást, a European Film Academy-vel kötött új együttműködésnek köszönhetően pedig jóval több európaihoz eljutnak majd a filmek. A díjat olyan  filmek kapják, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és az európai értékekkel foglalkoznak. A díj célja, hogy népszerűsítse az európai filmeket és nagyobb közönség számára is elérhetővé tegye azokat, illetve a mozik segítségével ösztönözze a kulturális párbeszédet a nemzetek között
Virtuális formában rendezték meg május 9-én az Európa-napi fesztivált. Közel tízezren vettek részt az ingyenes online eseményen, amelyen a változatos családi programok mellett nemcsak a hazai zenei élet kiemelkedő képviselői várták a kikapcsolódni vágyókat, de főzőshow és szakmai beszélgetések is színesítették a programot. 2257 lelkes sportoló teljesítette a 17 kilométeres virtuális futóversenyt.
Még több sajtóközlemény

Programjaink

A járványhelyzet miatt idén virtuális eseménnyé alakul át az Európa-nap alkalmából rendezett hagyományos fesztivál. A május 9-i online rendezvényre ingyenes, élő Tóth Vera koncerttel, Mautner Zsófi otthonról is követhető főzőshow-jával, gyerekprogramokkal, szakmai beszélgetésekkel, valamint a virtuális EU-s futásra regisztrált, és a 17 kilométeres távot teljesítő futók számára tombolasorsolással is készülünk.
Programok

Az Európa Pont programjai

Nők a Covid-19 járvány idején
Az Európa Pont 2021 áprilisi programjai