skip to content
 

Főoldal

Sajtóközlemények

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan, kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.
A képviselők szerint gyorsabb ütemben kell feltölteni a stratégiai gáztartalékot, hogy az orosz–ukrán háborús konfliktus közepette is biztosított legyen az energiaellátás.
Még több sajtóközlemény

Programjaink

Az Európai Parlament budapesti, zágrábi, pozsonyi és bécsi kapcsolattartó irodái 2022. május 20-21-én közösen rendezték meg az Európai Parlament Nagykövet Iskola határokon átnyúló, angol nyelvű ifjúsági rendezvényét, amelyen 210 diák és pedagógus vett részt. A kétnapos zágrábi eseményen Európa jövőjével kapcsolatos beszélgetéseken vehettek részt a Horvátországból, Magyarországról, Ausztriából és Szlovákiából érkező diákok.
Fotó: Szkárossy Zsuzsanna
2022. május 11. és 13. között újra az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatta be az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája a LUX közönségdíjra jelölt filmeket.
Programok

Európa Pont programok

Egy csésze Európa: Franciaország
Júniusban is vár az Európa Pont a Millenárison! A programok ingyenesek, regisztráció szükséges.