skip to content
 
 
  • Konferencia Európa jövőjéről
 

Főoldal

Sajtóközlemények

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan, kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.
A Parlament „a lehető leghatározottabban elítéli" a nemrég elfogadott LMBTIQ-ellenes magyar törvényt és bírálja a demokrácia és a jogállamiság lebontását Magyarországon.
A költségvetési feltételrendszerről szóló rendelet alkalmazásához semmilyen útmutatóra nincs szükség, és a jogállamiság megsértésével mielőbb foglalkozni kell, mondja a Parlament.
Még több sajtóközlemény

Programjaink

Balról jobbra felső sor: Kósa Dorottya, Ladányi Ármin, László Karina. Alsó sor: Cseh Katalin, Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs EP-képviselők
Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája az EP plenáris üléseit megelőzően Instagram Live beszélgetést szervez az EP képviselőcsoportok magyar delegációinak tagjaival.
Virtuális formában rendezték meg május 9-én az Európa-napi fesztivált. Közel tízezren vettek részt az ingyenes online eseményen, amelyen a változatos családi programok mellett nemcsak a hazai zenei élet kiemelkedő képviselői várták a kikapcsolódni vágyókat, de főzőshow és szakmai beszélgetések is színesítették a programot. 2257 lelkes sportoló teljesítette a 17 kilométeres virtuális futóversenyt.
Programok