skip to content
 
 
 
2017-11-29

Lépett az EP elnöke a lengyel képviselők eljátszott felakasztása miatt

Mairead McGuinness alelnök az ülés kezdetén bejelentette, hogy Antonio Tajani tiltakozó levelet küldött Lengyelországba, amelyben elítélte a lengyel EP képviselők eljátszott felakasztását.

Az ülés kezdetén a legkülönbözőbb politikai pártállású képviselők ítélték el, hogy a hétvégén Katowicében hat lengyel EP képviselő akasztását imitálták egy tüntetésen. Az EP elnöke emiatt levélben fordult Beata Szydło miniszterelnökhöz, akit arra kért, hogy szavatolja a szóban forgó képviselők biztonságát és szólásszabadsághoz fűződő jogát.

Változások a napirenden

Szerda - elnapolják a tisztességes adózással kapcsolatos bizottsági tervekről szóló vitát, felkerült a napirendre viszont a görög áradásokkal kapcsolatos vita.

Bizottsági kérelmek intézményközi tárgyalások elindítására

Az eljárási szabályzat 69c pontja értelmében a parlamenti szakbizottságok ilyen kérelmei a plenáris weboldalára kerülnek. Ha a kérelemről kedd éjfélig senki sem kér plenáris szavazást, az adott szakbizottság elkezdhet tárgyalni a Tanáccsal és a Bizottsággal.

További informció

Kapcsolat

LINDER Bálint
Sajtóreferens
(+32) 2 28 32584 (BXL)
(+33) 3 881 73839 (STR)
sajto-hu@europarl.europa.eu
@Europarl_HU

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu


Ön azért kapta meg ezt az üzenetet, mert kérésére felvettük a levelezőlistánkra. Ha a továbbiakban nem szeretne ilyen üzenetet kapni, kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
A feliratkozáshoz kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
Adatait csak az üzenetek elküldéséhez használjuk, és nem adjuk ki harmadik félnek.