skip to content
 
 
 
2020-04-15

Plenáris előtti sajtótájékoztató szerdán 17:00 órától

Az április 16-17-i plenáris ülés témáiról tart sajtótájékoztatót szerdán 17:00 órátol a Parlament szóvivője az Anna Politkovszkaja teremben és Skype-on.

A Parlament a sajtótájékoztató során teszteli élesben a Skype TX-en alapuló, és a szokásos EbS közvetítéssel és internetes streaminggel kiegészített, interaktív virtuális környezetet. A sajtótájékoztatón tolmácsolást biztosítunk.

Ha kérdést szeretne feltenni:

szüksége lesz egy Skype fiókra;

csatlakozzon a VOXBOXEP-hez, és adja meg nevét és sajtóorgánumának nevét az üzenet-ablakban.

A rendszert a Parlament médiáért felelős szolgálata kezeli. Az újságírók virtuális várószobában állnak sorba, mielőtt kérdéseiket feltehetik.

Megjegyzés: csak akkor használja a Skype-ot, ha kérdést szeretne feltenni. A kérdés feltételét és a választ követően (illetve az esetleges visszakérdezés után) kérjük, lépjen ki a Skype-ból, hogy a következő kérdezőt csatlakoztathassuk a sajtótájékoztatóhoz.

A sajtótájékoztató az Európai Parlament multimédia központján vagy az EbS+ csatornán keresztül élőben követhető.

EMLÉKEZTETŐ: parlamenti munkakörülmények újságírók számára a COVID-19 járvány idején

A Parlament a COVID-19 járvány terjedésének lassítása érdekében kevesebb személyes jelenlétet igénylő értekezletet szervez az épületeiben, de továbbra is betölti a a demokratikus folyamatban játszott szerepét és jóváhagyja a vírus elleni fellépéshez és az európai lakosság, fogyasztók, vállalatok és az egészségügyi szervek támogatásához szükséges jogszabálytervezeteket.

A Parlamentben zajló eseményeket (többek között az eheti plenáris ülést) az interneten közvetítjük, tehát a média képviselői személyes jelentlétük nélkül is követhetik a fejleményeket.

Ezért javasoljuk, hogy csak akkor jöjjön személyesen a plenáris ülésre, ha az feltétlen szükséges.

Ha személyesen kíván jelen lenni, akkor kérjük, hogy tartsa be az egymás közti távolságtartásra és a személyes higiénére vonatkozó általánosan javasolt elveket. Kérjük, ne jöjjön be a Parlament épülétébe, ha légúti fertőzés bármilyen tünetét mutatja, ha tudomása van arról, hogy az elmúlt 14 nap során kapcsolatban állt fertőző beteggel, vagy ha ugyanebben az időszakban a nagyon magas fertőzési rátájú régiók egyikében tartózkodott. A legfrissebb ajánlásokról itt olvashat:

Helyzetjelentés(angolul)

Információ a Robert Koch Intézettől (angolul)

 

Bár a legtöbb képviselő egyébként is távolról jelentkezik be, ha interjút szeretne készíteni a résztvevőkkel, kérjük, részesítse előnyben a telefonos vagy online interjút.

A Vox Box tévéstúdió nyitva lesz, de szigorúan előzetes foglalás alapján és a megfelelő távolság fenntartásával használható.

Az ülésterem sajtókarzata nyitva lesz (a megfelelő távolságtartás biztosítása miatt csökkentett kapacitással).

A sajtó munkaterme zárva marad.

Köszönjük a megértésüket

Kapcsolat

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu

PÁLFY Katalin
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3549
Mobil: +36 30 173 47 33
E-mail: katalin.palfy@europarl.europa.eu

BALÁZS Eszter
Sajtóreferens
Telefon: (+32) 2 28 42373 (BXL)
Telefon: (+33) 3 881 73839 (STR)
Mobil: (+32) 470 88 08 77
sajto-hu@europarl.europa.eu