skip to content
 
 
 
2020-06-23

Megjelent az Európai Parlament médiatámogatási pályázata

Az Európai Parlament 2020-2021-es évekre vonatkozó, megújult médiatámogatási pályázati felhívására (COMM/SUBV/2020/M) 2020. július 31.-ig lehet pályázni.

A médiatámogatási pályázati felhívás elsődleges célja, hogy a médiával történő stratégiai együttműködés megvalósítása révén az Unió szerepét és demokratikus értékeit megismertesse a polgárokkal. Ezen elsődleges cél megvalósulásának fő teljesítménymérője a társfinanszírozott kommunikációs tevékenységek száma és a becsült találkozások (elérésszám) száma, melyek a társfinanszírozott projektek révén valósulnak meg.

Pályázatot nyújthat be minden olyan médiaorgánum és média-szervezet (televízió, rádió, nyomtatott vagy online sajtó) amely megfelel a felhívásban megfogalmazott kritériumoknak.

Az Európai Parlament a pályázati felhívást azzal a céllal teszi közzé, hogy többéves médiatámogatási mukaprogramjának céljait megvalósíthassa.

A pályázaton keresztül társfinanszírozott médiatevékenységekkel kapcsolatban az alábbi eredményeket várja a kiíró: az Unióval kapcsolatos megbízható és pluralista, állandó információ biztosítása; ezen elvek mentén kommunikáció az Európai Parlament döntéshozói szerepének és állampolgári képviseletének kulcsszerepéről, a minél szélesebb körű elérés generálása, a földrajzi egyensúly biztosítása, valamint a Unióról való széleskörű nyilvános vita elősegítése.

A médiatámogatásban részesülő pályázók teljes szerkesztői szabadságot élveznek, és garantálniuk kell a pártatlan, kiegyensúlyozott, megbízható és pluralista információkat, valamint az EU-val kapcsolatos széleskörű nyilvános vitához történő hozzájárulást.

A potenciális elérés, a közönségarány és -összetétel, valamint tevékenyéség hatása (impact) a médiatámogatások odaítélésének főbb kritériumai. További információ, jelentkezés:

A részletes felhívás, az alkalmassági és kizárási kritériumok, a támogatások összege az alábbi linken elérhető:
https://www.europarl.europa.eu/contracts-and-grants/en/grants/media-and-events
A pályázat benyújtásnak módjáról szinten ugyanott olvashat.

Kapcsolat

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu

PÁLFY Katalin
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3549
Mobil: +36 30 173 47 33
E-mail: katalin.palfy@europarl.europa.eu