skip to content
 
 
 

Hírek

Az Európai Parlament által 2008-ban alapított Európai Polgár díjat olyan, kivételes teljesítményt nyújtó személyeknek, illetve szervezeteknek ítélik oda, akik hozzájárultak a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció, a közös megértés előmozdításához, vagy az unió értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítottak ki.
A Parlament „a lehető leghatározottabban elítéli" a nemrég elfogadott LMBTIQ-ellenes magyar törvényt és bírálja a demokrácia és a jogállamiság lebontását Magyarországon.
A költségvetési feltételrendszerről szóló rendelet alkalmazásához semmilyen útmutatóra nincs szükség, és a jogállamiság megsértésével mielőbb foglalkozni kell, mondja a Parlament.
Az alapok a migráció kezelésében, a harmadik országbeliek integrációjának megkönnyítésében és a határigazgatási feladatokban segítenek.
A parlamenti felszólalók nagy többsége a Tanács és a Bizottság válaszlépését várja az uniós értékek folyamatos pusztítása miatt Magyarországon és Lengyelországban.
A demokráciát és az alapvető jogokat több tagállamban fenyegető veszély volt a fő témája a Tanács és a Bizottság elnökeivel folytatott szerdai vitának a Parlamentben.
Az EP szerdán elfogadta a közlekedési, energetikai és távközlési hálózatok összekapcsolását támogató Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz következő hétéves programját és költségvetését.
A képviselők átmeneti jogszabályban engedélyezték, hogy a webszolgáltatók továbbra is blokkolhassák önkéntes alapon a pedofil tartalmakat.
A képviselők az Unió Tanácsának július elsején indult szlovén elnökségéről vitáztak kedden Janez Janša szlovén miniszterelnök és Ursula von der Leyen, a Bizottság elnökének részvételével.