skip to content
 

Hírek - 2022

További forrásra van szükség a felzárkóztatáshoz, hangsúlyozza a Parlament a nyolcadik kohéziós jelentés elfogadásáról szóló állásfoglalásában.
Számos problémát beazonosított az alapjogok helyzetét az Unióban felmérő legújabb parlamenti értékelés, amelyben az EP az európai értékek védelmére szólítja fel a tagállamokat.
A Parlament elítéli „a magyar kormány [...] szándékos és szisztematikus erőfeszítései[t]” az európai értékek aláásására, és eredményt vár a 7. cikk szerinti eljárástól.
Az idei évértékelő vitában a képviselők az elmúlt év eredményeiről és az Európai Bizottság terveiről kérdezték a szervezet elnökét, Ursula von der Leyent.
2030-ra használjunk sokkal több megújuló energiát, és fogjuk jelentősen vissza energiafogyasztásunkat: ezt kívánja elérni a Parlament.
Az EU tisztességes megélhetést és munkakörülményeket biztosító minimálbér megállapítását és a kollektív béralku lehetőségének kiterjesztését várja a tagállamoktól.
A Magyarországot „választásos autokráciának” nevező jelentéstervezet szerdai vitája után a folyamatban kulcsszerepet játszó képviselők tájékoztatják a sajtót Strasbourgban és online.
Az EP szerint a vállalatoknak gondoskodni kell arról, hogy az általuk az Unióban forgalmazott termékek előállításához nem volt szükség erdőterületek kiirtására.
Európának válaszolnia kell a globális kihívásokra, mondta az Európai Parlament elnöke. „A világnak a legjobb formájában lévő Európára van szüksége. Szükségünk van erre a reménységre.”
A média fontos szerepet játszik abban, hogy Európa polgárai megismerjék az Európai Unió és intézményei tevékenységeit.