skip to content
 

Hírek - 2022

A Parlment azonnali változtatásokkal reagált a korrupciós esetekre, a képviselők bezárnák a meglévő átláthatósági intézkedések kiskapuit.
A Parlament szerdán jóváhagyta a 18 milliárd eurós támogatáscsomag módosított változatát Ukrajna számára azt követően, hogy Magyarország megvétózta az eredeti javaslatot.
A jogszabály-javaslat felgyorsítaná a megújuló energiát termelő, például nap- vagy szélerőművek engedélyeztetését és a meglévő erőművek átalakítását.
A Parlament 2022-es Szaharov-díját december 14-én, ünnepélyes keretek között adták át Ukrajna bátor népének.
A képviselők a holnapi uniós csúcs előtt alacsonyabb energiaárakat és Románia és Bulgária schengeni tagságát kérték a Tanácstól és a Bizottságtól.
Egy Eurobarométer felmérés tanúsága szerint a demokrácia képviseletét várják el leginkább a Parlamenttől Európa polgárai. Országa uniós tagságát a válaszadók 72 százaléka tartja előnyösnek.
Az Európai Parlament kedden Eva Kaili képviselő alelnöki megbizatásának megszüntetése mellett döntött.
A képviselők a fogyatékossággal élők jogait védő és a hátrányos megkülönböztetés ellen fellépő javaslatot fogadtak el.
Az Európai Parlament elnöke, Roberta Metsola az alábbi beszédet mondta el a strasbourgi plenáris ülés hétfői megnyitásakor.
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.