skip to content
 
2022-11-21

Megjelent az Európai Parlament médiatámogatási pályázata

A felhívás a média területén végzett kommunikációs tevékenységekre vonatkozik a 2024-es európai választások előtt. Az Európai Parlament 2023-2024-es évekre vonatkozó médiatámogatási pályázati felhívására (EP-COMM-SUBV-2022-MEDIA-EE24) 2023. január 26.-ig lehet pályázni.

A felhívást az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága tette közzé.

A pályázati felhívás célja a hírügynökségek, televíziós csatornák, rádióállomások, digitális média és írott sajtó által végzett tevékenységek társfinanszírozására irányuló támogatások odaítélése. A digitális média magában foglalja a kizárólag digitális médiát, valamint a más típusú média digitális platformjait is.

A pályázaton keresztül társfinanszírozott médiatevékenységekkel kapcsolatban az alábbi eredményeket várja a kiíró:

  • rendszeres, megbízható, plurális és pártatlan tájékoztatás a közelgő, 2024-es európai választásokról, valamint az Európai Parlament politikai és jogalkotási tevékenységéről (többek között: az európai helyreállítási tervekről, az európai zöld megállapodásról, az európai digitális gazdaságról, Európa szerepéről a világban, Európa jövőjéről, a jogállamiságról stb.), hangsúlyozva annak hatásait az európai polgárok mindennapi életére, 
  • a polgárok és a civil társadalmi szervezetek részvételének előmozdítása és bevonásuk a 2024-es európai választásokról szóló nyilvános vitába.

A pályázóknak pályázatukban részletesen le kell írniuk, hogyan tervezik e kettős célkitűzés megvalósítását.

A potenciális elérés (reach), valamint a tevékenység hatása (impact) a médiatámogatások odaítélésének főbb kritériumai. Kiemelten fontos a polgárok Európai Parlamenttel kapcsolatos tájékozottságának növelése, valamint a széles körű nyilvános párbeszéd előmozdítása az EU-ról és a 2024-es európai választásokról.

A tevékenységeknek több platformon kell megvalósulniuk, a javaslatban ismertetve a polgárok online bevonására vonatkozó stratégiát. Előnyt jelent, ha a pályázat olyan innovatív platformot használ, amellyel sikeresen eléri az első szavazókat. Fontos, hogy a pályázóknak a pályázatukban igazolniuk kell a jelenlegi elérési adataikat. Az EU 27 tagállamán kívüli közönség nem számít előnynek. A kizárólag rendezvényeken vagy fizetett közösségi médiakampányokon alapuló javaslatok nem kerülnek értékelésre.

A jelentkezés módjára vonatkozó összes információ az alábbi linken érhető el. Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázatok benyújtására kizárólag a finanszírozási és pályázati lehetőségek portálon keresztül van lehetőség.

Pályázati határidő: 2023. január 26. 17:00 óra.

Részletes felhívás és jelentkezés

További információk

Kapcsolat

PÁLFY Katalin
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3549
Mobil: +36 30 173 47 33
E-mail: katalin.palfy@europarl.europa.eu