skip to content
 

Hírek 2023

A bérek könnyebb összehasonlítása és a különbségek láttatása érdekében egy új uniós jogszabály nyilvánossá teszi az uniós cégek bértábláit.
Az átdolgozott szabályok a legszigorúbb biztonsági normákat juttatják érvényre, függetlenül attól, hogy egy terméket online vagy hagyományos módon értékesítenek.
Módosul a földhasználat és az erdőgazdálkodás szénelnyelését szabályozó rendelet, hogy 2030-ra legalább 57 százalékkal csökkenjen az üvegházhatású gázok kibocsátása.
Kedden a Parlament elfogadta azokat az intézkedéseket, amelyek hatására felgyorsulhat az épületek korszerűsítése, illetve csökkenhet energiafogyasztásuk és kibocsátásuk.
Módosul a közös kötelezettségvállalási rendelet, hogy a tagállamokban csökkenjen a közlekedésből, épülethasználatból és mezőgazdaságból származó kibocsátás legnagyobb megengedett mennyisége.
Huszonkét középiskolai diákcsapat versenyzett az Estöri - Kreatív Történelmi Verseny döntőjébe jutásáért, végül a tizenkét továbbjutó között dőlhet majd el május közepén, hogy ki nyeri az idei, Európai Unióról szóló vetélkedő fődíját és dobogós helyeit. Az Esterházy Magyarország Alapítvány által évek óta szervezett verseny idei témája az Európai Unió létrejötte, története 1957-2004 között, meghatározó kulturális gyökerei és napjainkban betöltött szerepe, új együttműködő partnere pedig az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, amely a középdöntő helyszínét is adta. A döntősök közzé 4 fővárosi, hat vidéki és két határon túli csapat jutott be.
A Pegasus és azzal egyenértékű kémszoftverek használatának kivizsgálásával foglalkozó vizsgálóbizottság delegációja találkozott az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Hivatalával, az adatvédelmi hatóság képviselőivel, valamint egyes, a kémszoftverrel megfigyelt újságírókkal is.