skip to content
 
 
 
2016-07-19

Ajánlattételi felhívás COMM/DG/AWD/2016/648 - Rádió program az Európai Parlamentről

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája rádióműsor keretében kívánja jobban megismertetni az állampolgárokkal az Európai Parlament és az európai parlamenti képviselők tevékenységét. A rádióműsort hetente jelentkező formában, hétköznapokon, a lehető legnagyobb elérést biztosítva 8 hónapon keresztül tervezzük. A tervezett műsor fő célcsoportja a 15 évnél idősebb korosztály (15+).

Az ajánlatkérés tárgya egy heti rendszerességgel jelentkező 5 perces rádióműsor-sorozat. A műsor beszámol az Európai Parlament aktuális döntéseiről, szavazásairól, vitáiról, különös tekintettel a jelentősebb politikai és jogalkotási kérdésekre, és a lakosság életét befolyásoló döntésekre, változásokra.

A műsorban különböző műfajú elemek jelenhetnek meg, így hírek, hírmagyarázatok, rövidhírek, interjúk és tudósítások stb. A műsor különös hangsúlyt fektet az Európai Parlament magyar és külföldi képviselőinek megszólaltatására, szerepeltetésére, a képviselőcsoportok politikai egyensúlyának megfelelő mértékben. A műsor tervezésénél figyelembe kell venni az Európai Parlament munkarendjét, különös tekintettel a plenáris és szakbizottsági ülésekre.