skip to content
 
 
 
2018-09-27

Európai Polgár Díj átadása a Magyar Tudományos Akadémián

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Szvorák Katalin, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Varga Erika, a Romani Design alapítója és művészeti vezetője, divattervező vehették át az Európai Polgár Díjat kivételes teljesítményükért 2018. szeptember 21-én a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. A díjakat a felterjesztő Gál Kinga, Hölvényi György és Szájer József európai parlamenti képviselők adták át, Járóka Lívia, az Európai Parlament alelnöke videó üzenetben küldte el méltatását.

A 2008-ban alapított Európai Polgár Díjjal olyan kivételes teljesítményt nyújtó személyeket és szervezeteket díjaz az Európai Parlament, akik hozzájárultak a közös megértés, a polgárok és a tagállamok közötti szorosabb integráció előmozdításához, vagy az EU értékeinek képviseletére hivatott programokat alakítanak ki.

Az idei díjátadó ünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja tolmácsolásában Szörényi Levente, Kossuth-díjas zeneszerző és Langerné Victor Katalin, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkár méltatta a díjazottakat, egyben kiemelték  a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Szvorák Katalin és Varga Erika munkáságának fontosságát az európai közösség számára.

A díjátadó ünnepséget a díjazottak által összeállított műsor színesítette, így Szvorák Katalin népdalokat adott elő, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének himnuszát a Benyus Testvérek Kamaraegyüttese előadásban hallgathatta meg a nagyközönség, míg Varga Erika a Romani Design alkotásainak bemutatásával kápráztatta el a vendégeket.

Az Európai Polgár Díj átadása
Az Európai Polgár Díj átadása