skip to content

 
 
 

A budapesti iroda

Az Európai Parlament valamennyi uniós tagállam fővárosában - így Budapesten is - működtet egy kapcsolattartó irodát, melynek fő feladata a lakosság és a sajtó tájékoztatása az Európai Parlament munkájáról és az EU-ról.

A budapesti iroda 2003-ban, röviddel Magyarország EU-hoz való csatlakozása előtt nyílt meg, első székhelye a Deák Ferenc utcában volt. 2010-ben költöztünk át a Millenáris park közelében található irodaházba, mely irodánk mellett az Európa Pontnak és az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének ad otthont.

Programjaink nagy része minden az EU és az Európai Parlament iránt érdeklődő számára nyitott. A lakossági programok mellett kiemelt figyelmet fordítunk a fiataloknak szóló események szervezésére és a médiával való együttműködésre is.

Általános programok

Számos rendezvényt és konferenciát szervezünk, mely segít az EU aktuális kérdéseivel kapcsolatos tájékozódásban és azok megvitatásában, legyen szó a Brexitről, migrációs kérdésekről vagy az EU digitális stratégiájáról. Kiadványainkban további hasznos információkat talál az EU-ról és az EP felépítéséről.

Ha közelebbről is érdekli, hogyan zajlik a munka az Európai Parlamentben, ellátogathat a Parlament brüsszeli, strasbourgi és luxembourgi székhelyére  is.

Ha konkrét kérdése van az EU-val vagy az Európai Parlamenttel kapcsolatban, illetve EP-képviselőkkel szeretné felvenni a kapcsolatot, keressen minket bizalommal!

Fiatalok

Irodánk iskolákkal és tanárokkal együttműködve számos általános és középiskolásoknak szóló programot és játékos vetélkedőt szervez, mely segíti a diákokat az EU-val kapcsolatos ismeretek elmélyítésében. Emellett a pedagógusok számára tanári segédletek is elérhetőek honlapunkon.

Média

Az Európai Parlament lehetőséget biztosít az újságírók számára a strasbourgi és brüsszeli plenáris üléseken , valamint tematikus brüsszeli és magyarországi sajtószemináriumokon való részvételre. 

Kapcsolattartás
A tagállamokban lévő irodák kapcsolatot tartanak az országos és helyi hatóságokkal, a civil társadalom képviselőivel. Az iroda ezen kívül informálja az Európai Parlament brüsszeli központját a hazánkban zajló politikai eseményekről, illetve a magyarok Európai Parlamentre vonatkozó véleményéről, kéréseiről, petícióiról.

Szívesen dolgozna velünk?

  • A legfrissebb európai uniós állásajánlatokról az EPSO oldalán tájékozódhat.
  • Frissdiplomás vagy? Az Európai Parlament évente kétszer fizetett szakmai gyakornoki programot hirdet motivált pályakezdőknek.
Elérhetőség
Az Európai Unió háza
Az Európai Unió háza

Videó-összefoglaló a tájékoztatási irodák tevékenységéről: