skip to content

 
 
 

4for Europe

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi a '4 for Europe' című európai uniós témájú vetélkedőjét középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre négyfős középiskolai csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várjuk. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

A VETÉLKEDŐ MENETE:

1.forduló – Online feladatok

Az első forduló az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló kezdete: 2022. október 10., 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje: 2022. október 29., 24.00 óra


2.forduló – Regionális döntők hét helyszínen,
2022. november 17-én

Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be.

Helyszínek: Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Szeged, Veszprém.

A regionális döntőkön első, második és harmadik helyezett csapatok budapesti egynapos osztálykirándulást nyernek az egész osztályuk számára (maximum 40 fő tanárokkal együtt). Az online feladatokat teljesítő csapatok felkészítő tanárai közül, meghívásos alapon, 30-40 fő brüsszeli tanulmányúton vehet részt 2023 első felében, amennyiben a Bizottság Látogatóközpontja erre lehetőséget biztosít, valamint a járványügyi helyzet is kedvező lesz.

3. forduló – Országos döntő 2022. december 9-én

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább.

Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Az országos döntő első helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanára egy ötnapos prágai kiránduláson vehet részt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2023. március 29. és április 2. között (maximum 35 fő tanárokkal együtt). Amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését nem teszi lehetővé, belföldi kirándulás vagy egyéni utazási utalvány lesz a nyeremény. A második és harmadik helyezett csapatok tárgynyereményben részesülnek.

További információk a verseny honlapján: http://europedirect.kjmk.hu

Kérdéseivel forduljon bizalommal a Europe Direct Bács-Kiskun Megye munkatársaihoz!

Tel.: +36 20 384 4906
E-mail: eip@kjmk.hu

A „4 for Europe” vetélkedő a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat által, az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete  együttműködésével került megrendezésre.