skip to content

 
 
 

4for Europe

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája ismét megszervezi '4 for Europe' című európai uniós témájú vetélkedőjét középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok és felkészítő tanáruk jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A jelentkezés lezárult!

A vetélkedő menete:

I. forduló - Online feladatok

Az első forduló az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, amelyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.

Az első forduló kezdete: 2021. október 11., 12.00 óra

A feladatok megoldási határideje: 2021. október 24., 24.00 óra

II. forduló - Regionális döntők hét helyszínen 2021. november 18-án

Az első, online forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, ahová egy iskolából legfeljebb két csapat juthat be.

Helyszínek: Budapest, Nyíregyháza, Békéscsaba, Veszprém, Miskolc, Pécs, Győr.

A regionális döntőkön első helyezett csapatok budapesti egynapos osztálykirándulásokat nyernek az egész osztályuk számára az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében. A regionális döntőkbe bejutott csapatok felkészítő tanárai közül 30-an pedig brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt 2022 első felében, amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését lehetővé teszi.

III. forduló - Országos döntő 2021. december 9-én

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább.

Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Az országos döntő első helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanáraik egy négynapos szlovéniai kirándulásban részesülnek az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2022. április 6-10. között. Amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését nem teszi lehetővé, belföldi kirándulás vagy egyéni utazási utalvány lesz a nyeremény.

A döntőkön a maximálisan elérhető pontszám 100. Ebből 60 pont az Unióval kapcsolatos tudásalapú kérdések megválaszolásával szerezhető (pl. teszt, kvíz). A maradék 40 pont pedig az Unióval kapcsolatos kreatív feladatok teljesítésével kapható (pl. szituációs gyakorlat, prezentáció).

A vetélkedővel kapcsolatos kérdéseivel fordulhat a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához is: tel.: 76-500-560 vagy emailen: eip@kjmk.hu.