skip to content

 
 
 
2019-09-13

Fedezd fel Európát!

Pályázz! Utazz! Szervezz programot!

Nyerjetek kirándulást az Európai Unió Házába, Budapestre!

A pályázat lezárult!

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájával, valamint az Innovációs és Technológia Minisztériummal (a továbbiakban: Szervezők) együttműködésben pályázatot hirdet vidéki középiskolák részére egynapos budapesti kiránduláson történő részvételre, amelyre a 2019/2020-as tanév 2. félévében kerül sor.

Fedezd fel Európát!
Fedezd fel Európát!

A pályázat célja, hogy ráirányítsa a fiatalok figyelmét az Európai Unióra (EU), Magyarország uniós tagságának előnyeire, különös tekintettel arra, hogy az EU hogyan járul hozzá Magyarország fejlődéséhez.

Részvételi feltételek
Az iskolák motivációs levél és a kirándulást követően az iskolájukban megszervezendő uniós vonatkozású program tervének benyújtásával pályázhatnak.

Pályázni a mellékelt űrlap kitöltésével lehet. Az űrlap rövid motivációs részében, maximum 1/2 oldal terjedelemben a pályázónak röviden le kell írnia, hogy intézménye miért pályázik, valamint fel kell sorolnia az iskola összes uniós vonatkozású versenyben (nemzetközi, országos, megyei) való korábbi részvételét (pl. Euroscola, 4 for Europe, Túl az első X-en, Parlamenti Ifjúsági Nap stb.), illetve esetleges helyezését 2017. január 1-től kezdődően.

Nyeremény
A program nyertesei, összesen 23 iskola, egynapos budapesti kirándulást nyernek. A kirándulások 2020. február 17. és 2020. június 12. között valósulnak meg. Maximális létszám: 40 fő (kísérő tanárokkal együtt). Pályázatuk pozitív elbírálása esetén javasoljuk, hogy a maximális létszámot töltsék fel, hogy minél több diákjuk vehessen részt a programon.

A Fedezd fel Európát! az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított program.