skip to content

 
 
 

Parlamenti Ifjúsági Nap 2022

A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában. Ezért szervezzük meg immár tizenegyedik alkalommal a Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Napot.

Forrás: Tempus közalapítvány
Forrás: Tempus közalapítvány

Jelentkezési határidő: 2022. október 13. dél

Jelentkezés: https://tka.hu/rendezveny/16583/van-beleszolasod-parlamenti-ifjusagi-nap-2022

Időpont: 2022.12.02.
Helyszín: Országház, 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

A programra 11-12. évfolyamos középiskolai osztályok, csoportok jelentkezését várjuk.

A részvétel ingyenes.

A Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 300 diák a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethet, csapatot alkotva gondolkodhat a társaival közösen egy műhelyfoglalkozás keretében, bejárhatja az Országházat és megismerkedhet az EU ifjúsági lehetőségeivel, az Erasmus+ programmal és az Európai Szolidaritási Testülettel. A program fókuszában idén az ifjúság európai éve, és annak öt fő célkitűzése áll.

A felhívás részletei ITT találhatók.

A jelentkezéshez szükséges feladatok részletes leírását a felhívás MELLÉKLETE tartalmazza.

FONTOS! A rendezvény csak abban az esetben kerül megrendezésre, amennyiben nem kerül sor a koronavírus járvány kiváltotta helyzet kapcsán korlátozásokra, illetve a kormány által esetlegesen hozott további intézkedések azt lehetővé teszik. A programon részvételre annak megtartásakor irányadó járványügyi szabályok lesznek érvényesek.

A Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tempus Közalapítvány, a Nemzeti Ifjúsági Tanács, az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának közös szervezésében.

 
Összefoglaló a 2019-es rendezvényről
Összefoglaló a 2017-es rendezvényről
Összefoglaló a 2016-os rendezvényről
Fotóalbum 2016