skip to content
 
 
 
2017-06-06

SAJTÓMEGHÍVÓ – Magas szintű konferencia a migrációról az Európai Parlament elnökének kezdeményezésére - június 21., Brüsszel

Az Európai Unió oly mértékű bevándorlási hullámmal néz szembe, amelyet kizárólag összehangoltan lehet kezelni. Erős és ambiciózus európai vezetést kell mutassunk, hiszen ez álampolgáraink központi félelme. Közös, értelmezhető üzenetet kell kialakítanunk a migrációval kapcsolatban.

Az elkövetkező két esztendőben az Európai Unió egészének (tagállamok, intézmények, nemzeti parlamentek, ügynökségek, régiók, stb) mobilizálnia kell törvénykezési, diplomáciai, gazdasági, biztonsági és humanitáriánus eszközeit, a globális stratégia kialakításához. Célja a migrációs hullám kezelése, és a stabil és virágzó környezetet kialakítása határainál.

Az Európai Parlament magas szintű konferenciát hív össze a migráció kezeléséről 2017. június 21-re. Célja, a figyelemfelkeltés és a június 22-23-i Európai Tanács előtt a sürgősségi állapotra való figyelemfelhívás.

A kiutazást a kollégák saját maguk kell, hogy megszervezzék, az Európai Parlament a kiutazás költségeit és egy éjszakai ott-tartózkodáshoz egyszeri hozzájárulást biztosít, melyet banki átutalással térít utólag. Ennek feltételeiről a kiutazó kollégák emailben kapnak tájékoztatást.

Jelentkezni az alábbi adatlap és egy jpg formátumú igazolványkép visszaküldésével az epbudapest@europarl.europa.eu emailcímen.

ADATLAP

PROGRAMTERVEZET

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ JÚNIUS 12. ÉJFÉL. A jelentkezéseket beérkezési sorrendben bíráljuk el.

Kapcsolat

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Tájékoztatási Irodája Magyarországon
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 0575
Email: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu

Ön azért kapta meg ezt az üzenetet, mert kérésére felvettük a levelezőlistánkra. Ha a továbbiakban nem szeretne ilyen üzenetet kapni, kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
A feliratkozáshoz kérjük, küldjön egy üzenetet az epbudapest@ep.europa.eu e-mail címre!
Adatait csak az üzenetek elküldéséhez használjuk, és nem adjuk ki harmadik félnek.

Szíves elnézésüket kérjük, amennyiben a hírlevél fejléce hibásan jelenik meg. Informatikusaink dolgoznak a probléma elhárításán.