skip to content

 
 
 

Strasbourg, plenáris ülés

Az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája lehetőséget biztosít az audiovizuális, online és írott sajtó képviselői számára az Európai Parlament plenáris ülésein való részvételre.    

EYE és plenáris ülés, 2023. június 9-15. - jelentkezés 2023. május 31-ig

Hogyan tudok jelentkezni?

A jelentkezés folyamatosan lehetséges, az alábbiakban leírtak figyelembevételével. Jelentkezéseket az évente megállapított keretünkön belül tudunk kezelni.

Adatlap
 

Mit érdemes tudni a jelentkezés előtt?

 • Jelentkezési határidő nincs, de javasoljuk, hogy jelentkezését a szállás- és utazásszervezés megkönnyítése érdekében az adott ülés kezdete előtt legalább három héttel küldje el nekünk!
 • Jellemzően egy médiától ugyanazon munkatárs egy plenáris ülésre és egy sajtószemináriumra szokott meghívást kapni évente. Természetesen a szakmai igényeket figyelembe véve többszöri részvétel is lehetséges, erről érdeklődjön előzetesen munkatársunknál. Javasoljuk, hogy tájékozódjon előre az ülések napirendjéből és érdeklődési körének megfelelő plenáris ülést válasszon.
Plenáris napirend
Plenáris élőben
Ülésnaptár 2022
 

Mire van lehetőségem a plenáris ülés alatt?

 • Élőben követheti az üléseket.
 • Interjúkat készíthet (szükség esetén Irodánk segítséget tud nyújtani a szervezésben).
 • Az Európai Parlament biztosítja a közvetítéshez szükséges technikai feltételeket (rádió- és TV stúdió, vágószoba, stáb a forgatáshoz, hotline newsdesk) /link/, melyek használata díjmentes.
 

Hogyan történik az utazásszervezés?

 • A kiutazás és szállásfoglalás szervezése egyénileg történik.
 • A szállásköltségének fedezésére a résztvevő napidíjban részesül, melynek összege 180€/nap (összesen két éjszakára). Az esemény kezdetéhez képest egy nappal korábbi, vagy a vége utáni egy nappal későbbi utazás esetében az EP az utazási költségek 100%-át téríti meg. Az esemény kezdetéhez vagy végéhez képest egy napnál nagyobb eltérés esetében az EP az utazási költségek 50 %-át téríti meg.
 • Az utazási költségeket - az alább részletezett feltételek mellett és a megfelelő bizonylatok bemutatásával - utólag, banki úton visszatéríti a Parlament.
 • Az utazási költségeket a következő foglalások esetén tudjuk visszatéríteni: vonatjegy (2. osztályú jegy), repülőjegy (turistaosztály vagy annál olcsóbb jegy) vagy autóút (egy irányban legfeljebb 450 km távolságig).
 • Reptéri busz/vonat/reptérre eljutás pl. vidéki városból - kizárólag a munkavégzés helye szerinti városból a munkavégzés helye szerinti repülőtérre/vasúti állomásra vonatkozó utazási költséget térítik, a helyi közlekedés Brüsszelben/Strasbourgban (busz, metró, taxi, ide értve a reptéri transzfereket is) nem kerül megtérítésre.
 • A jelentkezés befogadását követően az Iroda visszaigazolja a jelentkezés befogadását, majd rendelkezésre bocsátja azokat a dokumentumokat, amelyek segítségével a kolléga az utazással kapcsolatos költségek visszatérítését igényelheti.
 • FONTOS: javasolt utazás-lemondási biztosítás megkötése, amennyiben az nem jár aránytalanul nagy költséggel. Ha vis major esetén utazását le kell mondania, bizonyos feltételek mellett az Európai Parlament a keletkezett utazási költségből adódó kárát megtérítheti ennek birtokában.
 • A visszatérítés részletes szabályai az alábbi dokumentumban olvashatók:

Jelenléti ív

FONTOS: kérjük, a helyszínen feltétlenül írja alá a jelenléti ívet. Az aláírás hiányában a kifizetés nem történhet meg!

 

Kiutazás előtti teendő: online akkreditáció

Kiutazás előtt az újságíróknak akkreditálniuk kell az EP sajtószolgálatánál. FIGYELEM: 2019. májusától új, online akkreditációs rendszer működik! Részletek alább, az "Akkreditáció" menüpont alatt.

Akkreditáció

Technikai támogatás a közvetítésekhez

 
 

Kapcsolat

PÁLFY Katalin
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Telefon: +36 1 411 3549
Mobil: +36 30 173 47 33
E-mail: katalin.palfy@europarl.europa.eu

SZONTAGH Andrásné Annamária
Európai Parlament
Magyarországi Kapcsolattartó Irodája
Sajtóattasé
Tel: +36 1 411 3552
Mobil: +36 30 603 05 75
E-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu