Miapetra KUMPULA-NATRI
Miapetra KUMPULA-NATRI

Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент

Член

Финландия - Suomen Sosialidemokraattinen Puolue/Finlands Socialdemokratiska Parti (Финландия)

Роден : , Vaasa

Начална страница Miapetra KUMPULA-NATRI

Заместник-председател

D-US
Делегация за връзки със Съединените американски щати

Член

INTA
Комисия по международна търговия
ITRE
Комисия по промишленост, изследвания и енергетика

Заместник

AFCO
Комисия по конституционни въпроси
D-JP
Делегация за връзки с Япония

Последни дейности

Опаковки и отпадъци от опаковки (разискване) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-244-0000)
Участие в пленарните заседания

Предложения на Европейския парламент за изменение на Договорите (разискване) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-322-0000)
Участие в пленарните заседания

Определяне на по-строги стандарти за емисиите на CO2 от нови тежкотоварни превозни средства (A9-0313/2023 - Bas Eickhout) FI

21-11-2023
Писмени обяснения на вот

. – Päätimme tiistain äänestyksessä neuvottelukantamme, jonka tavoitteena on asettaa uudet raja-arvot uusien raskaiden ajoneuvojen, kuten rekkojen, bussien ja perävaunujen, hiilidioksidipäästöille. Toimin kyseisessä päätöksessä teollisuusvaliokunnan lausunnon raportöörinä. Parlamentti lähettää kolmikantaneuvotteluihin selkeän viestin uusien raskaiden ajoneuvojen päästöjen vähentämisestä.
Raskaan liikenteen päästöt ovat olleet viime vuosina kasvussa. On erittäin tärkeää, että saamme vähennettyä päästöjä tällä sektorilla, mutta jäsenmaiden maantieteelliset erot on otettava huomioon. Esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa hyödynnetään raskaampia ajoneuvoyhdistelmiä pitkien välimatkojen vuoksi. Niiden kulutus poikkeaa kevyemmistä ajoneuvoista ja siksi niille on voitava hakea myös poikkeuksia.
Uudet kaupunkiliikenteen linja-autot saavat oman tavoitevuotensa päästöttömyydelle, joka on vuonna 2030. Saimme tässä pidettyä kiinni tavoitteessamme ja sallimme poikkeuksien myöntämisen biometaanibusseille ja kaukoliikenteen linja-autoille maantieteellisistä syistä. Kaupunkibussit ovat jo alkaneet siirtyä päästöttömään tai vähäpäästöiseen kalustoon. Siitä on iloa myös kaupunki-ilman puhtaudelle ja melun vähenemiselle.
Ehdotetut tavoitteet velvoittaisivat ajoneuvovalmistajia, jotka saattavat EU:n markkinoille raskasta kalustoa. Parlamentin esitys asettui komission kanssa samoille. Tämä tarkoittaisi, että EU:ssa uusien raskaiden ajoneuvojen päästöt vähenisivät vuodesta 2040 lähtien 90 prosenttia verrattuna vuoden 2019 päästöjen tasoon.
Markkinoille on annettava selkeä signaali, että Euroopan unioni on siirtymässä asteittain päästöttömään liikenteeseen, mutta samalla on annettava joustoa siirtymävaiheeseen. Meidän on oltava kunnianhimoisia myös teollisuuspolitiikan näkökulmasta. EU:n on lainsäädännölla mahdollistettava EU:n teknologiajohtajuus raskaassa päästöttömässä liikenteessä.

Обратна връзка

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
12G318
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05050
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex