Daniel BUDA Daniel BUDA
Daniel BUDA

Група на Европейската народна партия (Християндемократи)

Член

Румъния - Partidul Naţional Liberal (Румъния)

Роден : , Com. Românași

Начална страница Daniel BUDA

Заместник-председател

AGRI
Комисия по земеделие и развитие на селските райони

Член

DMER
Делегация за връзки с Меркосур
DLAT
Делегация в Евро-латиноамериканската парламентарна асамблея

Заместник

REGI
Комисия по регионално развитие
JURI
Комисия по правни въпроси

Последни дейности

Банков съюз – годишен доклад за 2019 г. (A9-0026/2020 - Pedro Marques) RO

19-06-2020
Писмени обяснения на вот

Finalizarea uniunii bancare este esențială pentru ca moneda euro să beneficieze de o percepție bună la nivel internațional și pentru ca aceasta să capete un rol tot mai important pe piețele mondiale. În zona euro au scăzut riscurile de evoluție negativă ale economiilor deoarece Uniunea Economică și Monetară este mai stabilă și mai competitivă.
Pentru a putea atinge performanțe din ce în ce mai bune Uniunea Bancară trebuie să dispună de instrumente eficiente pentru a soluționa problemele cu care se confruntă cu consumatorii. Cu toate că s-au observat o progrese în punerea în aplicare a Uniunii Bancare, mai trebuie făcute progrese pentru reducerea riscurilor.
Mai mult, se recomandă urmărirea cu atenție a produselor financiare vândute deoarece ultimele crize bancare s-au produs din cauza vânzărilor inadecvate de obligațiuni și produse financiare.
Am votat în favoarea acestui raport deoarece Uniunea Europeană este capabilă să își asume o Uniune Bancară puternică care, în primul rând, este în favoarea cetățenilor.

Насоки за бюджета за 2021 г. – Раздел III (A9-0110/2020 - Pierre Larrouturou) RO

19-06-2020
Писмени обяснения на вот

Criza fără precedent la nivel sanitar, economic, social și al mediului cauzată de pandemia de COVID-19 a fost neprevăzută și a creat circumstanțe excepționale care nu pot fi gestionate cu un buget întocmit pentru situații normale. Bugetul Uniunii Europene este vital pentru a putea răspunde provocărilor cu care cu care se confruntă Uniunea, iar în acest sens bugetul 2021 -2027 trebuie să fie ambițios și pregătit pentru orice criză neprevăzută.
Un alt subiect important care trebuie atins de bugetul pentru anul 2021 este că trebuie să ofere soluții pentru provocările de mediu, mai ales în contextul Pactului verde european. Pentru atinge obiectivul de reducere cu 40% emisiilor cu gaze de efect de seră Comisia va trebui să acopere un deficit considerabil, dar și bugetul trebuie să ia în considerare aceste aspecte. De asemenea, o altă chestiune importantă care trebuie prevăzută în bugetul Uniunii Europene este alocarea de fonduri pentru gestionarea crizei imigranților de la frontierele Uniunii.
Votul meu a fost în favoarea acestui raport deoarece UE are nevoie de un buget adaptat nevoilor cetățenilor, un buget care să asigure angajamentele față de protejarea mediului și un buget pregătit să răspundă la orice provocare.

Източното партньорство с оглед на срещата на високо равнище през юни 2020 г. (A9-0112/2020 - Petras Auštrevičius) RO

19-06-2020
Писмени обяснения на вот

Prin natura sa, Parteneriatul estic se bazează pe înțelegerea și interesele commune ale Uniunii Europene și state precum Armenia, Azerbaijan, Republica Moldova, Ucraina, state care doresc să adere la dreptul internațional, la valorile fundamentale și la respectarea drepturilor omului. Politica la nivel global a UE este de a promova și sprijinii state din vecinătatea acesteia care sunt bine guvernate prospere și democratice.
Țările parteneriatului estic și-au asumat din ce în ce mai mult responsabilitatea și depun eforturi pentru a avea o cooperare eficientă cu Uniunea. Parteneriatul estic funcționează în ambele sensuri deoarece experiență și tehnologia fiecărei parți poate și trebuie să fie împărtășită cu cealaltă. Mai mult, conform articolului 49 din TUE orice stat european poate solicita să devină membru UE cu condiția ca acesta să respecte legile și valorile Uniunii Europene.
Am votat în favoarea acestui raport deoarece putem să avem o Europă stabila din punct de vedere economic, social, politic și al mediului doar cu o bună colaborare între state.

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg