Tudor CIUHODARU Tudor CIUHODARU
Tudor CIUHODARU

Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент

Член

Румъния - Partidul Social Democrat (Румъния)

Роден : , Bacau

Начална страница Tudor CIUHODARU

Заместник-председател

D-IN
Делегация за връзки с Индия

Член

ENVI
Комисия по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните

Заместник

LIBE
Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи

Последни дейности

Положението в Шенгенското пространство вследствие на пандемията от COVID-19 (B9-0165/2020) RO

19-06-2020
Писмени обяснения на вот

Adoptat! Proiectul meu de suflet din acest mandat devine realitate. Parlamentul European a votat pentru intrarea României în spațiul Schengen. Rezoluția adoptată acum prevede aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen și în România, cu eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene. Viitorul Uniunii Europene poate fi doar unul fără fragmentare!
Am cerut (de mai multe ori!) finalizarea integrării în Schengen cu toate statele membre ale UE și realizarea de urgență a unui nou proiect de decizie din partea Consiliului. Acum am reușit să obținem majoritatea necesară de voturi în plenul Parlamentului European.
Concret, rezoluția privind situația din spațiul Schengen prevede explicit că:
,,având în vedere rezoluția din 11 decembrie 2018 referitoare la aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România (ce prevăd eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene) invită Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen” și ,,îndeamnă din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România în cel mai scurt timp posibil”.

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg