Tudor CIUHODARU Tudor CIUHODARU
Tudor CIUHODARU

Група на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент

Член

Румъния - Partidul Social Democrat (Румъния)

Роден : , Bacau

Писмени обяснения на вот Tudor CIUHODARU

Членовете на ЕП могат да представят писмено обяснение на вота си на пленарно заседание. Член 194

Положението в Шенгенското пространство вследствие на пандемията от COVID-19 (B9-0165/2020) RO

19-06-2020

Adoptat! Proiectul meu de suflet din acest mandat devine realitate. Parlamentul European a votat pentru intrarea României în spațiul Schengen. Rezoluția adoptată acum prevede aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen și în România, cu eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene. Viitorul Uniunii Europene poate fi doar unul fără fragmentare!
Am cerut (de mai multe ori!) finalizarea integrării în Schengen cu toate statele membre ale UE și realizarea de urgență a unui nou proiect de decizie din partea Consiliului. Acum am reușit să obținem majoritatea necesară de voturi în plenul Parlamentului European.
Concret, rezoluția privind situația din spațiul Schengen prevede explicit că: ,,având în vedere rezoluția din 11 decembrie 2018 referitoare la aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România (ce prevăd eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene) invită Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen” și ,,îndeamnă din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România în cel mai scurt timp posibil”.

Европейски зелен пакт (RC-B9-0040/2020, B9-0040/2020, B9-0041/2020, B9-0042/2020, B9-0043/2020, B9-0044/2020, B9-0045/2020, B9-0046/2020) RO

15-01-2020

Adoptat! Pactul ecologic european a fost adoptat cu 482 de voturi din 713. Împotrivă au fost 136 de europarlamentari, iar 95 s-au abținut. Să nu uităm că în spatele Green Deal se află oameni și sănătatea lor afectată de poluare.
Este nevoie de o Revoluție verde - noi politici de sănătate publică și sociale aplicate la nivel european.
Am propus un mecanism care să permită acest lucru. Mai exact:
1. Asigurarea finanțării corespunzătoare bazate pe studii de impact.
2. Asistență europeană în implementarea acestor proiecte.
3. Finanțare prioritară a României de către Banca Europeană de Investiții - regiunile cele mai vulnerabile (Valea Jiului și Oltenia).
4. Introducerea salariului minim european.
5. Suplimentarea fondurilor de coeziune, atât de necesare pentru dezvoltare.
Și nu în ultimul rând, două soluții mai puțin costisitoare dar extrem de eficiente:
1. Interzicerea defrișării la nivel european pe durata acestui mandat. Proiectul meu de lege ce prevede același lucru este pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în Parlamentul României și nu văd de ce nu ar putea fi adoptat.
2. Introducerea educației ecologice la nivel european.
Unitate în diversitate, deviza Uniunii Europene, trebuie să însemne și sănătate, și solidaritate pentru toți cetățenii europeni.

Отбелязване на 30-ата годишнина от румънската революция през декември 1989 г. (B9-0241/2019) RO

19-12-2019

Rezoluția pentru Revoluția din România a fost acum adoptată! Peste 80% din europarlamentari au votat pentru proiectul nostru: 518 voturi pentru, 18 împotrivă și 82 de abțineri. Pentru ca aceste valori europene să continue, avem obligația să facem ca și celelalte ziduri să cadă mai departe.
Drepturile românilor trebuie respectate! Le-am spus și lor că îndeplinim toate condițiile și că solicităm să intrăm urgent în Schengen!
Sper ca toți europarlamentarii români să susțină necondiționat acest demers.

Избиране на Комисията RO

27-11-2019

Votul meu de azi pentru noua Comisie Europeană nu este un cec în alb. Le-am spus și lor. Am trei solicitări urgente pentru România:
1. Schengen – aderarea la acest spațiu european.
2. Infrastructură – finanțarea Spitalului Regional de Urgență Iași și a autostrăzii Iași-Târgu Mureș. Premieră istorică: Iașiul va fi primul oraș din România care va beneficia de un spital de secol XXI. În urmă cu o lună Comisia Europeană a primit cererea noastră de finanțare pentru viitorul spital de urgență. Dacă solicitările noastre vor fi onorate, contractul va fi semnat până la finalul lunii decembrie 2019.
3. Subvențiile pentru agricultori – reanalizate și eliminarea diferențelor dintre țările europene.
Solicit și celorlalți europarlamentari români, indiferent de culoarea politică, să mă susțină în acest demers.

Състояние на прилагането на законодателството срещу изпирането на пари (B9-0045/2019, B9-0046/2019) RO

19-09-2019

Combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului este o sarcină continuă susținută de un cadru de reglementare care necesită actualizări periodice pentru a ține pasul cu noile evoluții. S-au înregistrat deja progrese importante în ceea ce privește îmbunătățirea cadrului existent, în special prin ajustările legislative efectuate în ultimii ani.
Există, totuși, divergențe majore în aplicarea cadrului, existând o problemă structurală în ceea ce privește capacitatea Uniunii de a preveni utilizarea sistemului financiar în scopuri nelegitime.
Pe o piață internă integrată, fragmentarea și neaplicarea cadrului juridic reprezintă amenințări la adresa integrității sistemului financiar al Uniunii și a securității Uniunii în general. Această situație impune o acțiune hotărâtă, rapidă și coerentă pentru a asigura că legislația privind combaterea spălării banilor/combaterea finanțării terorismului este pusă în aplicare pe deplin în mod coerent și eficace, în special de autoritățile competente cheie, cum ar fi autoritățile de supraveghere și unitățile de informații financiare.

Оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС (B9-0038/2019, B9-0039/2019) RO

18-09-2019

Ca stat membru al Uniunii Europene, Regatul Unit a colaborat cu toate celelalte state membre pentru dezvoltarea unui set semnificativ de instrumente care să sprijine capacitățile operaționale combinate ale Regatului Unit și ale UE și care să contribuie la securitatea cetățenilor. Este important ca Regatul Unit și UE să continue această colaborare, evitând astfel lacunele în capacitatea operațională după retragerea Regatului Unit din Uniune.
Regatul Unit trebuie să se asigure că va proteja în continuare locurile de muncă și nivelul de trai profitând pe deplin de oportunitățile internaționale, că va continua promovarea inovației și a noilor idei, afirmarea unei politici externe complet independente și colaborarea cu UE pentru a promova și a proteja valorile europene de democrație, deschidere și libertate pe care le împărtășim.
Este important, totodată, ca între toate părțile interesate – cetățenii, întreprinderile, statele membre și instituțiile UE – să existe o bună colaborare pentru a fi pregătite să reducă la minimum impactul negativ al retragerii Regatului Unit din Uniune.

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg