Lefteris NIKOLAOU-ALAVANOS Lefteris NIKOLAOU-ALAVANOS
Lefteris NIKOLAOU-ALAVANOS

Независими членове

Гърция - Communist Party of Greece (Гърция)

Роден : , Athens

Писмени обяснения на вот Lefteris NIKOLAOU-ALAVANOS

Членовете на ЕП могат да представят писмено обяснение на вота си на пленарно заседание. Член 194

Заключения от извънредното заседание на Европейския съвет, проведено в периода 17-20 юли 2020 г. (B9-0229/2020) EL

23-07-2020

. – Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε και καταγγέλλει το Κοινό Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και της GUE/NGL, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 17-21/07/2020. Η υπερψήφιση από τους ευρωβουλευτές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευσή τους στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.
Το ψήφισμα κινείται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με αυτή που χαράζουν οι αποφάσεις της Συνόδου κορυφής της ΕΕ κάνοντας λόγο για δήθεν «ιστορική συμφωνία».
Και τα δύο «μπλοκ» που διαμορφώθηκαν είναι εξίσου αντιλαϊκά. Η αντιπαράθεση εδράζεται στο ποιοι μονοπωλιακοί όμιλοι θα βρεθούν πιο ενισχυμένοι απέναντι στους ανταγωνιστές τους. Αυτή είναι και η επιδίωξη των κυβερνήσεων των χωρών του Νότου που προωθούν την εμβάθυνση της ΕΕ και την ενιαιοποίηση των αντιδραστικών αντεργατικών μηχανισμών της ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη λεγόμενη ομάδα των «λιτοδίαιτων». Ο μεγάλος χαμένος θα είναι πάλι ο εργαζόμενος λαός στον οποίο ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις θα στείλουν το «λογαριασμό». Τα χρήματα από τα διάφορα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΠΔΠ, ανεξάρτητα από το ύψος τους, έχουν αποκλειστικούς αποδέκτες τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους για να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη και διασφάλιση των κερδών τους. Προϋποθέτουν και θα συνοδευτούν με νέους μηχανισμούς της ΕΕ για το αν τα κονδύλια κατευθύνονται σε «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή σε νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Στην Ελλάδα άλλωστε αυτή την επιδίωξη του κεφαλαίου σηματοδοτεί η λεγόμενη «λίστα Πισσαρίδη».
Επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει «τσάμπα γεύμα» στην ΕΕ. Τα δισεκατομμύρια που θα ρεύσουν στα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είτε σαν δάνεια είτε σαν επιχορηγήσεις θα κληθούν να τα πληρώσουν τα εργατικά-λαϊκά στρώματα. Νέοι φόροι θα επιβληθούν στους λαούς είτε κατ’ ευθείαν είτε με τη μετακύλισή τους σ’ αυτούς από τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Κάποιες «γκρίνιες» του ψηφίσματος για πλευρές των αποφάσεων της Συνόδου απλά αντανακλούν τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που μαίνονται εντός της ΕΕ, παρά τον εύθραυστο και προσωρινό συμβιβασμό στη Σύνοδο Κορυφής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όλες οι αστικές δυνάμεις που στηρίζουν τις αποφάσεις της Συνόδου κορυφής, σκόπιμα προσπαθούν να παραπλανήσουν για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στην ΕΕ και για το περιεχόμενο των αποφάσεών της.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της χώρας μας να ακουμπήσουν τις ελπίδες τους στην εργατική-λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για να αποκρούσουν τα νέα μέτρα, να συγκρουστούν με την στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, για να μην πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Насоки за политиките за заетост на държавите членки (A9-0124/2020 - José Gusmão) EL

10-07-2020

. – H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την έκθεση σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση της ΕΕ. Οι κατευθυντήριες γραμμές υποτάσσονται ουσιαστικά σε όλο το μηχανισμό της Ενισχυμένης Οικονομικής Διακυβέρνησης της ΕΕ, το ευρωεξάμηνο και τις Συστάσεις ανά χώρα, δηλαδή σε όλο το μηχανισμό μνημονίων διαρκείας της ΕΕ. Από την άλλη σαν κατευθύνσεις αν και τυπικά δεν είναι δεσμευτικές για τα κράτη-μέλη και τις κυβερνήσεις, χαράζουν όμως το συνολικό αντεργατικό προσανατολισμό ΕΕ και κυβερνήσεων. Η έκθεση αντανακλά στην πραγματικότητα όλο το αντεργατικό νομοθετικό και πραγματικό πλέγμα ΕΕ και κυβερνήσεων, διανθισμένο με μερικά σοσιαλδημοκρατικά ανέξοδα ευχολόγια εμφανίζοντας ορισμένα στοιχειώδη αυτονόητα δικαιώματα ως τάχα φιλολαϊκή πολιτική. Όμως αυτά ακριβώς που η ΕΕ ορίζει ως ελάχιστα όχι μόνο δεν αλλάζουν τη γενική κατεύθυνση, αλλά την κάνουν και πιο εύπεπτη, εξού κι επικίνδυνη. Πίσω από τις φανφάρες για καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που αναμασούν συνέχεια όλα τα όργανα της ΕΕ, και της «κοινωνικής δικαιοσύνης», σαν βάση τίθεται η «Πράσινη Συμφωνία», ο Ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Κι από κοντά το πάλαι ποτέ «ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» που το ξέθαψαν από τα αζήτητα της σοσιαλδημοκρατίας. Η έκθεση επικαλείται την καπιταλιστική κρίση που έχει ήδη αρχίσει στην ΕΕ για να ζητήσει τη στήριξη «της οικονομίας και την ενίσχυση του βιομηχανικού ιστού… την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από την άμεση απώλεια θέσεων απασχόλησης και εισοδήματος, καθώς και για τη συγκράτηση του οικονομικού και κοινωνικού κλυδωνισμού της κρίσης…» Αυτό που τους ενδιαφέρει δηλαδή είναι λίγα ψίχουλα εξαθλίωσης στους εργάτες, δίπλα στα δισ. ευρώ της στήριξης των επιχειρήσεων για να διατηρηθεί η λεγόμενη «κοινωνική ειρήνη», να εδραιωθεί η ταξική συνεργασία. Γι’ αυτό προτείνει δράσεις πολιτικής «για το μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, και χρηματοδοτική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, τις μη κερδοσκοπικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις και τα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού». Δηλαδή χρήμα στους ομίλους και συσσίτια για τους εργαζόμενους. Χρειάζονται οι όμιλοι επομένως «μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών μηχανισμών καθορισμού μισθών που θα πρέπει να προωθήσουν την ταχεία ανάκαμψη και να παρέχουν την απαραίτητη ευκαιρία για μια ευρεία εξέταση κοινωνικοοικονομικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων στη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα…». Αναπαράγουν όλη την αντεργατική – αντιλαϊκή στρατηγική μονοπωλίων-ΕΕ-αστικών κυβερνήσεων στο σύνολό της: Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια έκθεση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καπιταλιστών και όσων τους υπηρετούν με φιλελεύθερο, ακροδεξιό, σοσιαλδημοκρατικό, οπορτουνιστικό πρόσημο.

Стратегия на ЕС за общественото здравеопазване след COVID-19 (RC-B9-0216/2020) EL

10-07-2020

. – Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε το ψήφισμα που αφορά τη συνέχεια της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ για την Υγεία και στη λεγόμενη “μετά την κρίση COVID-19 εποχή”. Η στρατηγική της ΕΕ για την υγεία οικοδομείται με τις αντιδραστικές προδιαγραφές ότι η λαϊκή υγεία είναι εμπόρευμα και “κόστος” για τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό σταθερά συμπιέζονται οι αντίστοιχες κρατικές και εργοδοτικές εισφορές φορτώνοντας όλα τα βάρη στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Ταυτόχρονα αποτελούν και πεδίο ανάπτυξης μεγάλων επιχειρηματικών επενδύσεων προς όφελος των ομίλων στην υγεία, στο φάρμακο, στα υγειονομικά υλικά.
Τα μέτρα που προτείνονται έχουν στόχο να διαχειριστούν τις εγκληματικές ελλείψεις και κενά των συστημάτων υγείας – πρόνοιας που ανέδειξε η πανδημία, χωρίς όμως να ξεστρατίζουν από τις βασικές αρχές της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, της ενίσχυσης της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των συστημάτων, της ενίσχυσης των επιχειρηματικών ομίλων του χώρου και του ελάχιστου πακέτου παροχών προς τους πιο εξαθλιωμένους. Τα ευχολόγια του ψηφίσματος περί ενίσχυσης της πρόληψης και οι δήθεν προτροπές για προστασία “των πιο ευάλωτων” αποκαλύπτουν την προσαρμογή των λαϊκών αναγκών στα όρια αντοχής των συστημάτων υγείας και όχι το αντίθετο που είναι και το ζητούμενο. Στο ζύγι για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μπαίνει και το φάρμακο – εμβόλια που στον καπιταλισμό αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα καθώς και η μείωση των ανισοτήτων με προτροπές προς τα κράτη μέλη που αφορούν σε ένα ελάχιστο πακέτο παροχών. Όμως, ακριβώς αυτή η λογική “του ελάχιστου” και το γεγονός ότι όλα αξιολογούνται με κριτήριο το τι είναι «όφελος για τους προϋπολογισμούς» και όχι με κριτήριο το τι έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα ΑμεΑ κλπ. είναι και ο λόγος που τα φτωχά λαϊκά στρώματα “δεν μπορούν να βρουν την υγεία τους”. Είναι αποδεικτικό αυτής της λογικής, ότι ακόμα και στη φάση έξαρσης της πανδημίας, ο χρόνος που κερδήθηκε, δεν αξιοποιήθηκε για να προσληφθούν υγειονομικοί και να θωρακιστούν τα συστήματα υγείας αλλά με μπαλώματα και επικουρικούς, που κοστίζουν λιγότερο, επιχειρήθηκε η διαχείριση της οξείας φάσης.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν συνολικά αυτήν την πολιτική. Να ενισχύεται η λαϊκή πάλη για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, καθολικό, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν. Ένα σύστημα Υγείας-Πρόνοιας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Финансови дейности на Европейската инвестиционна банка – годишен доклад за 2019 г. (A9-0081/2020 - David Cormand) EL

09-07-2020

. – Οι ετήσιες εκθέσεις για την ΕΤΕπ είναι αποκαλυπτικές για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. για να θωρακιστούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο διεθνή ανταγωνισμό.
Η ΕΤΕπ αξιοποιείται ως μηχανισμός διείσδυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και εξαγωγής κεφαλαίων σε χώρες εκτός Ε.Ε., ενισχύοντας την εκμετάλλευση των λαών και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου τους. Αποτελεί έναν ακόμα μηχανισμό ιμπεριαλιστικής διείσδυσης της Ε.Ε. σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα η έκθεση για το 2019 χαιρετίζει το γεγονός ότι η ΕΤΕπ είναι ο μεγαλύτερος εκδότης πράσινων ομολόγων παγκοσμίως και πρωτοστατεί στην έκδοση των «επιτυχημένων πράσινων ομολόγων». Πανηγυρίζει δηλαδή για τις μεγάλες κερδοσκοπικές μπίζνες που αναπτύσσονται σε διεθνές επίπεδο από επενδυτικά funds, στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος», με το λογαριασμό να στέλνεται στους λαούς προκειμένου να εξασφαλιστεί η δανειοδότηση καπιταλιστικών επενδύσεων. Παραδέχονται ότι εκδηλώνεται μια βαθιά καπιταλιστική κρίση, που διαδέχεται μια δεκάχρονη αναιμική ανάκαμψη.
Ο πακτωλός των δισ. που έχει δοθεί για ενίσχυση καπιταλιστικών επενδύσεων, δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την εκδήλωση αυτής της κρίσης. Ο όγκος λιμναζόντων υπερσυσσωρευμενων κεφαλαίων διατηρείται ενώ διαπιστώνεται ότι οι επενδύσεις στην Ε.Ε. βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Το ευρωκοινοβούλιο σε αυτό το περιβάλλον καλεί την ΕΤΕπ μέσα από την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΤΣΕ και του InvestEU, να ενισχύσει τον προσανατολισμό της στις κύριες προτεραιότητες του κεφαλαίου στην ΕΕ, δηλαδή «πράσινες τεχνολογίες-ενέργεια», «ψηφιακή αγορά», μηχανισμός «δίκαιης μετάβασης». Προσανατολισμοί που στοχεύουν την επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων σε νέα κερδοφόρα πεδία επενδύσεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ και Κίνα.
Τα μεγάλα λόγια για τη «συνοχή», την «ισόρροπη γεωγραφική κατανομή», δεν μπορούν να κρύψουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μεγέθυνε όλα αυτά τα χρόνια την ανισομετρία και βάθυνε τις κοινωνικές αντιθέσεις, τη φτώχεια, την ανεργία, τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων. Η προώθηση των καπιταλιστικών επενδύσεων μέσω της ΕΤΕπ βασίζεται στη φοροληστεία των λαών για να εξασφαλιστεί η φθηνή δανειοδότησή τους. Συνοδεύεται από την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να εξασφαλιστεί πιο φθηνή εργατική δύναμη.

Контрол на финансовите дейности на Европейската инвестиционна банка – годишен доклад за 2018 г. (A9-0118/2020 - Bas Eickhout) EL

09-07-2020

. – Οι ετήσιες εκθέσεις για την ΕΤΕπ είναι αποκαλυπτικές για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. για να θωρακιστούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο διεθνή ανταγωνισμό.
Η ΕΤΕπ αξιοποιείται ως μηχανισμός διείσδυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και εξαγωγής κεφαλαίων σε χώρες εκτός Ε.Ε., ενισχύοντας την εκμετάλλευση των λαών και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου τους. Αποτελεί έναν ακόμα μηχανισμό ιμπεριαλιστικής διείσδυσης της Ε.Ε. σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα η έκθεση για το 2019 χαιρετίζει το γεγονός ότι η ΕΤΕπ είναι ο μεγαλύτερος εκδότης πράσινων ομολόγων παγκοσμίως και πρωτοστατεί στην έκδοση των «επιτυχημένων πράσινων ομολόγων». Πανηγυρίζει δηλαδή για τις μεγάλες κερδοσκοπικές μπίζνες που αναπτύσσονται σε διεθνές επίπεδο από επενδυτικά funds, στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος», με το λογαριασμό να στέλνεται στους λαούς προκειμένου να εξασφαλιστεί η δανειοδότηση καπιταλιστικών επενδύσεων. Παραδέχονται ότι εκδηλώνεται μια βαθιά καπιταλιστική κρίση, που διαδέχεται μια δεκάχρονη αναιμική ανάκαμψη.
Ο πακτωλός των δισ. που έχει δοθεί για ενίσχυση καπιταλιστικών επενδύσεων, δεν είναι σε θέση να αποτρέψει την εκδήλωση αυτής της κρίσης. Ο όγκος λιμναζόντων υπερσυσσωρευμενων κεφαλαίων διατηρείται ενώ διαπιστώνεται ότι οι επενδύσεις στην Ε.Ε. βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Το ευρωκοινοβούλιο σε αυτό το περιβάλλον καλεί την ΕΤΕπ μέσα από την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΤΣΕ και του InvestEU, να ενισχύσει τον προσανατολισμό της στις κύριες προτεραιότητες του κεφαλαίου στην ΕΕ, δηλαδή «πράσινες τεχνολογίες-ενέργεια», «ψηφιακή αγορά», μηχανισμός «δίκαιης μετάβασης». Προσανατολισμοί που στοχεύουν την επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων σε νέα κερδοφόρα πεδία επενδύσεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη θέση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ και Κίνα.
Τα μεγάλα λόγια για τη «συνοχή», την «ισόρροπη γεωγραφική κατανομή», δεν μπορούν να κρύψουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μεγέθυνε όλα αυτά τα χρόνια την ανισομετρία και βάθυνε τις κοινωνικές αντιθέσεις, τη φτώχεια, την ανεργία, τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων. Η προώθηση των καπιταλιστικών επενδύσεων μέσω της ΕΤΕπ βασίζεται στη φοροληστεία των λαών για να εξασφαλιστεί η φθηνή δανειοδότησή τους. Συνοδεύεται από την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να εξασφαλιστεί πιο φθηνή εργατική δύναμη.

Изменение на Регламент (ЕС) № 1303/2013 по отношение на специално разпределените средства за инициативата за младежка заетост (A9-0111/2020 - Younous Omarjee) EL

08-07-2020

. – Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την αύξηση των κονδυλίων για την ενίσχυση της «Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων» που αποτελεί τμήμα του συνολικού προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», καθώς ούτε επιδιώκει ούτε μπορεί αντιμετωπίσει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας των νέων. Κανένα κονδύλι από την ΠΑΝ δεν προορίζεται απευθείας σε νέους ανέργους ή για τη χρηματοδότηση του ούτως ή άλλως πετσοκομμένου επιδόματος ανεργίας. Αντίθετα, οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται σε επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων παρέχοντάς τους φθηνό εργατικό δυναμικό, ενώ για τους νέους επιφυλάσσει θέσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας και κατάρτισης, μίση δουλειά με μισά δικαιώματα σε προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Πρόκειται δηλαδή για έναν ακόμη μοχλό ενίσχυσης των επιχειρηματιών στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Παράλληλα, με τα κονδύλια για την «περαιτέρω εκπαίδευση που οδηγεί στην απόκτηση τίτλου σπουδών» διαιωνίζεται η φάμπρικα των προγραμμάτων κατάρτισης αμφιβόλου πολλές φορές ποιότητας από την οποία κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της εκπαίδευσης. Ό τι έχει σχέση με την επαγγελματική εκπαίδευση και τα προγράμματα δεύτερης ευκαιρίας, θα έπρεπε να εντάσσεται στα δημόσια συστήματα εκπαίδευσης και να είναι αποκλειστικά δωρεάν. Η νεολαία και η εργασία της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της παραγωγής και της κοινωνικής εξέλιξης. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της και του εργατικού - λαϊκού κινήματος βρίσκεται η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.

Правата на хората с интелектуална недостатъчност по време на извънредното положение във връзка с COVID-19 (B9-0204/2020) EL

08-07-2020

. – Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τοποθετήθηκε με λευκό στο συγκεκριμένο ψήφισμα γιατί αποσιωπάται η αιτία των υπαρκτών προβλημάτων που αναφέρονται, η στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία που προμετωπίδα της είναι η απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους από το “κόστος” στήριξης των ΑμεΑ. Χωρίς να εντοπίζεται η πραγματική αιτία τα μέτρα που προτείνονται διαχειρίζονται και συντηρούν τα οξυμένα προβλήματα των ατόμων με διανοητική αναπηρία και δεν μπορούν να δώσουν λύση. Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ, λόγω της εξάπλωσης του COVID-19, αναδείχθηκαν ακόμα πιο έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διανοητική αναπηρία και οι οικογένειές τους. Η ανεπάρκεια του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας να παρέχει τις κατάλληλες υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης, αποκατάστασης, στέγασης, κοινωνικής ένταξης κλπ και η συνολική αποποίηση της ευθύνης του κράτους για την φροντίδα και ένταξη των ανθρώπων αυτών, που είναι το ζητούμενο, αποτυπώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο: με ανθρώπους που έχαναν τη ζωή τους απομονωμένοι σε ιδρύματα, με ανθρώπους που επιδεινώθηκε η ψυχική τους κατάσταση από τον εγκλεισμό, με παιδιά που στερήθηκαν τις θεραπείες τους και πισωγύρισαν σε όσα είχαν κατακτήσει. Την ίδια στιγμή, η αποθέωση της ατομικής ευθύνης από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών- κρατών- μελών της ΕΕ, αποδεικνύει με τον ηχηρό τρόπο ότι οι άνθρωποι με αναπηρία και ιδιαίτερα αυτοί με διανοητική αναπηρία ουσιαστικά εγκαταλείπονται στον καπιταλισμό, δηλαδή σε μια ανάπτυξη που λειτουργεί με τους νόμους της επιχειρηματικότητας. Αυτή η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της που μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία- Πρόνοια, περιορίζει τις κρατικές παροχές στο επίπεδο του “ελάχιστου πακέτου” και ενισχύει την επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό είναι που αφήνει έρμαια τους ανθρώπους με αναπηρία από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και γεννά αρνητικές διακρίσεις εις βάρος τους.
Το ΚΚΕ διεκδικεί πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με καθολικούς δωρεάν προγεννητικούς ελέγχους, σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας. Με δημόσια δίκτυα πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Με δημόσια και δωρεάν Ειδική Αγωγή υψηλής ποιότητας για όλα τα παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες που θα απευθύνεται με επιστημονικό τρόπο και στις πιο βαριές περιπτώσεις. Να εξασφαλίζεται το δικαίωμα για δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Με ευθύνη του κράτους να λειτουργούν προστατευόμενα παραγωγικά εργαστήρια για τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση, αυτισμό και τους ψυχικά –πάσχοντες.

Специфични правила за командироването на водачи в сектора на автомобилния транспорт и изисквания за изпълнение (A9-0114/2020 - Kateřina Konečná) EL

08-07-2020

. – Το λεγόμενο «πακέτο κινητικότητας» βρίσκεται πολύ μακριά από τα αιτήματα, τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των μισθωτών οδηγών που διενεργούν διασυνοριακές εμπορευματικές μεταφορές. Η πραγματική στόχευση είναι η πλήρης απελευθέρωση της εσωτερικής καπιταλιστικής αγοράς της ΕΕ στον κλάδο των χερσαίων διασυνοριακών μεταφορών εμπορευμάτων, με την επιβολή κοινών κανόνων στα κράτη μέλη. Πέρα από ορισμένες στοιχειώδεις αυτονόητες ρυθμίσεις (όπως διαλείμματα από την οδήγηση, ρεπό ανά 2 και 4 βδομάδες, να μην παραμένει ο οδηγός εκτός της χώρας καταγωγής του πάνω από 8 εβδομάδες), το «πακέτο» διατηρεί συνολικά τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, χωρίς επαρκείς περιόδους ανάπαυσης κι αυτές σε άθλιες συνθήκες μέσα στα οχήματα, αφού δεν θεσπίζεται καμία υποχρέωση κατασκευής επαρκών χώρων στάθμευσης που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες ανάπαυσης και ύπνου. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει ώστε οι ώρες αναμονής σε διόδια, τελωνεία, συνοριακούς σταθμούς, λιμάνια κλπ να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, ενώ συνιστά θράσος να θεωρούνται χρόνος ανάπαυσης οι ώρες που περνάνε οι οδηγοί κατά τη μεταφορά των φορτηγών τους με πλοία ή τραίνα. Πρόκειται για τη λογική της ΕΕ, των «ελαχίστων» δικαιωμάτων που παρουσιάζεται ως δήθεν «κοινωνικό» προσωπείο. Ακόμη όμως και γι’ αυτά τα ελάχιστα μαίνεται ανταγωνισμός ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, ένας διαγωνισμός εκμετάλλευσης των μισθωτών οδηγών, οδηγώντας σε συνεχή χειροτέρευση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών όρων δουλειάς τους, στην επιβολή συνθηκών εργασιακής «ζούγκλας». Το ΚΚΕ καταψήφισε τις απαράδεκτες, αντεργατικές τροπολογίες που κατατέθηκαν κατ’ επιταγή των μεταφορικών επιχειρήσεων, κυρίως αυτών που εδρεύουν στην Αν. Ευρώπη, ώστε να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους, απογειώνοντας την εκμετάλλευση των οδηγών, επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσουν το αντεργατικό περιεχόμενό τους με επιχειρήματα δήθεν «προστασίας του περιβάλλοντος» ή ακόμη κι ως μέτρα προστασίας των οδηγών από τον κορονοϊό. Ανεξάρτητα από το ότι οι τροπολογίες δεν υπερψηφίστηκαν, παραμένει το ότι και τα δύο μπλοκ των επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους επιδιώκουν να καταδικάσουν τους μισθωτούς οδηγούς σε εργασιακά δικαιώματα στο ναδίρ, που επιδεινώνονται περισσότερο από την απροθυμία (πλάι και στην αντικειμενική αδυναμία από την αποψίλωση των σχετικών υπηρεσιών) ελέγχου των κρατών-μελών, που αφήνουν ασύδοτη την εργοδοτική αυθαιρεσία, την παραβίαση και καταστρατήγηση και της πιο στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των οδηγών για 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, διάλειμμα, αναμονή και άλλες εργασίες να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, τακτικές ικανοποιητικές περιόδους ανάπαυσης στον τόπο κατοικίας τους, συλλογικές συμβάσεις με ικανοποιητικούς μισθούς, αποκλειστικά δημόσιες μεταφορές, που για να γίνουν πράξη πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους, την εξουσία των μονοπωλίων και τις ενώσεις τους.

Дневно и седмично време на управление, минималните почивки по време на работа и периодите на дневна и седмична почивка и установяването на местоположението чрез тахографи (A9-0115/2020 - Henna Virkkunen) EL

08-07-2020

. – Το λεγόμενο «πακέτο κινητικότητας» βρίσκεται πολύ μακριά από τα αιτήματα, τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των μισθωτών οδηγών που διενεργούν διασυνοριακές εμπορευματικές μεταφορές. Η πραγματική στόχευση είναι η πλήρης απελευθέρωση της εσωτερικής καπιταλιστικής αγοράς της ΕΕ στον κλάδο των χερσαίων διασυνοριακών μεταφορών εμπορευμάτων, με την επιβολή κοινών κανόνων στα κράτη μέλη. Πέρα από ορισμένες στοιχειώδεις αυτονόητες ρυθμίσεις (όπως διαλείμματα από την οδήγηση, ρεπό ανά 2 και 4 βδομάδες, να μην παραμένει ο οδηγός εκτός της χώρας καταγωγής του πάνω από 8 εβδομάδες), το «πακέτο» διατηρεί συνολικά τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, χωρίς επαρκείς περιόδους ανάπαυσης κι αυτές σε άθλιες συνθήκες μέσα στα οχήματα, αφού δεν θεσπίζεται καμία υποχρέωση κατασκευής επαρκών χώρων στάθμευσης που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες ανάπαυσης και ύπνου. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει ώστε οι ώρες αναμονής σε διόδια, τελωνεία, συνοριακούς σταθμούς, λιμάνια κλπ να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, ενώ συνιστά θράσος να θεωρούνται χρόνος ανάπαυσης οι ώρες που περνάνε οι οδηγοί κατά τη μεταφορά των φορτηγών τους με πλοία ή τραίνα. Πρόκειται για τη λογική της ΕΕ, των «ελαχίστων» δικαιωμάτων που παρουσιάζεται ως δήθεν «κοινωνικό» προσωπείο. Ακόμη όμως και γι’ αυτά τα ελάχιστα μαίνεται ανταγωνισμός ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, ένας διαγωνισμός εκμετάλλευσης των μισθωτών οδηγών, οδηγώντας σε συνεχή χειροτέρευση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών όρων δουλειάς τους, στην επιβολή συνθηκών εργασιακής «ζούγκλας». Το ΚΚΕ καταψήφισε τις απαράδεκτες, αντεργατικές τροπολογίες που κατατέθηκαν κατ’ επιταγή των μεταφορικών επιχειρήσεων, κυρίως αυτών που εδρεύουν στην Αν. Ευρώπη, ώστε να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους, απογειώνοντας την εκμετάλλευση των οδηγών, επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσουν το αντεργατικό περιεχόμενό τους με επιχειρήματα δήθεν «προστασίας του περιβάλλοντος» ή ακόμη κι ως μέτρα προστασίας των οδηγών από τον κορονοϊό. Ανεξάρτητα από το ότι οι τροπολογίες δεν υπερψηφίστηκαν, παραμένει το ότι και τα δύο μπλοκ των επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους επιδιώκουν να καταδικάσουν τους μισθωτούς οδηγούς σε εργασιακά δικαιώματα στο ναδίρ, που επιδεινώνονται περισσότερο από την απροθυμία (πλάι και στην αντικειμενική αδυναμία από την αποψίλωση των σχετικών υπηρεσιών) ελέγχου των κρατών-μελών, που αφήνουν ασύδοτη την εργοδοτική αυθαιρεσία, την παραβίαση και καταστρατήγηση και της πιο στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των οδηγών για 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, διάλειμμα, αναμονή και άλλες εργασίες να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, τακτικές ικανοποιητικές περιόδους ανάπαυσης στον τόπο κατοικίας τους, συλλογικές συμβάσεις με ικανοποιητικούς μισθούς, αποκλειστικά δημόσιες μεταφορές, που για να γίνουν πράξη πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους, την εξουσία των μονοπωλίων και τις ενώσεις τους.

Адаптиране към развитието в сектора на автомобилния транспорт (A9-0116/2020 - Ismail Ertug) EL

08-07-2020

. – Το λεγόμενο «πακέτο κινητικότητας» βρίσκεται πολύ μακριά από τα αιτήματα, τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα των μισθωτών οδηγών που διενεργούν διασυνοριακές εμπορευματικές μεταφορές. Η πραγματική στόχευση είναι η πλήρης απελευθέρωση της εσωτερικής καπιταλιστικής αγοράς της ΕΕ στον κλάδο των χερσαίων διασυνοριακών μεταφορών εμπορευμάτων, με την επιβολή κοινών κανόνων στα κράτη μέλη. Πέρα από ορισμένες στοιχειώδεις αυτονόητες ρυθμίσεις (όπως διαλείμματα από την οδήγηση, ρεπό ανά 2 και 4 βδομάδες, να μην παραμένει ο οδηγός εκτός της χώρας καταγωγής του πάνω από 8 εβδομάδες), το «πακέτο» διατηρεί συνολικά τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, χωρίς επαρκείς περιόδους ανάπαυσης κι αυτές σε άθλιες συνθήκες μέσα στα οχήματα, αφού δεν θεσπίζεται καμία υποχρέωση κατασκευής επαρκών χώρων στάθμευσης που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες ανάπαυσης και ύπνου. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει ώστε οι ώρες αναμονής σε διόδια, τελωνεία, συνοριακούς σταθμούς, λιμάνια κλπ να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, ενώ συνιστά θράσος να θεωρούνται χρόνος ανάπαυσης οι ώρες που περνάνε οι οδηγοί κατά τη μεταφορά των φορτηγών τους με πλοία ή τραίνα. Πρόκειται για τη λογική της ΕΕ, των «ελαχίστων» δικαιωμάτων που παρουσιάζεται ως δήθεν «κοινωνικό» προσωπείο. Ακόμη όμως και γι’ αυτά τα ελάχιστα μαίνεται ανταγωνισμός ανάμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους, ένας διαγωνισμός εκμετάλλευσης των μισθωτών οδηγών, οδηγώντας σε συνεχή χειροτέρευση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών όρων δουλειάς τους, στην επιβολή συνθηκών εργασιακής «ζούγκλας». Το ΚΚΕ καταψήφισε τις απαράδεκτες, αντεργατικές τροπολογίες που κατατέθηκαν κατ’ επιταγή των μεταφορικών επιχειρήσεων, κυρίως αυτών που εδρεύουν στην Αν. Ευρώπη, ώστε να εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους, απογειώνοντας την εκμετάλλευση των οδηγών, επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσουν το αντεργατικό περιεχόμενό τους με επιχειρήματα δήθεν «προστασίας του περιβάλλοντος» ή ακόμη κι ως μέτρα προστασίας των οδηγών από τον κορονοϊό. Ανεξάρτητα από το ότι οι τροπολογίες δεν υπερψηφίστηκαν, παραμένει το ότι και τα δύο μπλοκ των επιχειρηματικών ομίλων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους επιδιώκουν να καταδικάσουν τους μισθωτούς οδηγούς σε εργασιακά δικαιώματα στο ναδίρ, που επιδεινώνονται περισσότερο από την απροθυμία (πλάι και στην αντικειμενική αδυναμία από την αποψίλωση των σχετικών υπηρεσιών) ελέγχου των κρατών-μελών, που αφήνουν ασύδοτη την εργοδοτική αυθαιρεσία, την παραβίαση και καταστρατήγηση και της πιο στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των οδηγών για 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, διάλειμμα, αναμονή και άλλες εργασίες να θεωρούνται εργάσιμος χρόνος, τακτικές ικανοποιητικές περιόδους ανάπαυσης στον τόπο κατοικίας τους, συλλογικές συμβάσεις με ικανοποιητικούς μισθούς, αποκλειστικά δημόσιες μεταφορές, που για να γίνουν πράξη πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους, την εξουσία των μονοπωλίων και τις ενώσεις τους.

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg