Gheorghe-Vlad NISTOR Gheorghe-Vlad NISTOR
Gheorghe-Vlad NISTOR

Група на Европейската народна партия (Християндемократи)

Член

Румъния - Partidul Naţional Liberal (Румъния)

Роден : , București

Начална страница Gheorghe-Vlad NISTOR

Член

AFET
Комисия по външни работи
D-MD
Делегация в Парламентарния комитет за асоцииране ЕС – Молдова
D-IN
Делегация за връзки с Индия
DEPA
Делегация в Парламентарна асамблея Евронест

Заместник

INTA
Комисия по международна търговия
DROI
Подкомисия по правата на човека
DSCA
Делегация в Комитета за парламентарно партньорство ЕС – Армения, Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС – Азербайджан и Парламентарния комитет за асоцииране ЕС – Грузия
D-US
Делегация за връзки със Съединените американски щати

Последни дейности

Всеобхватна политика на Съюза за предотвратяване на изпирането на пари и финансирането на тероризма – план за действие на Комисията и други неотдавнашни събития (B9-0207/2020) RO

10-07-2020
Писмени обяснения на вот

. – Cu o majoritate decisivă, Parlamentul European a adoptat o rezoluție importantă referitoare la combaterea spălării banilor și a sponsorizării rețelelor teroriste. Venim astfel în întâmpinarea Planului de acțiune al Comisiei, menit să înlesnească cooperarea în cadrul Uniunii, dar și cu state terțe ce împărtășesc aceeași viziune pe aceste direcții.
Textul rezoluției cere toleranță zero în cazul actelor de spălare de bani și solicită măsuri concrete împotriva statelor membre ce tergiversează procesele de implementare în legislația națională a directivelor deja adoptate.
O bună cooperare între statele membre și coordonarea structurilor de investigare a spălării banilor și a crimei organizate trans-frontaliere, a instituțiilor judiciare, de informații și de supraveghere naționale și extinderea prerogativelor instituțiilor pan-europene de tipul OLAF si Europol sunt măsuri absolut necesare pentru combaterea acestor acțiuni criminale.
Măsuri energice de punere pe „lista neagră” a statelor terțe care nu achiesează la aceste reglementări sunt încurajate, iar statele ce doresc să dezvolte cooperarea cu UE în aceste domenii trebuie să se alinieze unor norme stricte.
Salut și încurajez aplicarea și extinderea acestor măsuri ce vor spori buna funcționare și transparența sistemului economico-financiar european și securitatea financiară, siguranța individuală și integritatea fizică a cetățenilor UE.

Обратна връзка

Bruxelles

Strasbourg