Lívia JÁRÓKA
Lívia JÁRÓKA

Независими членове

Унгария - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Унгария)

Роден : , Tata

Начална страница Lívia JÁRÓKA

Член

FEMM
Комисия по правата на жените и равенството между половете
D-ZA
Делегация за връзки с Южна Африка

Заместник

EMPL
Комисия по заетост и социални въпроси
DKOR
Делегация за връзки с Корейския полуостров

Последни дейности

Решение на Съвета, с което държавите членки се приканват да ратифицират Конвенцията относно насилието и тормоза от 2019 г. (№ 190) на Международната организация на труда (A9-0040/2024 - Cindy Franssen, Kira Marie Peter-Hansen) HU

12-03-2024
Писмени обяснения на вот

Magyarország eltökélt a munkahelyi zaklatás és erőszak valamint a férfiak és nők közötti különbségek eltörlésében. Ennek azonban nem megfelelő módja az, hogy az Unió ismét tagállami hatáskörbe avatkozva kényszerítené rá a tagállamokat egy nemzetközi egyezmény ratifikálására.
A nemzetközi nőnap meggyalázása az, hogy a nők ünneplése helyett az Európai Parlament ezen alkalmat ballibirális gender ideológiájának terjesztésére használja fel. Az Európai Unió nem tagja a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek, az egyes tagállamok a szervezet tagjai. A felvetést támogató tagállamok nagy része már bevezette saját szuverenitása körében az Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 2019. évi (190. sz.) Erőszak és Zaklatás Elleni Egyezményét bármiféle eljárásjogi aggály vagy Uniós engedélyezés nélkül.
Magyarország több tagállam mellett nem kívánta az egyezményt ratifikálni, annak ideológiai tartalma miatt, az hogy a Tanács erre kötelezné a tagállamokat elfogadhatatlan. Minden nő védelmet és tiszteletet igényel. Ennek biztosítása pedig uniós kereteken belül tagállami hatáskörbe tartozik. A megerősítésre való felkérést ezért a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ellenezte.

Увеличаващите се неравенства по света (разискване) HU

27-02-2024 P9_CRE-PROV(2024)02-27(2-515-5000)
Участие в пленарните заседания

Обратна връзка

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
03F364
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. SALVADOR DE MADARIAGA
G05001
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex