Miapetra KUMPULA-NATRI
Miapetra KUMPULA-NATRI

Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet

Medlem

Finland - Suomen Sosialidemokraattinen Puolue/Finlands Socialdemokratiska Parti (Finland)

Fødselsdato : , Vaasa

Hjem Miapetra KUMPULA-NATRI

Næstformand

D-US
Delegationen for Forbindelserne med De Forenede Stater

Medlem

INTA
Udvalget om International Handel
ITRE
Udvalget om Industri, Forskning og Energi

Stedfortræder

AFCO
Udvalget om Konstitutionelle Anliggender
D-JP
Delegationen for Forbindelserne med Japan

Seneste aktiviteter

Emballage og emballageaffald (forhandling) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-244-0000)
Bidrag til plenardebatter

Europa-Parlamentets forslag til ændringer af traktaterne (forhandling) EN

21-11-2023 P9_CRE-PROV(2023)11-21(2-322-0000)
Bidrag til plenardebatter

Skærpelse af præstationsnormerne for nye tunge køretøjers CO₂-emissioner (A9-0313/2023 - Bas Eickhout) FI

21-11-2023
Skriftlige stemmeforklaringer

. – Päätimme tiistain äänestyksessä neuvottelukantamme, jonka tavoitteena on asettaa uudet raja-arvot uusien raskaiden ajoneuvojen, kuten rekkojen, bussien ja perävaunujen, hiilidioksidipäästöille. Toimin kyseisessä päätöksessä teollisuusvaliokunnan lausunnon raportöörinä. Parlamentti lähettää kolmikantaneuvotteluihin selkeän viestin uusien raskaiden ajoneuvojen päästöjen vähentämisestä.
Raskaan liikenteen päästöt ovat olleet viime vuosina kasvussa. On erittäin tärkeää, että saamme vähennettyä päästöjä tällä sektorilla, mutta jäsenmaiden maantieteelliset erot on otettava huomioon. Esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa hyödynnetään raskaampia ajoneuvoyhdistelmiä pitkien välimatkojen vuoksi. Niiden kulutus poikkeaa kevyemmistä ajoneuvoista ja siksi niille on voitava hakea myös poikkeuksia.
Uudet kaupunkiliikenteen linja-autot saavat oman tavoitevuotensa päästöttömyydelle, joka on vuonna 2030. Saimme tässä pidettyä kiinni tavoitteessamme ja sallimme poikkeuksien myöntämisen biometaanibusseille ja kaukoliikenteen linja-autoille maantieteellisistä syistä. Kaupunkibussit ovat jo alkaneet siirtyä päästöttömään tai vähäpäästöiseen kalustoon. Siitä on iloa myös kaupunki-ilman puhtaudelle ja melun vähenemiselle.
Ehdotetut tavoitteet velvoittaisivat ajoneuvovalmistajia, jotka saattavat EU:n markkinoille raskasta kalustoa. Parlamentin esitys asettui komission kanssa samoille. Tämä tarkoittaisi, että EU:ssa uusien raskaiden ajoneuvojen päästöt vähenisivät vuodesta 2040 lähtien 90 prosenttia verrattuna vuoden 2019 päästöjen tasoon.
Markkinoille on annettava selkeä signaali, että Euroopan unioni on siirtymässä asteittain päästöttömään liikenteeseen, mutta samalla on annettava joustoa siirtymävaiheeseen. Meidän on oltava kunnianhimoisia myös teollisuuspolitiikan näkökulmasta. EU:n on lainsäädännölla mahdollistettava EU:n teknologiajohtajuus raskaassa päästöttömässä liikenteessä.

Kontakt

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
12G318
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05050
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex