Predrag Fred MATIĆ Predrag Fred MATIĆ
Predrag Fred MATIĆ

Gruppen for Det Progressive Forbund af Socialdemokrater i Europa-Parlamentet

Medlem

Kroatien - Socijaldemokratska partija Hrvatske (Kroatien)

Fødselsdato : , Pozega

Hjem Predrag Fred MATIĆ

Medlem

PECH
Fiskeriudvalget
CULT
Kultur- og Uddannelsesudvalget
DARP
Delegationen for Forbindelserne med Den Arabiske Halvø

Stedfortræder

FEMM
Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling
D-ME
Delegationen til Det Parlamentariske Stabiliserings- og Associeringsudvalg EU-Montenegro

Seneste aktiviteter

UDTALELSE om betænkning om gennemførelsen af de nationale strategier for romaernes integration: bekæmpelse af negative holdninger til personer med romabaggrund i Europa

23-06-2020 CULT_AD(2020)648518 PE648.518v02-00 CULT
Skyggeordfører for udtalelse
Peter POLLÁK

Genåbning af undersøgelsen af Tjekkiets premierminister for misbrug af EU-midler og mulige interessekonflikter (B9-0192/2020) HR

19-06-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

Zastupnik Matić pozdravlja ponovno pokretanje kaznene istrage protiv češkog premijera u pogledu njegova sudjelovanja u projektu „Rodino gnijezdo” i vjeruje da će nacionalni pravosudni sustav nastaviti provoditi taj postupak neovisno i bez ikakvog političkog utjecaja.
Potrebno je osuditi bilo kakve potencijalne situacije sukoba interesa koje bi mogle ugroziti izvršenje proračuna EU-a i potkopati povjerenje građana EU-a u ispravno upravljanje novcem poreznih obveznika u EU-u.
Zastupnik Matić poziva Komisiju da se pobrine za primjenu politike nulte tolerancije prema sukobima interesa, da osigura brz povrat potencijalno nepravilno isplaćenih subvencija uz istodobno poštovanje vladavine prava.

Bankunionen - årsberetning 2019 (A9-0026/2020 - Pedro Marques) HR

19-06-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

Zastupnik Matić svjestan je da je bankarska unija jedno od ključnih dostignuća EU-a još od financijske krize 2008. godine.
Unija je uspjela osigurati siguran i otporan financijski i bankarski sektor za ulaganje u realnu ekonomiju, a pri tome ostvariti visoku razinu zaštite za građane od propasti banaka i financijskih tvrtki.
Matić smatra ključnim omogućavanje pravilnog i učinkovitog funkcioniranja jedinstvenog nadzornog i sanacijskog okvira i zbog toga je glasao za ovo izvješće.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg