Gheorghe-Vlad NISTOR Gheorghe-Vlad NISTOR
Gheorghe-Vlad NISTOR

Det Europæiske Folkepartis Gruppe (Kristelige Demokrater)

Medlem

Rumænien - Partidul Naţional Liberal (Rumænien)

Fødselsdato : , București

Hjem Gheorghe-Vlad NISTOR

Medlem

AFET
Udenrigsudvalget
D-MD
Delegationen til Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Moldova
D-IN
Delegationen for Forbindelserne med Indien
DEPA
Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling Euronest

Stedfortræder

INTA
Udvalget om International Handel
DROI
Underudvalget om Menneskerettigheder
DSCA
Delegationen til Det Parlamentariske Partnerskabsudvalg EU-Armenien, Det Parlamentariske Samarbejdsudvalg EU-Aserbajdsjan og Det Parlamentariske Associeringsudvalg EU-Georgien
D-US
Delegationen for Forbindelserne med De Forenede Stater

Seneste aktiviteter

Det Østlige Partnerskab forud for topmødet i juni 2020 (A9-0112/2020 - Petras Auštrevičius) RO

19-06-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

Am votat, în cadrul sesiunii plenare, Recomandarea privind Parteneriatul Estic (EaP). Acest vot vine în urma summit-ului liderilor EaP, din data de 18 iunie 2020.
Documentul este unul de substanță, ce acoperă principalele direcții care guvernează relațiile Uniunii Europene cu statele partenere din vecinătatea estică: Azerbaidjan, Ucraina, Moldova, Armenia, Belarus și Georgia.
Recomandarea merge în profunzime și, în contextul actual al pandemiei, cere sporirea gradului de asistență pentru țările care au capacitatea și voința de a implementa o cooperare mai strânsă cu U.E.
Toate acestea sunt dovezi clare ale importanței deosebite de care se bucură această
cooperare în toate statele partenere. Pentru România, buna vecinătate și sporirea cooperării cu statele membre din Parteneriatul Estic, sunt elemente esențiale de politică externă, un proiect ambițios și necesar în care eu, în diverse calități, activez de
mai bine de un deceniu.
Recomandarea cere intensificarea dialogului cu statele care au încheiat deja acorduri comerciale și de asociere cu UE și continuarea cooperării în domenii cheie precum securitatea, economia, energia, transporturile și conectivitatea digitală. De asemenea, partenerii noștri sunt încurajați să accelereze reformele cu privire la statul de drept și buna guvernare, libertatea presei, drepturile omului și lupta împotriva corupției.

Turisme og transport i 2020 og derefter (RC-B9-0166/2020, B9-0166/2020, B9-0175/2020, B9-0177/2020, B9-0178/2020, B9-0180/2020, B9-0182/2020, B9-0184/2020) RO

19-06-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

Textul adoptat subliniază necesitatea unui plan de acțiune concret și detaliat privind monitorizarea și evaluarea strategiei de ieșire pe etape din criza COVID-19 și solicită instituirea unui mecanism la nivelul UE pentru stabilirea unui prag de securitate și siguranță.
Consider că măsurile trebuie să se bazeze pe date fiabile și uniforme, iar angajamentul statelor membre trebuie să țină cont de principii obiective, nediscriminatorii și criterii comune pentru funcționarea adecvată a pieței unice și libertății de mișcare. Restricțiile de călătorie și controalele la frontieră ar trebui ridicate pentru regiuni și state membre cu situații epidemiologice pozitive și similare, odată ce va fi stabilit un criteriu comun de evaluare. Acest lucru este esențial pentru restabilirea, în condiții de siguranță, a călătoriilor, transportului și serviciilor turistice. De altfel, consider că sunt necesare standarde înalte de igienă și protocoale de sănătate pentru a contribui la refacerea turismului.
Salut inițiativa lansării unei campanii, prin intermediul unei aplicații de informare la nivelul UE, care să prezinte toate măsurile luate pentru a garanta siguranța călătorilor, sporind astfel încrederea cetățenilor cu privire la călătoriile în Uniunea Europeană, precum și sprijinul Parlamentului în strategia pentru turismul sustenabil, cu servicii inovatoare, durabile.

Situationen i Schengenområdet efter covid-19-udbruddet (B9-0165/2020) RO

19-06-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

În data de 19 iunie am votat favorabil rezoluția Parlamentului European cu privire la criza din spațiul Schengen creată în urma pandemiei Covid-19.
Acest vot este unul deosebit de important atât pentru România cât și pentru viitorul spațiului de liberă circulație din cadrul Uniunii Europene. Libertatea de mișcare este una din realizările esențiale ale construcției europene și un pilon fără de care nu vom putea avea o recuperare economică substanțială a statelor membre.
O întoarcere rapidă și coordonată la status-quo-ante este cerută insistent în textul rezoluției. Documentul merge însă mai departe și cere statelor membre Schengen și instituțiilor europene responsabile să demareze fără întârziere procedurile de integrare a statelor candidate (România, Bulgaria, Croația). În același timp, o reformă a spațiului Schengen este prezentată ca esențială pentru evitarea pe viitor a acestor situații limită. Rezoluția Parlamentului condamnă abordările discriminatorii ale unor state membre și înțelegerile bilaterale dintre state ce pot afecta integritatea și buna funcționare a spațiului de liberă circulație a U.E. Salut adoptarea acestei rezoluții ce reprezintă un pas important în direcția extinderii și consolidării spațiului Schengen și integrării României în acest sistem.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg