Edina TÓTH Edina TÓTH
Edina TÓTH

Det Europæiske Folkepartis Gruppe (Kristelige Demokrater)

Medlem

Ungarn - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Ungarn)

Fødselsdato : , Budapest

Hjem Edina TÓTH

Næstformand

AIDA
Det Særlige Udvalg om Kunstig Intelligens i en Digital Tidsalder

Medlem

ENVI
Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed
DARP
Delegationen for Forbindelserne med Den Arabiske Halvø

Stedfortræder

ITRE
Udvalget om Industri, Forskning og Energi
IMCO
Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse

Seneste aktiviteter

Forslag til Rådets afgørelse om ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter (A9-0146/2020 - José Manuel Fernandes, Valerie Hayer) HU

16-09-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja már a júliusi EP állásfoglalást követően jelezte: az európai polgárok százmillióinak érdekeivel ellentétes ezért elfogadhatatlan az EP többségének álláspontja, amely élesen támadja, elutasítja az Európai Tanácsban született történelmi költségvetési megállapodást. Valamennyi európai országot elérte a járvány második hulláma, így még fontosabb a hét éves keretköltségvetés és a helyreállítási alap lehető leggyorsabb elfogadása. Az EP többsége a közös európai érdekekkel ellentétesen nem támogatja a tanácsi megállapodást, sőt, felelőtlen módon megtámadta azt. Ez a támadás az új koronavírus járvány okozta szociális és gazdasági válság közös uniós kezelésében eredményez helyrehozhatatlan késedelmet.
Ennek a súlyosan felelőtlen parlamenti eljárásnak újabb állomása: az EP többsége olyan uniós bevételek bevezetését támasztotta feltételül, amelyek a tagállamok döntő többségének álláspontjával élesen szembemenve felváltanák a jelenlegi, nagyobb részt a tagállamok gazdasági fejlettségétől függő befizetéseken alapuló rendszert. A legtöbb ilyen új, ún. saját forrás javaslat a szegényebb tagállamoktól vonna el több forrást a gazdagok javára. Az EP többsége megint az öncélú politikai nyomásgyakorlás eszközéhez nyúl, egy olyan, mindenki számára kötelező menetrendet szeretne az új bevételek bevezetésére, amely nélkül nem fogadja el az állam- és kormányfők történelmi döntését.
A fentiek miatt szavazatommal csak a Tanács álláspontjának elfogadását támogattam!

Rapport om EU’s associeringsaftale med Georgien (A9-0136/2020 - Sven Mikser) HU

16-09-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

A Fidesz-KDNP képviselőjeként támogatom az EU és a keleti partnerség, köztük Georgia kapcsolatainak elmélyítését. Fontos az eddigi eredmények elismerése, ambiciózus célkitűzések megfogalmazása a jövőre vonatkozóan.
A jelentés elismeri, hogy Georgia elkötelezett a Társulási Megállapodás, a DCFTA végrehajtása mellett, folytatja az uniós értékekhez, előírásokhoz a közeledést. Ezt bizonyítja a pártok közötti párbeszéd alapján létrejött egyetértési megállapodás, mely döntő lépés Georgia depolarizációja, politikai környezetének normalizálása felé. Az egyetértési nyilatkozat eredményeként megtörténtek a szükséges alkotmány és törvénymódosítások, így az október 31-ei választások az új rendszer szerint valósulnak meg, mely 120 arányos és 30 többségi mandátumon, a választási körzetek méltányos összetételén alapul.
A jelentéssel összhangban elismerést érdemel Georgia a koronavírus megfékezésére tett intézkedésekért, hatékony védekezésért. Georgia az EU megbízható partnere, valamint a KBVP és NATO küldetéseinek, műveletinek jelentős résztvevője. Ezért is fontos kiállnunk Georgia szuverenitása és területi egysége mellett a nemzetközileg elismert határokon belül.
Georgia jó úton halad, ha vannak is hiányosságok, amit Georgiának pótolnia kell a reformok és demokratikus elvek végrehajtása terén.
Bár a jelentés néhány részével nem értek egyet, pl. az Isztambuli egyezmény teljeskörű végrehajtására vonatkozó felszólítással, vagy a belpolitikai szubszidiaritási területekbe való beleszólással, de Georgia az EU kiemelt partnere, így biztosítanunk kell együttműködésünkről, ezért szavazatommal támogattam a jelentés elfogadását.

Typegodkendelse af motorkøretøjer (emission ved faktisk kørsel ) (A9-0139/2020 - Esther de Lange) HU

16-09-2020
Skriftlige stemmeforklaringer

Magyarország és kormánya elkötelezett annak érdekében, hogy megóvja a környezetet és a magyar emberek egészségét. Ennek megfelelően mindig is támogattuk a folyamatos szigorítási intézkedéseket a károsanyagok kibocsátásával kapcsolatban.
Az Európai Parlament Gépjárművek típusjóváhagyása (valós vezetési körülmények közötti kibocsátások)-ról szóló jelentése, viszont nem veszi kellően figyelembe a személyautók kibocsátását mérő eszközök pontatlanságából eredő hibát. Tudományosan nem bizonyított, hogy a mérőeszközök gyártói hibamentes készülékkel fognak rendelkezni a javaslatban szereplő időpontig. A gépjárműgyártókat így önhibájukon kívül újabb szigorításokkal büntetnénk, ezáltal számos munkahelyet, köztük magyar családok megélhetését sodornánk veszélybe. Ezen megközelítés hátrányosan érintené mind a polgárokat, mind a vállalkozásokat, ezért a végszavazásnál tartózkodtam.

Edina TÓTH
Edina TÓTH

På EP NEWSHUB

Honoured to have been elected as vice-chair of the #AIDA committee @Europarl_EN ! Thanks for your trust! @EPPGroup @FideszEP #ArtificialIntelligence https://t.co/g9v7mY2Ona 

RT @schialastri1: Constitutive meeting of AIDA committee in @Europarl_EN for the election of the board. @EPPGroup has 2 Vicechairs @GeoffroyDidier and @toth_edina https://t.co/J2kGnwdrWv 

Thank @BSP_Brussels for the fruitful discussion on #AI, which is certainly going to impact our everyday life, businesses of all shapes and sizes, across all industries. With a human-centric #AIframework, the EU can lead the world towards a trustworthy and transparent AI-system! https://t.co/9ZNMFn8lis 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg