Biljana BORZAN
Biljana BORZAN

Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αντιπρόεδρος

Κροατία - Socijaldemokratska partija Hrvatske (Κροατία)

Ημερομηνία γέννησης : , Osijek

Αρχική σελίδα Biljana BORZAN

Μέλος

IMCO
Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών
DSAS
Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις χώρες της Νότιας Ασίας

Αναπληρώτρια

ENVI
Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων
D-MK
Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Βόρειας Μακεδονίας

Τελευταίες δραστηριότητες

Προηγμένη συμφωνία-πλαίσιο ΕΕ-Χιλής (A9-0010/2024 - María Soraya Rodríguez Ramos, Samira Rafaela) HR

29-02-2024
Γραπτές αιτιολογήσεις ψήφου

Podržavam ovo Izvješće. Čile i EU su bliski partneri u suočavanju s regionalnim i globalnim izazovima te ih povezuju zajedničke vrijednosti i tijesne kulturne, gospodarske i političke veze. Napredni Okvirni sporazum između Europske unije i Čilea ima potencijal za znatno ojačavanje suradnje te njeno proširenje na nova područja poput političke suradnje u pitanjima vanjske politike i sigurnosti, okolišnih i radnih standarda te uključivanja rodne perspektive u promicanje inkluzivnog gospodarskog rasta.

Πλαίσιο για την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα (A9-0038/2023 - Romana Jerković) HR

29-02-2024
Γραπτές αιτιολογήσεις ψήφου

Podržavam ovo Izvješće. Europski okvir za digitalni identitet predstavlja značajan doprinos daljnjoj europskoj integraciji i ključan je korak prema izgradnji sigurnijeg i sveobuhvatnijeg povjerenja u europskom digitalnom prostoru. Igrat će ključnu ulogu u smanjenju digitalnog jaza te poticanju socijalne inkluzije, sudjelovanja i pristupa obrazovanju i tržištu rada.
Europski okvir za digitalni identitet također predstavlja jedinstvenu priliku da Europa postane globalni lider u području digitalnog identiteta. Stvaranjem ovog okvira postavlja novi globalni standard usmjeren na ljude i njihova prava, podržava solidarnost i inkluziju, osigurava slobodu izbora na mreži, potiče sudjelovanje u digitalnom javnom prostoru, povećava sigurnost i zaštitu pojedinaca te promiče održivost digitalne budućnosti.

Ταχύτερη και ασφαλέστερη ελάφρυνση για τους φόρους που παρακρατήθηκαν καθ' υπέρβαση των οφειλόμενων (A9-0007/2024 - Herbert Dorfmann) HR

28-02-2024
Γραπτές αιτιολογήσεις ψήφου

Podržavam ovo Izvješće. Ova Direktiva pojednostavljuje postupke zadržavanja poreza u EU. Želimo suzbiti zloupotrebu postupaka povrata poreza, poput onih prikazanih u skandalima Cum/Ex i Cum/Cum, što je dovelo do gubitka plaćenog poreza u EU u iznosu od 150 milijardi eura. Istovremeno želimo olakšati malim ulagačima ulaganje na unutarnjem tržištu.

Επικοινωνία

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11G351
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05065
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex