Gheorghe-Vlad NISTOR Gheorghe-Vlad NISTOR
Gheorghe-Vlad NISTOR

Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες)

Μέλος

Ρουμανία - Partidul Naţional Liberal (Ρουμανία)

Ημερομηνία γέννησης : , București

Αρχική σελίδα Gheorghe-Vlad NISTOR

Μέλος

AFET
Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων
D-MD
Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης ΕΕ-Μολδαβίας
D-IN
Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Ινδία
DEPA
Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Euronest

Αναπληρωτής

INTA
Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου
DROI
Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
DSCA
Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Αρμενίας, στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σύνδεσης ΕΕ-Γεωργίας
D-US
Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Τελευταίες δραστηριότητες

Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις των «Συμφωνιών του Αβραάμ» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (συζήτηση) RO

24-11-2020 P9_CRE-PROV(2020)11-24(2-211-0000)
Συνεισφορές στις συζητήσεις της ολομέλειας

Πρόγραμμα σχετικά με τη δράση της Ένωσης στον τομέα της υγείας κατά την περίοδο 2021-2027 [πρόγραμμα «Η ΕΕ για την υγεία» (EU4Health)] (A9-0196/2020 - Cristian-Silviu Buşoi) RO

13-11-2020
Γραπτές αιτιολογήσεις ψήφου

Programul „UE pentru sănătate”, derulat in perioada 2021-2027 si initiat de Comisia Europeană în luna mai 2020, bazat pe experienta rezultata in urma pandemiei COVID-19, are trei priorități principale: consolidarea sistemelor de sănătate, punerea la dispoziție a medicamentelor la prețuri accesibile și capacitatea de a răspunde în mod eficace la amenințări transfrontaliere majore.
Spre exemplu, prin intermediul Planului de combatere a cancerului, vor fi sprijinite cercetarea și inovarea în lupta împotriva cancerului, în special a cancerului pediatric.
Va exista posibilitatea de a contribui la o rezervă europeană, ceea ce va permite stocarea de medicamente și echipamente individuale de protecție. Programul este foarte important pentru gestionarea crizelor sanitare, in sprijinirea statelor membre în domeniul politicilor de sănătate publică, pentru consolidarea rezilienței sistemelor de sănătate, precum și in contracararea penuriei de medicamente.
Susțin cu tărie obiectivele „UE pentru sănătate”, deoarece acestea vor contribui la îmbunătățirea nivelului de pregătire și gestionare a posibilelor crize sanitare ce pot afecta Uniunea Europeană.

Πρόγραμμα InvestEU (A9-203/2020 - José Manuel Fernandes, Irene Tinagli) RO

13-11-2020
Γραπτές αιτιολογήσεις ψήφου

InvestEU, fondul care va sprijini investitorii prin integrarea și simplificarea finanțării, în cadrul unui sistem unic de garantare bugetară, va fi în măsură să ofere asistenta crucială companiilor din UE. Mai exact, Uniunea va oferi sprijin pentru solvabilitate, deoarece nu toate companiile au același nivel de acces la finanțarea pieței și este posibil ca anumite state membre să nu aibă suficiente mijloace bugetare disponibile pentru a sustine adecvat companiile afectate de criza COVID-19.
Prin intermediul programului vor fi finanțate proiecte variate: investiții durabile de infrastructură, in domeniul siguranței rutiere, a retelelor feroviare și rutiere, a energiei regenerabile, a proiectelor de eficientizare energetica, a conectivității digitale, a cercetării de mediu și a rezilienței climatice.
InvestEU va oferi acces la finanțare IMM-urilor, inclusiv celor din domeniul inovarii și celor care activează în sectoarele culturale și creative. De asemenea, va sprijini investiții sociale și investiții strategice, orientate spre viitor, inclusiv în asistența medicală, fabricarea produselor medicamentoase și infrastructura critică.
Finanțarea pe termen lung a politicilor Uniunii în ceea ce privește redresarea în urma unei crize economice și sociale profunde, cum este cea generată de pandemia COVID-19, este esentiala.

Επικοινωνία

Bruxelles

Strasbourg