Niels FUGLSANG
Niels FUGLSANG

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Denmark - Socialdemokratiet (Denmark)

Date of birth : , Kobenhavn

Home Niels FUGLSANG

Vice-Chair

DARP
Delegation for relations with the Arab Peninsula

Member

ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
D-CN
Delegation for relations with the People's Republic of China

Substitute

ECON
Committee on Economic and Monetary Affairs
FISC
Subcommittee on Tax Matters
D-TR
Delegation to the EU-Türkiye Joint Parliamentary Committee

Most recent activities

Amendments to Parliament’s Rules of Procedure concerning the training on preventing conflict and harassment in the workplace and on good office management (A9-0163/2024 - Gabriele Bischoff) DA

24-04-2024
Written explanations of vote

De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om, at der indføres kurser om forebyggelse af konflikter og chikane på arbejdspladsen og om god kontorledelse, og at de kurser bliver obligatoriske for medlemmerne at deltage i. Vi bakker også op om, at medlemmer, der ikke deltager i de obligatoriske kurser, sanktioneres. Vi har imidlertid stemt blankt på en enkelt del af et ændringsforslag, som ville fastsætte en specifik sanktion for medlemmer, der ikke gennemfører de obligatoriske kurser. Vi mener ikke, at en specifik sanktion skal fastsættes, men at sanktionerne i stedet skal følge de allerede eksisterende regler i Europa-Parlamentets forretningsorden.

Withdrawal of the Union from the Energy Charter Treaty (debate) DA

23-04-2024 P9_CRE-PROV(2024)04-23(2-400-0000)
Contributions to plenary debates

Inclusion of the right to abortion in the EU Charter of Fundamental Rights (B9-0205/2024, B9-0207/2024, B9-0208/2024) DA

11-04-2024
Written explanations of vote

De danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet støtter retten til abort og er dybt bekymrede over, at flere lande, herunder EU-medlemslande, ikke tillader abort eller har trukket retten til abort tilbage.
Vi støtter derfor beslutningens opfordring til medlemslandene om at indføre sikker, lovlig og fri abort. Vi er dog opmærksomme på, at indførelsen af retten til abort i EU’s charter for fundamentale rettigheder vil kræve en åbning af traktaterne.
Vi er dertil bekymret for, om en potentiel fælles EU-lovgivning om retten til abort vil risikere at tilbagerulle abortrettigheder i nogle medlemslande, og vi støtter derfor ikke en fælles EU-lovgivning på området.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
11G258
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T05057
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex