Please fill this field
Balázs HIDVÉGHI Balázs HIDVÉGHI
Balázs HIDVÉGHI

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Hungary - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hungary)

Date of birth : , Budapest

Home Balázs HIDVÉGHI

Member

LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
ANIT
Committee of Inquiry on the Protection of Animals during Transport
D-CL
Delegation to the EU-Chile Joint Parliamentary Committee
D-US
Delegation for relations with the United States
DLAT
Delegation to the Euro-Latin American Parliamentary Assembly

Substitute

AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development
PECH
Committee on Fisheries

Most recent activities

Democratic scrutiny of social media and the protection of fundamental rights (debate) HU

10-02-2021 P9_CRE-PROV(2021)02-10(3-186-0000)
Contributions to plenary debates

European Skills Agenda for sustainable competitiveness, social fairness and resilience (B9-0108/2021) HU

10-02-2021
Written explanations of vote

Az erőforrás-hatékony, digitalizált és klímasemleges gazdaságra való átállás, illetve a mesterséges intelligencia bővülő alkalmazása új kihívások elé állítja a foglalkoztatási- és munkaerő-piacot: új szakmák jönnek létre, miközben az eddigiek átalakulhatnak, vagy megszűnnek. Ez egyértelműen jelzi, hogy a készségek és képességek terén is változásra van szükség az Európai Unió és tagállamai versenyképességének érdekében.
A készségfejlesztés szempontjából rendkívül fontos a modern, innovatív és minőségi oktatás és képzés, melyek közvetlenül kapcsolódnak a munkaerőpiaci és társadalmi igényekhez, egyben hozzájárulnak a fiatalok fontos készségekkel való felvértezéséhez, felkészíti őket a valós életre.
Az új menetrend kiemelt pontként kezeli a szakképzés és az egész életen át tartó tanulás kérdését, ami helyes, hiszen a tudást és tapasztalatokat állandóan bővíteni kell. Az alap- és digitális készségek mellett, elengedhetetlen a nyelvi és a vállalkozói ismeretek bővítése, valamint a transzverzális képességek elsajátítása.
A részszavazásoknál nem támogattam azokat a részeket, melyek a SURE eszköz, Kék Kártya javaslat, klíma semlegességre vonatkozó 60%-os célkitűzés, valamint a gender-érzékeny toborzás és a hátrányos helyzetű csoportok felsorolására vonatkoznak, ezeket különböző okok miatt nem tudtam támogatni.
A fenti kitételek mellett a végszavazásnál szavazatommal támogattam az állásfoglalási indítvány elfogadását.

Establishing the Recovery and Resilience Facility (A9-0214/2020 - Eider Gardiazabal Rubial, Siegfried Mureşan, Dragoș Pîslaru) HU

09-02-2021
Written explanations of vote

Meggyőződésem, hogy Európa és a hazám, Magyarország is többszörösen nyert azzal, hogy bő fél év kemény csatái után megszületett a helyreállítási eszköz. Nyertesek vagyunk, mert a lengyel és a magyar kormány ellenállt a hihetetlenül erős nyomásnak, így a zsarolás nem került be az uniós eszköztárba. A jogállamiság fontosabb számunkra annál, mint hogy hagyjuk, hogy egyesek visszaéljenek vele. Nyertesek vagyunk, mert az Unió megmutatta, képes tanulni az előző válság kezelésének hibáiból. Megszorítással, a munkavállalók, a kkv-k, a családok ellehetetlenítésével nincs növekedés. Mi, magyarok tizenegy éve a munkaalapú gazdaság és a sokrétű családtámogatások híveiként a munkahelyek teremtésére koncentrálunk, amihez befektetéseken és strukturális reformokon keresztül vezet az út.
Nyertesek vagyunk, mert ez az eszköz esély arra, hogy Európa újra versenyképes legyen. Magyarország partner abban, hogy Európa végre gazdasági és környezetvédelmi értelemben is fenntartható pályára álljon, s a digitális színtéren is megjelenjen. Ha ezt most elvétjük, a mindenfelé irigyelt európai jóléti életformát az unokáink már csak hírből fogják ismerni.
Minden, a saját országukat hátráltatni akaró baloldali próbálkozás ellenére jó remény van arra, hogy hazánk azon uniós országok közé fog tartozni, amelyekben a leggyorsabban nyílnak majd meg a pályázati lehetőségek.
A fentiek alapján szavazatommal támogattam a helyreállítási eszköz elfogadását.

Contact

Bruxelles

Strasbourg