Please fill this field
Andrea BOCSKOR Andrea BOCSKOR
Andrea BOCSKOR

Non-attached Members

Hungary - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Hungary)

Date of birth : ,

Home Andrea BOCSKOR

Most recent activities

Shaping digital education policy (A9-0042/2021 - Victor Negrescu) HU

25-03-2021
Written explanations of vote

A koronavírus világjárvány következtében előtérbe került a digitalizáció és a digitális oktatás kérdése. Egyik napról a másikra kellett átállni a digitális távoktatásra, ami óriási kihívásokkal járt mind a tanároknak, a diákoknak és a családoknak is.
Fontos, hogy a digitális oktatás nem helyettesítheti hosszútávon a személyes, osztálytermi oktatást. Az oktatás kiegészítő eszközeivé kell tenni a digitális eszközöket, hisz ez a jövő. Ennek tekintetében elengedhetetlen, hogy valamennyi oktatási intézmény és diák hozzáférjen a széles sávú internethez, ami a digitális készségek fejlesztésének előfeltétele. Vidéken és távoli területeken is biztosítani kell a széles sávú internetkapcsolatot. Ahhoz, hogy a diákok zökkenőmentesen tudjanak boldogulni a digitalizáció és digitális oktatás világában, különösen fontos, hogy rendelkezzenek az online térben való tanuláshoz szükséges, korcsoportjuknak megfelelő digitális képességekkel.
Mivel oktatási rendszereink különbözőek, és az oktatás és a képzés tagállami hatáskörbe tartoznak, ezért nem létezhet egységes európai uniós digitális oktatáspolitika, de fontos, hogy a tagállamok és szakintézmények megosszák egymással a jó tapasztalatokat és tanuljanak egymástól. A rendelkezésre álló uniós források mellett, elengedhetetlen, hogy a tagállamok befektessenek a minőségi oktatásba, a digitalizációba és a környezettudatos szemlélet megvalósításába.
Szavazatommal támogattam a jelentés elfogadását.

Procurement in the fields of defence and security and transfer of defence-related products: implementation of relevant Directives (A9-0025/2021 - Andreas Schwab) HU

25-03-2021
Written explanations of vote

A védelmi csomag irányelveinek célkitűzései nagymértékben hozzájárulhatnak a hatékony belső piac létrehozásához, de a bennük rejlő potenciál teljes kibontakoztatása továbbra is várat magára. Szavazatommal támogattam a jelentést, úgy vélem ugyanis, hogy a koronavírus-járvány miatti összetett környezetben továbbra is fennáll a védelmi csomag irányelveinek, Unió-szerte eltérő és egyenlőtlen végrehajtása. Kiemelten fontosnak tartom például a kkv-k részvételének növelésére irányuló célkitűzést a belső piac megnyitására, hiszen eddig azt csak részlegesen sikerült megvalósítani. A védelmi beszerzésekről szóló irányelv és a transzferekről szóló irányelv egyes elemei tehát igenis továbbfejleszthetőek, például az általános közbeszerzési irányelvvel való összhang növelése révén. Jelen fázisban azonban - a jelentéstevőkkel egyetértve - nincs szükség ezen irányelvek felülvizsgálatára, mivel a meglévő szabályozási keretnek megfelelő végrehajtás és alkalmazás esetén elegendőnek kell lennie.

Application of Regulation (EC) 2020/2092, the Rule of Law conditionality mechanism (B9-0206/2021, B9-0207/2021, B9-0208/2021) HU

25-03-2021
Written explanations of vote

Míg a tagállamok a koronavírus járvány harmadik hullámával küzdenek és minden erejükkel azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, addig az Európai Parlament ahelyett, hogy a félresikerült brüsszeli vakcinabeszerzéssel foglalkozna, ismét mondvacsinált politikai okokból pénzügyi szankciókkal fenyeget. A parlamenti határozat célkeresztjében ezúttal az Európai Bizottság áll, melyen számon kéri az EP, hogy miért nem ment szembe az Európai Tanács döntésével, miért nem alkalmazza még mindig az un. jogállamiság rendeletet. Visszamenőleges eljárásokat sürget az európai baloldal, mielőbb a büntetőpadon szeretné látni Magyarországot és Lengyelországot. Még bizalmatlansági indítvánnyal is megfenyegetik a Bizottságot. Az Európai Parlament a szokásos módon messze túlterjeszkedik a hatáskörén, intézményi háborúra készül, zsarol és fenyegetőzik. Példátlan módon az Európai Bíróságot is politikai nyomás alá helyezi a mielőbbi ítélethozatal érdekében.
A jogállamiságinak hazudott ügyek kapcsán is jól látható: a baloldali politikusok jó része azon dolgozik, hogy megossza az Európai Uniót. Az ő gondolkodásukban vannak elsőrendű uniós tagországok és polgárok, illetve vannak másodrendű országok és polgárok. Az egész jogállamiságinak füllentett mechanizmus egy olyan fegyver számukra, aminek a célkeresztjében az általuk másodrangúnak gondolt közép- és kelet-európai országok vannak. Ehhez pedig segédkezet nyújtanak magyarországi baloldal politikusai is.
A fentiek miatt elutasítottam az állásfoglalást.

Contact

Bruxelles

Strasbourg