Please fill this field
Maria GRAPINI Maria GRAPINI
Maria GRAPINI

Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament

Member

Romania - Partidul Puterii Umaniste (Romania)

Date of birth : , Berești - Galați

Home Maria GRAPINI

Vice-Chair

IMCO
Committee on the Internal Market and Consumer Protection

Member

LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
DEPA
Delegation to the Euronest Parliamentary Assembly

Substitute

CONT
Committee on Budgetary Control
TRAN
Committee on Transport and Tourism
D-MD
Delegation to the EU-Moldova Parliamentary Association Committee
D-JP
Delegation for relations with Japan

Most recent activities

OPINION on the proposal for a directive of the European Parliament and of the Council on measures for a high common level of cybersecurity across the Union, repealing Directive (EU) 2016/1148

15-10-2021 LIBE_AD(2021)693822 PE693.822v02-00 LIBE
Opinions - as shadow rapporteur
Lukas MANDL

Banking Union - annual report 2020 (A9-0256/2021 - Danuta Maria Hübner) RO

07-10-2021
Written explanations of vote

Uniunea bancară este una dintre principalele noastre realizări de la criza financiară din 2008 pentru a asigura existența unor sectoare financiare și bancare sigure și reziliente pentru a restabili încrederea, investițiile în economia reală și un nivel ridicat de protecție a cetățenilor împotriva falimentului băncilor și al firmelor financiare.
Primii doi piloni, mecanismul unic de supraveghere și mecanismul unic de rezoluție, sunt deja operaționali. Al treilea pilon nu a fost încă pus în aplicare și rămâne o prioritate pentru UE.
Raportul arată în mod clar că finalizarea uniunii bancare dincolo de cei doi piloni existenți ai acesteia, în special instituirea unui sistem european de asigurare a depozitelor, rămâne o prioritate.
Comisia trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a relansa negocierile privind instituirea unui sistem european de asigurare a depozitelor prin intermediul unui plan de lucru bazat pe foi de parcurs și pentru un angajament ferm din partea statelor membre de a lucra la un acord care să fie în concordanță cu interesele Uniunii în ansamblu.
Trebuie să continuăm să milităm pentru un sector bancar bine reglementat în UE, care să poată oferi o finanțare esențială economiei în perioada de după criza provocată de pandemia de COVID-19 și să asigure stabilitatea financiară, motiv pentru care am votat acest raport.

Contact

Bruxelles

Strasbourg