Morten PETERSEN
Morten PETERSEN

Renew Europe Group

Member

Denmark - Det Radikale Venstre (Denmark)

Date of birth : , Kobenhavn

Home Morten PETERSEN

Vice-Chair

ITRE
Committee on Industry, Research and Energy

Member

D-TR
Delegation to the EU-Türkiye Joint Parliamentary Committee

Substitute

LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
D-US
Delegation for relations with the United States

Most recent activities

'Macro-Financial Assistance+' instrument for providing support to Ukraine for 2023 (C9-0373/2022) DA

24-11-2022
Written explanations of vote

Europa skal støtte Ukraine på alle tænkelige måder. Ruslands uberettigede og uretfærdige invasion af Ukraine har efterladt mange Ukraineres liv i ruiner. Meget af Ukraines infrastruktur er blevet ødelagt af den Russiske hær i forsøget på at bringe Ukrainerne i knæ, mens en farlig vinter er på trapperne. Jeg stemte derfor for denne rapport, som støtter op om oprettelsen af et makrofinansielt bistandsinstrument, hvorigennem EU skal støtte Ukraines makrofinansielle stabilitet gennem lån.

Non-recognition of Russian travel documents issued in occupied foreign regions (C9-0302/2022 - Juan Fernando López Aguilar) DA

24-11-2022
Written explanations of vote

Rusland skal fuldt afstå kontrollen med de østlige ukrainske regioner, som det har besat. Det samme gælder besatte områder i Georgien. Ruslands regeren over disse områder er ulovlig, og alle pas og identifikationsdokumenter udstedt i disse områder bør ikke anerkendtes som valide dokumenter af EU, og dermed ikke give adgang til Schengen. Det fastlægger denne rapport, som jeg stemte for. Det er vigtigt, at denne rapport samtidig forsikrer, at det ukrainske folks ret til at søge om international beskyttelse og få adgang til EU fortsat beskyttes.

Establishing the Digital Decade Policy Programme 2030 (A9-0159/2022 - Martina Dlabajová) DA

24-11-2022
Written explanations of vote

Gennemgående digitalisering er en forudsætning for, at vi kan lykkedes med den grønne omstilling. Desværre er der stadig store forskelle på, hvor fremskreden digitaliseringen er i forskellige EU lande. Derfor stemte jeg for denne rapport, som introducerer et rammeværk for at nå Kommissionens digitale mål for 2030. Den har til formål at sikre, at EU som helhed når sine mål om en digital omstilling af samfundet og økonomien i overensstemmelse med EU's værdier.

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. WILLY BRANDT
06M031
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. WINSTON CHURCHILL
M02088
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex