Franc BOGOVIČ Franc BOGOVIČ
Franc BOGOVIČ

Group of the European People's Party (Christian Democrats)

Member

Slovenia - Slovenska ljudska stranka (Slovenia)

Date of birth : , Senovo

Home Franc BOGOVIČ

Vice-Chair

D-RS
Delegation to the EU-Serbia Stabilisation and Association Parliamentary Committee

Member

REGI
Committee on Regional Development

Substitute

ITRE
Committee on Industry, Research and Energy
AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development
D-CN
Delegation for relations with the People's Republic of China
DACP
Delegation to the ACP-EU Joint Parliamentary Assembly

Most recent activities

The outcome of the Western Balkans summit (continuation of debate) (continuation of debate) SL

21-10-2021 P9_CRE-REV(2021)10-21(4-060-0000)
Contributions to plenary debates

Banking Union - annual report 2020 (A9-0256/2021 - Danuta Maria Hübner) SL

07-10-2021
Written explanations of vote

Glasoval sem za poročilo o bančni uniji za leto 2020, ki analizira stanje in številne izzive bančne unije, ugotavlja njene pomanjkljivosti ter izraža stališče Parlamenta do različnih sorodnih tem.
Poročilo opozarja, da je bančna unija prek enotnega mehanizma nadzora in enotnega mehanizma za reševanje vzpostavila institucionalno ureditev za večje povezovanje trgov, vendar evropski sistem jamstva za vloge, tretji steber bančne unije, še vedno ni vzpostavljen ter izpostavlja pomen enakih konkurenčnih pogojev, ki preprečujejo, da bi bila mala in srednja podjetja prikrajšana pri dostopu do financiranja.
Poročilo prav tako priznava, da kriza, ki jo povzroča Covid-19, povečuje tveganje nadaljnjega kopičenja nedonosnih posojil ter poudarja, da bo zagotavljanje pravočasnega upravljanja poslabšane kakovosti sredstev v bilancah bank ključno za kratkoročno preprečevanje kopičenja slabih posojil in državam članicam svetuje, naj si še naprej prizadevajo za rešitev tega vprašanja.

Reforming the EU policy on harmful tax practices (including the reform of the Code of Conduct Group) (A9-0245/2021 - Aurore Lalucq) SL

07-10-2021
Written explanations of vote

Poročilo o reformi politike EU na področju škodljivih davčnih praks sem na glasovanju podprl.
Poročilo poudarja, da ima v današnjem času EU še vedno veliko vlogo pri omejevanju nepoštene davčne konkurence ter kako pomembno je, da države članice med seboj bolje sodelujejo in povečajo preglednost v davčnih zadevah, doseči pa morajo tudi soglasje glede skupnih ciljev na tem področju.
Agresivna davčna konkurenca med državami članicami trenutno povzroča sprevrženo diskriminiranje malih in srednjih podjetij, ki ne morejo izkoristiti vrzeli v davčnih sistemih posameznih držav ali pa so celo gladko izključena iz davčne politike, ki je zasnovana in uveljavljena izključno v korist mednarodnih podjetij.
Ko davkoplačevalci opazujejo, kako se te velike družbe povsem zakonito izogibajo plačilu davkov, jih tudi sami niso več toliko pripravljeni plačati.
Menim, da so zato potrebna skupna evropska pravila ter da morajo države članice nujno sodelovati in skupaj poiskati vzdržne fiskalne in ekonomske rešitve in postaviti skupen sistem obdavčitve, ki bo pošten, učinkovit in ugoden za trajnostni gospodarski razvoj, in sem zato poročilo tudi podprl.

Franc BOGOVIČ
Franc BOGOVIČ

On EP NEWSHUB

RT @MonikaKirbiRojs: Po zadnjih podatkih OECD je 🇸🇮 med državami, ki imajo najbolj enakomerno porazdeljen dohodek in premoženje na svetu. Ginijev koeficient = 0,25. https://t.co/3XRbEOKa9i 

Čestitke za vaše delo in odličen pogovor. https://t.co/zQ5MEEFVVs 

RT @dallasmavs: When someone tells us they haven't voted @luka7doncic for #NBAAllStar yet 😂 ⭐ 1 RETWEET = 1 VOTE ⭐ LAST DAY TO VOTE! https://t.co/jpY4K5YvLm 

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. ALTIERO SPINELLI
13E165
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. LOUISE WEISS
T08016
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex