Hilde VAUTMANS
Hilde VAUTMANS

Renew Europe Group

Member

Belgium - Open Vlaamse Liberalen en Democraten (Belgium)

Date of birth : , Sint-Truiden

Home Hilde VAUTMANS

Member

AFET
Committee on Foreign Affairs
D-UK
Delegation to the EU-UK Parliamentary Partnership Assembly

Substitute

AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development
LIBE
Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs
FEMM
Committee on Women’s Rights and Gender Equality
D-JP
Delegation for relations with Japan

Most recent activities

Framework for ensuring a secure and sustainable supply of critical raw materials (A9-0260/2023 - Nicola Beer) NL

14-09-2023
Written explanations of vote

Het voorstel zorgt ervoor dat de EU toegang blijft behouden tot kritieke grondstoffen, die essentieel zijn voor groene technologie en de duurzame ambities van de EU. Momenteel is de Unie nog sterk afhankelijk van derde landen (zoals China). Daarom stelt de Commissie voor om 10 % van benodigde grondstoffen uit de eigen bodem te winnen. Ook moet 15 % van de jaarlijkse consumptie via recycling worden herwonnen. Tot slot wordt in het rapport ook ingezet op investeringen in strategische projecten in derde landen die rijk zijn aan grondstoffen. Ik benadruk het belang van identificatie van kritieke grondstoffen op Europees niveau ten zeerste. Dit voorstel is absoluut noodzakelijk voor de strategische autonomie, aangezien Europa op dit moment in een staat van afhankelijkheid verkeert. Daarom stemde ik voor.

Regulation of prostitution in the EU: its cross-border implications and impact on gender equality and women’s rights (A9-0240/2023 - Maria Noichl) NL

14-09-2023
Written explanations of vote

De verordening heeft als belangrijkste doel een verschil te maken tussen prostitutie en mensenhandel. Er bestaat diversiteit tussen nationale regelgevingen van de lidstaten en het is van cruciaal belang om de grensoverschrijdende dimensie van prostitutie in verband te brengen met gendergelijkheid. De Fractie Renew Europe heeft het tot een van haar prioriteiten gemaakt om alle vormen van geweld, seksuele uitbuiting en schade tegen vrouwen te bestrijden, en met dat engagement komt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat vrouwen in de prostitutie en vrouwen die in de seksindustrie werken, beschermd worden tegen mensenhandel en andere schadelijke situaties. Het feit blijft echter wel dat we niet het ene model ten koste van het andere kunnen bevorderen, aangezien de regulering of criminalisering van bepaalde activiteiten die verband houden met prostitutie, onder de bevoegdheid van de afzonderlijke EU-lidstaten vallen, wat betekent dat het aan elke EU-lidstaat is om te beslissen hoe de verschillende gerelateerde activiteiten gereguleerd of gecriminaliseerd moeten worden. Daarom stemde ik tegen.

Reviewing the protection status of wolves and other large carnivores in the EU (topical debate) NL

13-09-2023 P9_CRE-PROV(2023)09-13(3-172-0000)
Contributions to plenary debates

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. WILLY BRANDT
06M107
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. WINSTON CHURCHILL
M02102
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex