Elsi KATAINEN Elsi KATAINEN
Elsi KATAINEN

Renew Europe Group

Member

Finland - Suomen Keskusta (Finland)

Date of birth : , Haapajärvi

Home Elsi KATAINEN

Vice-Chair

AGRI
Committee on Agriculture and Rural Development
D-RU
Delegation to the EU-Russia Parliamentary Cooperation Committee

Member

TRAN
Committee on Transport and Tourism

Substitute

D-CA
Delegation for relations with Canada

Most recent activities

Social Climate Fund (A9-0157/2022 - David Casa, Esther de Lange) FI

22-06-2022
Written explanations of vote

En kannata yhteistä EU:n sosiaali- ja ilmastorahastoa. Sosiaalipoliittiset toimet hintojen nousun kompensoimiseksi ovat tärkeitä, mutta ne on tehtävä jäsenmaiden tasolla. Komission ehdotus sosiaali- ja ilmastorahastosta ei ole perusteltu, koska se on ristiriidassa jo sovitun monivuotisen EU:n rahoituskehyksen kanssa. Se ei kunnioita jäsenmaiden kansallista toimivaltaa sosiaalipolitiikassa eikä ota riittävästi huomioon niitä ponnisteluja ja kustannuksia, joita jäsenvaltiot ovat ilmastoasioissa jo toteuttaneet. EU:n tulisi asettaa etusijalle selkeä lainsäädäntö ja investointien edistäminen kohti ilmastoneutraalia energiajärjestelmää, mikä mahdollistaa kohtuuhintaisen ja kestävän energian saatavuuden.

CO2 emission standards for cars and vans (A9-0150/2022 - Jan Huitema) FI

08-06-2022
Written explanations of vote

Äänestin itse liikennevaliokunnan lausunnon linjassa 90% tavoitteiden, elinkaariajattelun, teknologisen neutraaliuden ja vaihtoehtoisten polttoaineiden kannustimien puolesta, koska mielestäni on tärkeää nähdä tieliikenteen päästöt kokonaisuutena ja pitää ovet auki useille ratkaisuille. Liian tiukasti yhteen teknologiaan sitoutuminen voi tuoda haasteita tulevaisuudessa. Parlamentin enemmistö oli kuitenkin 100% tavoitteen kannalla vuonna 2035. Kunnioitan tätä päätöstä ja äänestin lopullisen Renew:n raportoijan neuvotteleman kompromissin puolesta, sillä kokonaisuutena tekstissä oli paljon hyvää ja sen hylkääminen ei olisi edistänyt Suomen etua. Nyt päätetty tavoite koskee uusia myytäviä henkilöautoja autoja vuodesta 2035 alkaen, joten tieliikenteessä tulee olemaan polttomoottoriautoja vielä vuosikymmeniksi eteenpäin. Nykyisessä autokannassa on myös suurin potentiaali polttomoottoriautojen konversioon fossiilisten sijaan biokaasua käyttäviksi. Tähän liittyen olen tyytyväinen komission uusiin ulostuloihin, joissa biokaasun tuotantoa halutaan lisätä.

Elsi KATAINEN
Elsi KATAINEN

On EP NEWSHUB

Maamme turvallisuus- ja puolustuspoliittisen historian lehti on kääntynyt: #NATO on juuri päättänyt kutsua Suomen ja Ruotsin jäsenikseen. 🇫🇮🇸🇪

Pitkälliset neuvottelut 🇫🇮, 🇸🇪 & 🇹🇷 välillä ovat saaneet myönteisen lopputuloksen. Vaikuttavaa työtä @niinisto johtamalta valtuuskunnalta. Työtä riittää edessäpäin, mutta tie Suomen #NATO jäsenyysneuvotteluihin on nyt auki.

Hyvää Pride-kuukautta ja #helsinkipride viikkoa! Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat heikentyneet huolestuttavasti maailmalla, myös monissa EU-maissa. Oma parlamenttiryhmäni Renew Europe ajaa vakaasti ihmisoikeuksia ja työtä tasa-arvon eteen jatketaan! 🏳️‍🌈 https://t.co/pamZCJjf3a 

Contact

Bruxelles

Parlement européen
Bât. WILLY BRANDT
07M055
60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 Bruxelles/Brussel
Strasbourg

Parlement européen
Bât. WINSTON CHURCHILL
M02081
1, avenue du Président Robert Schuman
CS 91024
F-67070 Strasbourg Cedex